
به گزارش ایکنا، احمد الاشکوری، ناظرکل طرح تبلیغی حوزه علمیه نجف اشرف درباره برگزاری طولانیترین نماز جماعت زوار اربعین در مسیر نجف به کربلا که شب گذشته برگزار شد، بیان کرد: نماز مغرب و عشا در مسیر «یا حسین» در محور نجف به کربلا از موکب آستانهای مقدس حسینی و عباسی آغاز شد و جمع زیادی از زائرانی که به سمت کربلا در حرکت بودند در این نماز جماعت شرکت کردند.
وی افزود: این مراسم نشان دهنده پیوند نمازگزاران و حوزه علمیه برای تشکیل یک تابلوی نقاشی یکپارچه از نمازگزاران است و یکی از مهمترین اولویتهای امام حسین(ع) هم اقامه نماز با یارانشان بود.
نشر فرهنگ قرآنی در مسیر پیاده روی اربعین
مجمع علمی قرآن کریم وابسته به آستان عباسی دهها ایستگاه قرآنی به همراه اساتید متخصص در مسیر پیاده روی اربعین به منظور نشر فرهنگی قرآن کریم برپا کرده است.
این اقدام به منظور آموزش قرائت صحیح سوره حمد و سورههای کوچک قرآن و همچنین برگزاری فعالیتهای قرآنی مانند محافل قرآنی، نشستها، مسابقات معرفتی و عزاداری اربعین امام حسین(ع) انجام گرفته است.
علی حمد، مسئول واحد فعالیتهای قرآنی آموزشگاه قرآن کریم وابسته به مجمع علمی قرآنی درباره فعالیتهای این آموزشگاه گفت: در این آموزشگاه فعالیتهای متعددی از جمله تصحیح قرائت زائران، آموزش اذکار واجب در نماز، قرائت سوره حمد و چند سوره دیگر و همچنین طرح ایستگاههای قرآنی با هدف نشر قرآن کریم در مسیر زائران اربعین انجام میشود.
۱۲ ایستگاه قرآنی در مسیر منتهی به کربلای معلی برپا شده است و در این ایستگاههای قرآنی علاوه بر قرائت صحیح نماز و سورههای کوتاه به سؤالات فقهی و عقیدتی پاسخ داده میشود.
ورود زائران فلسطینی به فرودگاه نجف
شمار زیادی از زائران فلسطینی صبح امروز جمعه برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی وارد فرودگاه نجف اشرف شدند.
خبرگزاری سومریه نیوز به نقل از یک منبع آگاه در فرودگاه نجف اعلام کرد که دهها نفر از فلسطینیان برای مشارکت در راهپیمایی اربعین و زیارت امام حسین(ع) وارد نجف اشرف شدند.
این منبع افزود: این زائران فلسطینی که شمار آنها مشخص نشده است، از کشورهای لبنان و سوریه به عراق سفر کردهاند.
وی بیان کرد: گذرنامههای این فلسطینیان یا سوری و یا لبنانی است اما بر روی آنها نوشته شده «امور پناهندگان فلسطینی».
گفتنی است، میلیونها زائر از سراسر جهان طی هفتههای اخیر برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی راهی کربلای معلی شدهاند.
نشست بینالمللی «اربعین حسینی؛ وحدت حسینی» در کربلا
نشست بینالمللی «اربعین حسینی؛ وحدت حسینی» با حضور جمعی از اندیشمندان و نخبگان فکری و فعالان بینالمللی و به همت معاونت بینالملل مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام و با دبیری سید زمان حسینی در کربلا برگزار شد.
در این نشست شیخ «محمود عبدالله» از اندیشمندان دینی کشور کومور اظهار کرد: اربعین از شعائر الهی است و خدای متعال نسبت به تعظیم و بزرگداشت شعائر الهی تأکید کرده است. همچنانکه امام صادق(ع) نیز زیارت اربعین را از نشانههای مؤمن شمردهاند.
