
به گزارش ایکنا، «
قرآن مبارک» عنوان مصحفی است که برای نخستینبار در جریان سیویکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که رمضان گذشته در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، از آن رونمایی شد. قرآنی که به کوشش
مهدی فیض و
سیدمحمدرضا قرائی و براساس ترجمه
حسین استادولی و از طریق «نشر شناسنامه» در شمارگان 2500 نسخه منتشر شد.
تاکنون مزیتهایی در مورد قرآن مبارک ذکر شده است، اما ویژگیهای بارزتری به این مصحف مترتب است که آن را بیش از پیش مناسب برای بهرهمندی محافل قرآنی، دورخوانیها و جلسات خانگی قرآن کرده است.
مهمترین مزیت این قرآن در نوع صفحهبندی آن است. در تلاوت روزانه به ویژه در مساجد که معمولاً یک صفحه بعد از اقامه نماز تلاوت میشود، به این واسطه مطالب تلاوتشده حاوی پیام کاملتری است و به صورت ناتمام تلاوت نمیشود؛ این مزیت به ویژه در زمانی که ترجمه آیات خوانده میشود، بیشتر محسوس است.
بیشتر بخوانید؛
به هر شکل برخورداری قرآن مبارک از این مزیت شرایط ذهنی خواننده آیات را برای تدبر در آن بیشتر مهیا میکند، چرا که هر آیه را براساس مجموعه معنایی مرتبط با خودش مورد توجه قرار داده و انسجام و پیوستگی آیات بیشتر احساس میشود.
استفاده قاریان از این مصحف شریف نیز دارای مزیتهایی است، از جمله آنها با اطمینان بیشتری میتوانند در تلاوتهای مجلسی خود یکی از صفحات را به عنوان مجموعه آیات مرتبط با هم به ویژه با توجه به تناسب محتوای آیات با موضوع جلسه یا همایشی که در آن شرکت دارند، براساس فهرست موضوعی انتهایی مصحف انتخاب کرده و تلاوت میکنند.
ناشر قرآن مبارک علاوه بر انتشار آن به شکل کامل، اقدام به انتشار تکبرگی تفکیکی آن نیز کرده است و به این واسطه این مصحف برای قرائت در مجالس ترحیم و همچنین ختم قرآن به شکل گروهی مناسبسازی شده است.
در کنار انتشار این مصحف شریف، ناشر اقدام به ساخت نرمافزار کاربردی متناسب با نوع صفحهبندی آن نیز کرده است و از قابلیتهای خاصی از جمله جستوجوی موضوعی صفحات برخوردار است.
این مصحف برای بهرهبرداری مربیان و متربیان قرآنی که درصدد حفظ آن هستند، مناسبسازی شده است به گونهای که حافظان با استفاده از موضوع کلی هر صفحه قادر خواهند بود، آیات آن صفحه را به سادگی در حافظه خود نگه دارند.
انتهای پیام