به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست مطبوعاتی پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما با حضور رسول صدرعاملی سخنگوی خانه سینما و شادمهر راستین دبیر اجرایی پاسداشت در خانه سینما امروز ۱۹ شهریور برگزار شد.
در ابتدای جلسه، صدرعاملی با بیان اینکه آخرین دورهای که جشن خانه سینما برگزار شد به سال 98 برمیگردد، گفت: چند سالی است که دیگر شاهد برگزاری جشن خانه سینما نیستیم. دلیل این وقفه نیز به شیوع بیماری کرونا و برخی اتفاقات اجتماعی برمیگردد که جامعه در سالهای گذشته درگیر آن بود اما سؤال اینجاست، چرا امسال این جشن برگزار نمیشود؟
وی افزود: جلسات بسیاری برگزار شد تا ببینیم به چه طریق میتوان در روز سینما برنامهای شایسته برگزار شد. راهکار اول، برگزاری جشن به سبک و سیاق گذشته بود؛ رویدادی که در آن به برگزیدگان تندیس و جایزه اهدا شود ولی وقتی حدود 300 نفر از اهالی سینما شرایط کار کردن ندارند، عادلانه نیست آنها را از این جشن محروم کنیم.
صدرعاملی ادامه داد: در پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، مراسم متعدی در سطح شهر به کمک نهادهای مردمی برگزار خواهد شد. این برنامهها در استانها نیز اجرا میشود. هدف ما از برگزاری هفته پاسداشت، ایجاد رابطهای بین سینما و جامعه و نهادهای فرهنگی است. در این یک هفته بزرگداشت و یادبودهایی خواهیم داشت به یاد مهرجویی، پوراحمد، پرتوی و همه همکارانی که امروز بین ما نیستند. همچنین همه صنوف سینما برنامهریزی خاص خود را خواهند داشت و به بهتر شدن این رابطه بین سینما و جامعه کمک میکنند.
وی با بیان اینکه امیدوار است سال آینده هیئت مدیره بعدی بتواند جشن سینما را برگزار کند، گفت: در بخش استانی، وزارت ارشاد برنامهای را در قالب هفته مهر سینما دارد که در این بخش و در استانها نمایندگان ما در مراسم و نشستهای تخصصی سینما، شرکت فعال دارند و امیدواریم به روزی برسیم که سینما به ادبیات و فرهنگ خود برگردد.
صدرعاملی درباره دیدار با سید عباس صالحی وزیر ارشاد جدید گفت: ما در دوران انتخابات هشت سؤال داشتیم که آقایان پزشکیان و قالیباف پاسخ دادند و چون آقای پزشکیان رئیس جمهور شدند آن را به عنوان مطالبه با وزیر مطرح کردیم و گفتیم که این پاسخهای رئیسجمهور سندی جدی بین ما و دولت است که آن را دنبال میکنیم. وزیر فرهنگ هم بابت آن قول عملی دادند. همچنین درباره پروندههای باز، قول مساعد دادند که با کمیته حقوقی که پیگیر این امور بود کار را دنبال کنند و اطلاع دارم که در یکی دو روز گذشته هم نخستین جلسه برگزار شده است.
وی درباره استقلال خانه سینما و کیفیت آثار تولیدشده توضیح داد: خانه سینما یک نهاد اجتماعی مردمی است ولی منکر کمکهای دولتی نیستیم. این امر نیز به معنای مستقل نبودن خانه سینما نیست. بههرحال امیدواریم، خانه سینما به جایی برسد که از نظر مالی به کمک دولت نیازی نداشته باشد تا پیشانی جدی فرهنگی سینمای ایران باشد. درباره کیفیت آثار سینمایی هم اگر الان فیلم خوبی در سینما نمیبینیم به این معنا نیست که بلد نیستیم فیلم بسازیم، بلکه شرایط آن فراهم نبوده است.
رونمایی از فیلمنامه عیاری
شادمهر راستین، دبیر اجرایی پاسداشت نیز در این جلسه بیان کرد: رویدادهایی فرهنگی و هنری، زمانی دیده خواهند شد که حمایت رسانهها را داشته باشند بنابراین امیدواریم شما اهالی رسانه در برگزاری پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما ما را یاری رسانید. در مراسم پاسداشت روز ملی سینما، کتاب فیلمنامههای کیانوش عیاری قرار است در نشر چشمه رونمایی شود. اسنادی از دستنوشتههایی که در موسیقی فیلم وجود دارد نیز رونمایی میشود. چنین مواردی شکل نمیگرفت مگر با حمایتهای فیلمخانه، وقتی این موضوع را با فیلمخانه مطرح کردیم از بیش از ۱۰۰ فیلمی که بازسازیشده قرار است در سینما تک نمایش داده شود و مسئول سینما تک مازیار فکری ارشاد هستند. همچنین مجموعهای از آنونسهای فیلم مطرح دهه 60 هم در سینماتک به نمایش درخواهد آمد.
وی ادامه داد: فیلمخانه مجموعهای از مستندها را به همراه صحنههایی از داریوش مهرجویی و کیومرث پوراحمد در اختیار ما قرار داده است. نکته دیگری که وجود دارد مجموعهای از نقدها و بررسیها درباره سینمای فرهنگی و وجود دارد که قرار است این مطالب به صورت محتوایی به رسانهها ارسال شود. درضمن خانه سینما جدولی را روی سایت قرار میدهد و اینکه در هر مکانی چه برنامهای برگزار میشود روی سایت خانه سینما قرار دارد. این رویدادها از روز گذشته آغاز شده و تا ۲۶ شهریور ادامه خواهد داشت؛ همچنین سینماتک برنامههایی برای روز سینما دارد که در سایت قرار داشته شده است.
مراسم پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما با همکاری فیلمخانه ملی ایران، خبرگزاری خبرآنلاین، نشر ثالث، نشر چشمه، نشر گیلگمش، مجموعه فرهنگی راوی، مجموعه فرهنگی آپارتمان، مجموعه فرهنگان، موزه بتوون، فرهنگسرای نیاوران و خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام