به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در دیدار با وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، آخرین وضعیت اجرای برنامههای سال فرهنگی ایران و ترکیه را بررسی کرد.
وی در نخستین روز از برنامه سفر خود، ضمن حضور در وزارت فرهنگ و توریسم و گردشگری ترکیه با محمدنوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری این کشور، دیدار و گفتوگو کرد.
محمدنوری ارسوی با بیان اینکه سال ۲۰۲۵ سالی خواهد بود که شاهد پیشرفتهای ویژه در روابط فرهنگی دو کشور خواهیم بود بر لزوم شروع به کار کمیتههای تخصصی و فنی دو کشور تأکید کرد و یادآور شد: اولین جلسه کارگروه فنی سال فرهنگی ۲۰۲۵ در ۲۷ آگوست ماه جاری به صورت آنلاین برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه در ماه سپتامبر هیئتهای فرهنگی و فنی متشکل از هنرمندان و مسئولان دو کشور با یکدیگر دیدار خواهند داشت، آمادگی ترکیه را برای میزبانی از هیئتهای فرهنگی و فنی ایرانی یادآور شد.
وزیر فرهنگ ترکیه با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون مشترک کاری ایران و ترکیه در آینده نزدیک این مسئله را زمینه ساز تعمیق روابط فرهنگی دانست و با اشاره به اینکه سالانه دو و نیم میلیون نفر ایرانی به عنوان گردشگر به ترکیه سفر میکنند ضمن ابراز رضایت از آمارهای موجود بر لزوم افزایش حضور ایرانیان در ترکیه و افزایش حضور شهروندان ترک در ایران تأکید کرد.
وی تأکید کرد: ما در ترکیه، جشنواره راه فرهنگ را برگزار میکنیم که این جشنواره شامل ۶۰ درصد از جمعیت کشور میشود. ما آمادگی کامل داریم که ایران را به عنوان مهمان ویژه در این جشنواره پذیرا باشیم.
در ادامه این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور با تأکیدی بر این که سال ۲۰۲۵ از منظر تاریخ روابط فرهنگی ایران و ترکیه سال بینظیری خواهد بود،گفت: ما ترجیح میدهیم آغاز به کار سال فرهنگی در ماه فوریه همزمان با روز ملی ایران باشد که امکان حضور رئیس جمهور ایران نیز وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال فرهنگی، برنامههای مختلفی از نشستهای علمی و پژوهشی تا جشنوارههای فیلم، کنسرتهای موسیقی، همکاریهای رسانهای و مطبوعاتی برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت مسئله گردشگری در تعمیق روابط فرهنگی و تمدنی میان دو کشور از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش حضور شهروندان و گردشگران ترک در ایران خبر داد.
ادامه برنامههای سفر حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور به ترکیه به بازدید از مرکز اندیشه اسلامی ترکیه و گفتوگو با پروفسور محمد گورمز، ریاست این مرکز اختصاص داشت.
محمد گورمز گفت: امت اسلامی روزگار سختی را در حال گذراندن است و امروز تنها موضوعی که باید روی آن تمرکز کنیم و به آن بیاندیشم، مسئله وحدت و مدیریت اختلافات است، چرا که اکنون شاهد یک جنگ جهانی علیه غزه هستیم. اما برخی از رهبران جهان اسلام، غزه، کودکان و زنان آنجا را تنها گذاشتند. با توجه به همین مسئله، حضور شما در ترکیه و دیدارهایتان در این کشور از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
رئیس مرکز اندیشه اسلامی ترکیه با اشاره به اینکه تجربه تمدن اسلامی و چگونگی انفعال مسلمانان در قبال تحولات جهان معاصر از مهمترین مسائلی است که هر متفکر مسلمان باید در مورد آنها به پژوهش بپردازد به تشریح فعالیتها و برنامههای آموزشی و پژوهشی این مرکز پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور با بیان این که غزه و نوع رویکرد جهان غرب به مسائل مربوط به جهان اسلام نشان دهنده رسوایی استانداردهای دوگانه غربی است گفت: علاوه بر موضوع غزه عین همین دوگانگی را در مسئله قرآنسوزی شاهد بودیم. در حالی که زمانی غربیها مسلمانان را برای سوزاندن کتاب آیات شیطانی مورد سرزنش قرار می دادند همین غربیها در قبال آتش زدن کتاب مقدس مسلمانان هیچ اقدامی نکرده به دفاع از آن پرداختند.
