کد خبر: 4232693
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹
علیرضا زاکانی مطرح کرد

ایجاد تحول روحی در شهر با محوریت مساجد

شهردار تهران با بیان اینکه مهمترین کار این نهاد امروز ناظر به روح شهر و بر محور مسجد، مدرسه و خانواده است که در قالب طرح آرمان انجام می‌شود، گفت: شهرداری تمام برنامه‌های خود در حوزه تحول روحی شهر را با محوریت مسجد برنامه‌ریزی کرده است.

زاکانیبه گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران طی سخنانی در بیستمین اجلاس روز جهانی مسجد که امروز، ۳۰ مردادماه به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد، گفت: امیدوارم خداوند متعال گره از زندگی اهالی غزه باز کرده و رژیم صهیونیستی را نابود کند. تهران که به تعبیر رهبری خود یک کشور است، آفت‌ها و آسیب‌هایی داشت که یکی از آن‌ها بی‌هویتی کالبدی، عدم توزیع خدمات و امکانات بود.

وی افزود: تهران بعد از ۲۳۵ سال پایتختی دارای نوعی بدقوارگی بوده و با الگوی صحیحی ساخته نشده بود. در تهران با شهروندانی مواجه شدیم که ناراضی بودند و الگوهای نادرستی در شهر وجود داشت که این مسئله به سایر شهرها نیز تسری پیدا می‌کرد. در زمان ورود بنده به شهرداری تهران همچنین، با مدیریت شهری مواجه بودیم که از نفس افتاده و بدهکار بود. 

زاکانی بیان کرد: پیامی که از سوی دو شهردار سابق تهران به بنده داده شد، این بود که مسئولیت شما به سر ماه نمی‌رسد و کمتر از بیست روز سقوط می‌کنید. خداوند متعال لطف کرد و خود باب نجات برای ما فراهم کرد و شرایط به سمتی رفت که امروز که ۳۵ ماه از مسئولیت جدید شهرداری می‌گذرد، مستأصل نشده و حتی باب جدیدی برای مدیریت شهری نیز باز شد.

بستن پرونده بدهی‌های شهرداری

شهردار تهران بیان کرد: در این دوره به کل شهر تهران به صورت یکپارچه نگریسته و روح و جسم شهر را نیز به صورت درهم تنیده محاسبه کردیم. خداوند متعال لطف کرد در این مدت سه ساله پرونده‌های گذشته را بسته و پرونده‌ای برای آینده باز نماند. در آن زمان شهرداری تهران ۲۰ سال بود که بدهکار بود؛ به طوری که بانک‌ها در آن زمان مطرح می‌کردند که شهرداری تهران بیش از شش برابر درآمد خود به بانک‌ها بدهکار است. به توفیق الهی بعد از ۲۰ سال بدهی، پرونده بدهی شهرداری تهران به بانک‌ها امسال بسته خواهد شد. 

وی گفت: تحولات مختلفی در این دوره در شهر تهران دنبال شد و آنچه احساس می‌شد برای تهران ناشدنی است، شدنی شد و ماه‌های آینده شرایط بهتری را برای شهر رقم خواهد زد. امروز برای برخی غیر قابل باور است که بتوان ۲۵ کار بنیادین در تهران انجام داد. امروز شهرداری در تمامی موارد مانند فضای سبز، حمل‌ونقل عمومی، آسفالت جاده‌‌ها و ... توسعه فراوانی پیدا کرده است.

شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری خود را نماد خدمتگزاری اجتماعی می‌داند، گفت: سخت‌ترین بخش تحولات شهری، تحول روحی در شهر است و ائمه جماعت پرچم‌دار و محور این تحول روحی در شهر هستند. مسجد محور و مجموعه‌ای است که همه ارکان و شرایط پیرامون خود را در جهت رشد و تحول شهر بر محور مسجد بسیج می‌کند. شهرداری تهران نیز خود را موظف به حمایت و همکاری در این زمینه می‌داند و باید کمک کنیم مساجد احیا شده و رشد کنند.

زاکانی بیان کرد: مهمترین کار شهرداری تهران امروز ناظر به روح شهر و بر محور مسجد، مدرسه و خانواده است که در قالب طرح آرمان انجام می‌شود. امروز رویدادهای مختلفی همچون راهپیمایی غدیر، محرم‌شهر، جشن امام رضایی‌ها و ... در همین راستا اجرا می‌شود. کار ماندگاری که برای ما موضوعیت دارد خدمت به مسجد و توسعه محلات با محوریت مسجد است. شهرداری تهران سال گذشته به الگوی ویژه دست پیدا کرد که این الگو شهرکی است که مسجد محور آن بوده و مراکز آموزشی در کنار مساجد آن قرار دارد و مراکز ورزشی زیر نظر این مراکز آموزشی است و همه شهرک طوری طراحی شده که محور اصلی آن مسجد است.

وی با اشاره به اعتراض برخی افراد به ساخت مساجد در پارک‌ها بیان کرد: اگر مسجد وارد پارک‌ها و مجموعه‌های این‌چنینی شود، تضمین کننده رشد معنوی آن مکان خواهد شد‌. همچنین، شهرداری تهران طرح آرمان را با محوریت و همکاری حوزه علمیه اجرا کرده و شرایط به سمتی رفت که هدف‌گذاری طرح آرمان برای امسال، ۸۰۰ مسجد و ۱۶۰۰ مدرسه را پشتیبانی می‌کند تا دانش‌آموزان به سمت مساجد سوق پیدا کرده و خانواده و آینده خود را بسازند. این دانش‌آموزان می‌توانند از مساجد به ساخت و رشد محلات خود کمک کنند. البته اساس این موفقیت، ائمه جماعت هستند. 

زاکانی گفت: در حال حاضر و طی تابستان جاری ۱۸۵ هزار دانش‌آموز در طرح آرمان حضور دارند. امروز مدیران مدارس دنبال طلاب هستند تا دانش‌آموزان را در مسیر رشد و تعالی حفظ کنند. سال گذشته از چهار برابر میانگین آسفالتی که در دهه ۹۰ ریخته شده بود، عبور کردیم که البته وظیفه ما بوده است. در اسفند گذشته بیش از ۵۴۰۰ هکتار فضای سبز ایجاد کردیم. امسال تعداد اتوبوس‌های شهری به بیش از هفت هزار عدد خواهد رسید.

مسجد محور تحول روحی شهر است

شهردار تهران اظهار کرد: شهرداری تمام برنامه‌های خود در حوزه تحول روحی شهر را با محوریت مسجد برنامه‌ریزی کرده است. امروز همچنین، شهرداری بر بعد تقویت ورزش در مساجد تأکید دارد. در بخش قرآن و عترت، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و مکتب امامین انقلاب و ... نیز برنامه‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: امروز ۱۹ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های شهرداری حضور دارند و به صورت قطعی می‌توان گفت که دیگر کلونی‌های معتادان در شهر وجود ندارد. آنچه امروز در مدیریت شهری تهران پیگیری می‌شود، خدمتگزاری به مجموعه شهر است که هم کالبد و هم روح شهر تغییر پیدا کند. مسجد محور تحول روحی شهر است و ائمه جماعت نیز در جایگاه اصلی این محور قرار دارد.  تمام توجه ما این است که بتوانیم خدماتی را با محوریت مسجد ارائه کنیم و اولویت ما نیز این است که روح شهر به توفیق الهی تغییر کند.

انتهای پیام
captcha