وی با اشاره به تحولات جهانی و نیز ابراز تأسف از غافل ماندن برخی جوامع و سران کشورهای اسلامی نسبت به قضیه فلسطین گفت: امروز صدای مظلومان غزه را در مسیر پیادهروی اربعین میبینید و اربعین به محوری برای اتحاد جامعه اسلامی در دفاع از مردم فلسطین تبدیل شده است.
«الهام المحاقری» از کشور یمن هم در این نشست اظهار داشت: اربعین حسینی با حضور باشکوه میلیونها انسان که از کشورهای مختلف و با محوریت ایمان و حماسه گرد هم میآیند در دنیا بینظیر است و لازم است این رویداد بینظیر را به جهانیان معرفی کنیم.
وی ادامه داد: فداکاری، اخلاص و محبت به مردم از ارزشهایی است که در وحدت حسینی مشاهده میشود و وحدت حسینی است که میتواند دشمن صهیونیستی را نابود کند و صهیونیستها هم این را میدانند.
این بانوی یمنی تاکید کرد: امام حسین(ع)، کشتی نجات است و هر کس همراه حسین(ع) و اندیشه حسینی شود، در برابر طوفانهای فکری و اجتماعی ایمن خواهد بود و به همین دلیل است که امام حسین(ع) و اربعین حسینی مبنای وحدت و اتحاد جهانیان است.
«نورالدین ابولحیه» از کشور الجزایر هم که به صورت برخط در این نشست مشارکت کرده بود اظهار کرد: هدف از قیام حضرت سیدالشهدا(ع) دعوت به اسلام حقیقی و محمدی بود نه اسلام طمع و ظلم و تزویر.
وی افزود: افرادی که با امام حسین(ع) جنگیدند، اهل اسلام نبودند و نگاه مذهبی به واقعه کربلا ، نوعی فتنهانگیزی است که باید مراقب باشیم.
«عبدالقیوم سجادی» رئیس دانشگاه حضرت خاتمالانبیاء(ص) شهر کابل افغانستان نیز در نشست بینالمللی اربعین حسینی؛ وحدت حسینی به ایراد سخن پرداخت و گفت: با توجه به بیداری موجود در جهان اسلام، اربعین حسینی هر سال با گستردگی و عمق بیشتر ادامه پیدا میکند و این اجتماع عظیم، ظرفیت مهمی برای تبیین مبانی وحدتگرایانه در اندیشه حسینی ایجاد میکند که لازم است از این فرصت مجاهدانه استفاده کنیم و اندیشمندان به جهاد تبیین بپردازند.
آمار جدید زائران خارجی اربعین
سازمان گذرگاه های مرزی عراق امروز جمعه آمار جدیدی از شمار زائران خارجی اربعین منتشر کرد.
علاء الدین القیسی، سخنگوی گذرگاه های مرزی عراق اعلام کرد که از ۶ اوت تا ۲۲ اوت ۲۰۲۴، سه میلیون و ۲۸۰ هزار و ۱۶۹ زائر از ۱۰ گذرگاه مرزی سفوان، شلمچه، الشیب، زرباطیه، المنذریه، القائم، فرودگاه بغداد، فرودگاه نجف، حاج عمران و باشماق وارد کشور عراق شدند.
وی افزود که یک میلیون و ۸۷۸ هزار و ۵۳۳ زائر نیز طی این مدت از این گذرگاهها خارج شدند.
این در حالی است که دبیرخانه هیئت دولت عراق اعلام کرد که السودانی دستور داده است روز یکشنبه در همه وزارتخانهها و نهادهای دولتی همزمان با روز اربعین حسینی تعطیل رسمی باشد.
پیش از این استانهای نجف، کربلا، بابل، میسان و بصره نیز به صورت جداگانه به مناسبت اربعین تعطیل شده بودند.
انتهای پیام