وی با اشاره به اهمیت مسئله تمدن نوین اسلامی گفت: باید در این زمینه همکاریها توسعه یابد و گفتوگوهای متنوع و متعدد بین فرهنگها و دیدگاههای مختلف با هدف تقویت تمدن نوین اسلامی و تعمیق و گسترش وحدت جهان اسلام با جدیت دنبال شود.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در ادامه برنامههای سفر خود به ترکیه با پروفسور علی ارباش، رئیس سازمان دیانت ترکیه نیز دیدار کرد و با اشاره به وضعیت اسفناک نوار غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه گفت: اگرچه روزهای سختی را به عنوان امت اسلامی در حال گذراندن هستیم اما مسئله غزه به رغم تمام مرارتهای خود نتایجی نیز به همراه داشته است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه یکی از نتایج مسئله غزه موضوع کمرنگ شدن اختلافات گفتمانی بود، افزود: این حادثه نشان داد که به رغم تمام تبلیغات و اتهامات واهی و منفی که علیه جمهوری اسلامی ایران در جنگ غزه از سوی دشمنان زده میشد شاهد این بودیم که ایران فارغ از اعتقادات و وابستگیهای مذهبی گروههای مختلف به حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین پرداخت.
پروفسور علی ارباش، رئیس سازمان دیانت ترکیه در این دیدار، گفت: نسلکشی امروز در غزه بیش از آنکه حاصل قدرت دشمنان باشد، نتیجه ضعف و انشقاق مسلمانان است. ما به عنوان سازمان دیانت ضمن تأکید بر حساسیتهای دینی مؤمنان، خواستار تحریم اسرائیل و تحریم محصولات اسرائیلی هستیم و این سیاست را ادامه خواهیم داد.
وی با تأکید بر این که مسئله فهم اهمیت راهبردی اتحاد اسلامی موضوعی حیاتی برای امت اسلامی است گفت: ما معتقدیم که آموزشهای دینی برای جوانان باید مبتنی بر مسئله وحدت و اتحاد اسلامی باشد؛ همچنین در حوزههای اقتصادی سیاسی و دینی نیز اجازه تفرقه نباید داد و باید به سمت تجمیع نیروهای خود در جهان اسلام حرکت کنیم.
در ادامه برنامههای رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشورمان به ترکیه، در راستای توسعه تعاملات فرهنگی و هنری بینالمللی، تفاهمنامه همکاری میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی (ایرسیکا) امضا شد.
این تفاهمنامه که در چارچوب توسعه همکاریهای دوجانبه به امضا رسید، بر محورهای زیر تأکید داشت:
تبادل اطلاعات: دو سازمان توافق کردند تا اطلاعات و دادههای مرتبط با فرهنگ و هنر اسلامی را بهصورت مشترک به اشتراک گذارند و در این زمینه همکاری علمی داشته باشند.
تبادل دعوتنامهها: هر دو طرف در خصوص تبادل دعوتنامه برای حضور هیئتهای فرهنگی و هنری در رویدادهایی همچون کنفرانسها، سمپوزیومها و سمینارهای بینالمللی به توافق رسیدند.
برگزاری پروژههای مشترک: سازماندهی و اجرای پروژههای فرهنگی و هنری مشترک از جمله برپایی نمایشگاهها، سمپوزیومها، سمینارها و گفتوگوهای دانشگاهی مرتبط با پژوهشهای اسلامی از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
تعریف برنامههای مشترک: همکاری در تعریف و اجرای برنامهها و پروژههای مرتبط با هنر و فرهنگ اسلامی به عنوان یکی از موضوعات کلیدی این تفاهمنامه مطرح شد.
پیشنهاد انتخاب «اصفهان» به عنوان پایتخت فرهنگی جوانان کشورهای اسلامی در سال ۲۰۲۶ نیز از محورهای مورد بحث و گفتوگوی رؤسای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جوانان سازمان همکاری اسلامی ترکیه بود که در این سفر انجام شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشورمان در این زمینه، ابراز کرد: بر اساس اعلام رسمی، درخواست معرفی اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جوانان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۲۶ به زودی ارائه خواهد شد. این اقدام در راستای تقویت همکاریها و تبادل تجربیات در حوزه جوانان میان کشورهای اسلامی است.
وی همچنین از برگزاری کنفرانس تبادل تجربیات و همکاریها در زمینه محرومیتزدایی و اشتغالزایی با مشارکت مجمع همکاری کشورهای اسلامی خبر داد.
انتهای پیام