به گزارش ایکنا، حجتالاسلام سیداسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات در نشست علنی نوبت صبح امروز، یکشنبه، ۲۸ مردادماه مجلس شورای اسلامی در جریان تشریح برنامهها و سوابق خود، ضمن درود بر امام خمینی(ره)، شهدای دفاع مقدس، شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، اسماعیل هنیه، شهیدان امنیت و خدمت و در رأس آن شهید آیتالله رئیسی گفت: از اعتماد رئیسجمهور برای تصدی مسئولیت وزارت اطلاعات تشکر میکنم و از الطاف ریاست مجلس شورای اسلامی و حمایت گسترده نمایندگان مردم، رئیس قوه قضائیه، مسئولان دستگاههای اطلاعاتی، رؤسا و فرماندهان نیروهای مسلح و تمام جبهه انقلاب و قاطبه مردم به این سرباز قدردانی میکنم.
خطیب ادامه داد: امید است نمایندگان بر اساس وظیفه قانونی خود حمایت همهجانبه را بر اساس آنچه که تکلیف قانونی خود است، عمل کنند. از آقای مجتبی زارعی و نظراتی که داشتند و همچنین از ثبتنام گسترده تمام نمایندگان عزیز برای دفاع از اینجانب تشکر میکنم.
نظر موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اطلاعات
وی ادامه داد: براساس قانون تأسیس وزارت اطلاعات، تولید اطلاعات و مشارکت در تأمین امنیت ملی دو وظیفه ذاتی و اصلی وزارت اطلاعات است که از سوی سربازان گمنام امام زمان(عج) با الهام از اندیشههای نورانی امام راحل و منویات حکیمانه و مدبرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس بیانه گام دوم انقلاب، سیاستهای کلی و برنامه هفتم از طریق اقدامات امنیتی و صیانتی است.
خطیب بیان کرد: در قانون برنامه هفتم، نیز تکالیفی بر عهده وزارت اطلاعات است که از جمله مشارکت در تقویت امنیت مرزی، تقویت امنیتی سایبری، تقویت اشراف اطلاعاتی، همکاری در تدوین سند راهبردی و طرح جامع پایش اطلاعات کشور، تامین نیازهای اطلاعاتی نهادهای اطلاعاتی، کمک به هوشمندسازی دولت الکترونیک، توسعه پدافند غیرعامل و ارتقای ضریب امنیت پایدار است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات اضافه کرد: به لطف خدا و به برکت انقلاب اسلامی و در مسیر خط پرافتخار علوی و ولایی امروز در نقطهای ایستادهایم که قدرت امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است.
وی تصریح کرد: از یک سو در منطقهای قرار داریم که با جنگ و تنشهای متعددی مواجه بوده از جمله خلق درندهترین مصداق تروریست تکفیری تحت عنوان «داعش» و از سوی دیگر رونمایی از تروریسم رسمی و دولتی با گسیختن افسار وحشیترین باند نژادپرست صهیونیست و تولید بیسابقهترین قتلگاه بیگناهان به ویژه کودکان، زنان و سالخوردگان آن هم در منظر جهانیان از جمله مدعیان حقوق بشر.
خطیب گفت: رویارویی دشمن با نظام اسلام از آغازین روزهای انقلاب اسلامی تا کنون همواره وجود داشته است. دشمنان جنگ ترکیبی همه جانبه را با کاربرست همه ابزارها و پیوستهای جنگ شناختی در دستور کار خود قرار داده است و با طراحی اقدامات، تضعیف ساخت درونی قدرت را هدفگیری کرده است و امروز سرویسهای اطلاعاتی ۵۳ کشور میز ایران دارند و بسیاری از پروژههای ضد امینی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم کار صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: با این همه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به لطف خداوند و تدابیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی و همراهی مستمر مردم و مجاهدتهای خاموش سربازان گمنام امام زمان(عج) همچنان در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است و دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نیروهای مسلح آن توانستهاند قدرتمندانه بر توطئهها فایق آیند و امنیت و یکپارچگی کشور را تامین کنند. انشاءالله این روند ادامه خواهد داشت.
خطیب بیان کرد: اینک در چهلمین سال تأسیس وزارت اطلاعات، زمانه بلوغ و بالندگی پایگاه عظیم جهاد و تلاش خدمات وزارت در دولت چهاردهم تداوم مییابد با این توضیح که ارزیابی واقعگرایانه از محیط امنیت ملی باید معطوف به نگاهی راهبردی باشد. البته محیط امنیت ملی اکنون دستخوش تغییرات شگرفی شده که مواجهه با آن مستلزم نگاه و اتخاذ رویکردی تحولی و تخصصی است که وزارت اطلاعات عملا این بازخوانی را پیشه خود کرده و راهیافتهای جدیدی را به وجود آورده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات اضافه کرد: به جای اقدامات تدافعی، تثبیت و تقویت موازین دینی و قانونی در تعیین صلاحیتها، فعالیتهای اطلاعاتی و تقدم رویکرد صیانتی نسبت به آحاد جامعه، توسعه اطلاعات مردمی و مردمپایه کردن اطلاعات، بهرهبرداری حداکثری از فناوریهای نوین و تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایتها، مبارزه با کنشگران و کنشهای ضد امنیتی و زمینههای تامین و تقویت جریان مقاوت و سرویسها اطلاعات همسو از جمله این رهیافتها است.
وی تصریح کرد: وزارت اطلاعات صفآرایی همه جانبه دشمن در قالب قرارگاه اطلاعاتی توانسته با همافزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی کشور گامهای بلندی در جهت مقابله و خنثیسازی دشمنان برداشته و اقدامات آفندی گستردهای علیه اردوگاه خصم انجام دهد.
