کد خبر: 4233833
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
مصطفی جمالی اعلام کرد

۵۰ سال تلاش؛ ایران کشور برتر منطقه در انتقال خون

مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرد: قرار بود سال ۱۴۰۴ ایران در همه ابعاد، کشور برتر منطقه باشد که در حوزه انتقال خون قبل از سال ۱۴۰۴ کشور برتر منطقه شده‌ایم.

50 سال تلاش؛ ایران کشور برتر منطقه در انتقال خونمصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون امروز سه‌شنبه ششم شهریورماه طی نشستی خبری به مناسبت هفته دولت و پنجاهمین سالگرد تأسیس این سازمان به تشریح فعالیت‌های آن پرداخت و گفت: سازمان انتقال خون سازمان مقدسی است. یک اهدا کننده خون که از سن ۱۸ تا ۶۵ سالگی خون اهدا می‌کند می‌تواند جان صدها نفر را نجات دهد و خداوند می‌فرماید هر کس یک نفر را نجات دهد گویی همه بشریت را نجات داده است و این بسیار ارزشمند است. 

وی تصریح کرد: سازمان انتقال خون مظهر وفاق ملی است. امسال پنجاهمین سال تأسیس این سازمان است و ما اکنون کشور برتر منطقه در انتقال خون هستیم. قرار بود سال ۱۴۰۴ ایران در همه ابعاد، کشور برتر منطقه باشد که در حوزه انتقال خون قبل از سال ۱۴۰۴ کشور برتر منطقه شده‌ایم. 

جمالی با اشاره به اینکه قبلا اهدای خون صد درصد داوطلبانه داشتیم اما کمبود خون هم داشتیم، گفت: در دو سال اخیر صد درصد نیاز بیمارستانی را پاسخگو بوده‌ایم و ذخایر خون را از چهار روز، به هشت روز رسانده‌ایم. در چهار ماه اول امسال نیز ۹ درصد اهدای خون افزایش داشته است. 

وی با اشاره به اینکه در تأمین کیفی خون مشکلاتی داشتیم، گفت: مواردی داشتیم که علی‌رغم همه مراقبت‌ها ممکن بود هپاتیت یا ایدز از طریق خون منتقل شود اما اکنون آزمایش غربالگری مولکولی خون در کل کشور در حال انجام است و با اطمینان می‌گوییم خون کاملاً سالم منتقل می‌شود. کمبود فیلتر خون نیز نداریم و عوارض ناشی از نبود فیلتر تا پایان سال از بین می‌رود. 

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: بانک سلول‌های بنیادی خون‌ساز برای درمان برخی بیماری‌ها مثل سرطان خون درمان قطعی است اما باید دهنده مناسب پیدا کنیم و برای پیدا کردن دهنده مناسب باید آزمایش صورت گیرد. هر سال ۷۰۰ کودک چون اهداکننده مناسب سلول‌های بنیادی پیدا نمی‌کنند فوت می‌کنند و اگر این بانک تشکیل شود از مرگ بیماران جلوگیری خواهد شد که این کار مهم در دست انجام است. 

جمالی گفت: پنجاهمین سال تأسیس سازمان انتقال خون با تحقق چشم‌انداز بیست ساله افق ۱۴۰۴ در این سازمان همزمان شد و ما زودتر به این افتخار رسیدیم. 

وی از تحقق عدالت در انتقال خون کشور خبر داد و گفت: تجهیزات، امکانات و ذخایر اهدای خون در همه جای کشور وجود دارد و خدمات برابر ارائه می‌دهد. تولید پلاسما تا پایان سال نیز دو برابر می‌شود. کار دیگری که انجام دادیم تشکیل معاونت اجتماعی در این سازمان است که در بحث کمک‌های مردمی‌، جلب مشارکت خیرین و ‌‌... فعال است.  

جمالی با اشاره به اینکه تعداد بانوان اهداکننده خون در کشور کمتر از پنج درصد است، گفت: با بسیج بانوان پویشی برای تبلیغ اهدای خون بانوان در حال انجام داریم و امیدواریم بتوانیم طی چند سال اهدای خون بانوان را افزایش دهیم.  

وی از طراحی نرم‌افزاری برای رصد خون از اهداکننده تا دریافت کننده خبر داد و گفت: ۷۰ درصد تجهیزات انتقال خون در داخل کشور تولید می‌شود و از همه شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت تجهیزات انتقال خون استقبال می‌کنیم. اکنون پلاسمای پودری در فرانسه تولید شده که اگر شرکتی توان تولید چنین محصولی را دارد استقبال و از تولید آن حمایت می‌کنیم. 

جمالی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش تخت‌های بیمارستانی و رشد اعمال جراحی آیا پیش‌بینی تأمین خون صورت گرفته است؟ گفت: متأسفانه پیوست سازمان انتقال خون در این خصوص وجود ندارد. تعداد کارمندان انتقال خون افزایش پیدا نکرده و امسال که بیشترین اعتبار را داشتیم فقط 1.2 همت بودجه داشتیم. سازمانی با این افتخارآفرینی هیچ سهمیه‌ای در استخدام نظام سلامت نداشت‌. انتظار داریم برنامه‌های عملیاتی سازمان دیده شده و مورد حمایت قرار گیرد. 

وی یکی از نگرانی‌های این سازمان را فرسودگی تجهیزات و برخی ساختمان‌ها دانست و اظهار امیدواری کرد با حمایت‌، این مشکلات حل شود‌.

وی اعلام کرد: طبق قانون، حق دریافت خون از اتباع را نداریم. استاندارد جهانی هم همین است چون در هر جامعه‌ای بیماری‌های خاصی وچود دارد و برخی بیماری‌ها حتی شناخته شده هم نیست. از اتباع خون دریافت نمی‌شود اما آنها مصرف کننده خون هستند.

انتهای پیام
captcha