خطیب گفت: وزارت اطلاعات در دوره اخیر با مجموعه عملیات ضد تروریستی و ضد جاسوسی قالب طرحهای دشمن را با شکست روبهرو کرده است و در مقابله با رژیم صهیونیستی از جمله شناسایی جاسوسان موساد در ۲۸ کشور و بهرهبرداری از آنها در تبادلات، اقدامات همزمان سیاسی، حقوقی و امنیتی علیه برخی اهداف در همین چارچوب محقق شده است.
وی با تأکید بر اینکه برخورد با جاسوس در بالاترین سطوح نشاندهنده رویکرد حرفهای وزارت در انجام مأموریتهای محوله است، ادامه داد: تلاش در جهت خنثیسازی اثر تحریمها، مبارزه بیامان با مفاسد کلان اقتصادی و ... در جهت کارآمدی حکمرانی ملی بوده است.
خطیب بیان کرد: جلب یاری مردم در کشف توطئههای دشمن و توفیق وزارت در به ثمر رسیدن موردهای مهم و حساس اخیر با مساعدت مردمی، نمونه روشن از این رویکرد است و به جد معتقدم جز با اتکا با ظرفیت مردم نمیتوان بر این حجم از تهدیدات فائق آمد و لذا به تقویت این رویکرد خواهیم پرداخت.
وزیر پیشنهادی اطلاعات اضافه کرد: در دوره اخیر تعامل و تبادل اطلاعات با سرویسها اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پنهانی تقویت شده و نقشآفرینی مؤثرتری در آن داشته که دوره جدید نیز با جدیت بر پویایی آن خواهیم افزود.
وی تصریح کرد: حمایت از نظام مدیریتی اجرایی در سه حوزه راهبردی تولید شناخت، صیانت، سالمسازی و ارتقای کیفیت حکمرانی در بازتعریف نقش اطلاعات متناسب با اصل اقتضائات عصر کنونی صورتبندی و اجرایی شده است.
خطیب گفت: سرمایهگذاری قابل توجه وزارت در حوزه توجیه و آگاهسازی هم برای نخبگان و هم اقشار خاص و نیز عموم جامعه با تولید محصولات متنوع و مکتوب یا محصولات صوتی و تصویری، برگزاری جلسات، نمایشگاهها و همایشهای مختلف با جامعه هدف موجب صیانت از جمع کثیری شده است.
وی ادامه داد: توسعه و تقویت حراستها از رهگذر تغییر فرایند و روشها، هوشمندسازی مدیریت، توانمندسازی منابع انسانی و حاکمیت نگاه حرفهای بر آنها، تعامل سازنده و سنجیده آنها با دستگاههای مختلف، برداشتن گامهای بلندتر و مبناییتر در این حوزه نیازمند عنایت هرچه بیشتر مجلس شواری اسلامی است که در همینجا بر این تقاضا تاکید میشود.
خطیب بیان کرد: اهتمام به شناسایی و بهرهمندی از فناوریهای نوظهور از قبیل هوش مصنوعی، تحولات چشمگیری را در حوزه جمعآوری و تحلیل اطلاعات رقم زده است و نیل به اهداف بزرگ را دسترسپذیرتر کرده است. سرمایهگذاری در این حوزه و بهرهبرداری از ظرفیت عظیم نخبگان، استمرار خواهد یافت که ضمن تشکر از تکالیف مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه که برعهده وزارت اطلاعات است، امیدوارم این حمایت تداوم جدی داشته باشد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات با تأکید بر اینکه نگاه همدلانه و دلسوزانه تشکیلاتی به افراد، همواره مبنای مهم در مسیر حرکت اطلاعاتی بوده است، اضافه کرد: اگر دستگاه اطلاعاتی در برابر دشمنان و خائنان به ملت با سرسختی ایستادگی میکند، اما با خطای فریبخوردگان یا ناآگاهان صبورانه و حمایتگرانه برخورد میکند و تعداد قابل توجهی از افراد به جای دستگیری و احضار صرفاً مورد تذکر قرار گرفتهاند یا مهمتر از آن اساسا در قالب جلسات گفتوگو توجیه دلسوزانه اقناع شدند و این رویکرد همچنان نیازمند تقویت است.
وی تصریح کرد: یکی از وجوهی که کمتر عیان است، اهتمام و تمرکز وزارت اطلاعات بر حوزه پژوهشی است. تشکیلات اطلاعات با برخورداری از دانشگاه، پژوهشگاه و مؤسسات تحقیقاتی، کارنامه درخشانی در پروژههای دانشگاهی دارد که باز هم تقویت میشود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات تصریح کرد: بر اساس منویات ریاستجمهوری، تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی سرلوحه برنامه وزارت اطلاعات در دولت چهاردهم خواهد بود. امنیت پایدار، افزایش سرمایه اجتماعی، قدرت ملی، پیشرفت و کوشش در گرو همگرایی اضلاع مختلف سیاسی، اجتماعی و کاهش شکافتهاست. تشکیلات اطلاعات متأثر از خردمدان دولت چهاردهم، تمام ظرفیت خود را در مسیر تقویت و بالندگی جبهه انقلاب به کار خواهد بست.
خطیب در پایان گفت: در صورت استمرار توفیق خدمت در پیشگاه خداوند، مقام معظم رهبری و مردم عزیز و سرافراز ایران تمام توان خود را برای ارتقا و تعالی امیت کشور به کار خواهم بست تا به مدد حضرت حجتبن الحسن(عج) پیشران مؤثری در جهت اعتلای آرمانهای جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران باشم.