کد خبر: 4236995
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۶
میلاد عرفان‌پور بیان کرد:

نگاه ویژه «جایزه جهانی شهر شعر» به غزه و صلح جهانی

دبیر اجرایی نخستین «جایزه جهانی شهر شعر» با بیان انکه هویت‌بخشی با بازوی ادبیات به پایتخت ایران‌زمین از اهداف مهم این رویداد ادبی است، گفت: تلاش می‌کنیم تا تهران را به پایتخت شعر جهان بدل ‌کنیم و در این رویداد نگاه ویژه‌ای به غزه و صلح جهانی خواهیم داشت.

به گزارش ایکنا، نشست خبری اولین جشنواره «جایزه جهانی شهر شعر» با عنوان «رویداد بدون مرز پاسداشت شعر»، عصر دوشنبه، 26 شهریور به میزبانی سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران با حضور میلاد عرفان‌پور، دبیر اجرایی جشنواره، محمدمهدی سیار، دبیر علمی این رخداد و مرتضی امیری‌اسفندقه، عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره «جایزه جهانی شهر شعر» برگزار شد.

در ابتدای این نشست میلاد عرفان‌پور با اشاره به اینکه به میدان آمدن شهرداری تهران برای ادای دِین خود در حوزه ایجاد توازن در بستر شعر و توجه به این شناسنامه فرهنگ، تمدن و ادبیات ایرانی است، گفت: برگزاری «جایزه جهانی شهر شعر» در کشورمان نمونه و نظیری ندارد و تلاش می‌کنیم تا این جایزه به مهم‌ترین رویداد ادبی کشور بدل شود.

سه شاخصه ممتاز جایزه جهانی شهر شعر

دبیر اجرایی جشنواره «جایزه جهانی شهر شعر» با برشمردن شاخص‌های ارزیابی اعتبار رویدادهای ادبی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین این شاخص‌ها اعضای شورای سیاست‌گذاری و هیئت علمی جشنواره‌ها است؛ اینکه این افراد در چه سطح و چه جایگاهی در حوزه ادبی و علمی باشند. همین مسئله توجه و اعتبار جشنواره را برای همراهان با این رویداد بیشتر خواهد کرد.

وی ادامه داد: دومین مؤلفه به سطح جوایز و هدایای برگزاری یک جشنواره جهت ارائه به برگزیدگان بازمی‌گردد. بر این مسئله تأکید دارم در کنار نگاه کیفی به جشنواره تلاش کردیم تا از نظر تعداد جوایز، کیفیت و میزان جوایز نقدی در راستای پاسداشت شاعران کشورمان بیشترین نگاه توأم با تکریم را داشته باشیم.

عرفان‌پور در تشریح شاخصه سوم ارزیابی کیفیت جشنواره‌های ادبی به بُعد رسایی رسانه‌ای آن اشاره کرد و گفت: این مسئله امری طبیعی است که هرچه جشنواره‌ها در بُعد رسانه‌ای فعالیت بهتری داشته باشند؛ قطعاً گوی سبقت را از دیگر رخدادها خواهند ربود.

تهران را به پایتخت شعر جهان بدل می‌کنیم/ نگاه ویژه جایزه به غزه و صلح جهانی

بخش نوگرا؛ شعر به گویش محلی و رویکرد بین‌الملل سه‌گانه جایزه ادبی

دبیر اجرایی جشنواره «جایزه جهانی شهر شعر» با تأکید به اینکه این جایزه ادبی از دو بخش عمده و دو بخش کلان‌محور تشکیل شده است، یادآور شد: بخش اول «جوایز ویژه شعر پارسی» به نام‌ «همای زرین» است، در این بخش ۱۱ حوزه و ۱۱ موضوع شامل موضوعاتی چون غزل، مثنوی، شعر سیپد، شعرکوتاه، قالب نیمایی، شعر طنز، ترانه و تصنیف، شعر بلند و منظومه شعر کودک و نوجوان برای شرکت شاعران پیش‌بینی شده است. بخش ویژه‌ای به نام «نگاه نو» نیز وجود دارد که به آثار نوگرا و خلاقانه‌ای که ممکن است در قالب‌های رایج نگنجند می‌پردازد و داوران به این بخش توجه می‌کنند. این‌ها بخش‌هایی هستند که نگاه صورت‌گرایانه دارند.

عرفان‌پور در خصوص دو بخش دیگر افزود: بخش دیگر شعر با گویش‌های محلی است. اغلب در کشور کمتر به شعرهایی که با گویش‌های محلی سروده می‌شوند، توجه کردیم. بخش دیگر نیز بخش بین‌المللی است که با رایزنی که با کشورها و قاره‌های مختلف خواهیم داشت، جشنواره‌ای در نقاط مختلف برگزار خواهد شد.

میزبانی از شاعران نام‌آور جهان در تهران

عرفان‌پور در فرازی دیگر از این نشست با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم به واسطه «جایزه جهانی شهر شعر»، تهران را به‌عنوان پایتخت شعر جهان و یکی از قطب‌های مهم شاعری در دنیا معرفی کنیم، یادآور شد: تمام تلاش‌مان بر این است که آمدوشد شاعران برجسته جهان به ایران را افزایش دهیم و در همین جشنواره نیز شاهد حضور شاعران نامدار از سراسر جهان خواهیم بود.

دبیر اجرایی «جایزه جهانی شهر شعر» درباره بخش جنبی این رویداد با محوریت «ایده‌پردازی برای فضای شهری» با محوریت شعر، گفت: تردیدی در این مسئله وجود ندارد که شهر تهران به‌ویژه از منظر بصری نیازمند ایده‌هایی بکر و بدیع است. می‌توان این هویت‌بخشی را با بازوی ادبیات به پایتخت ایران‌زمین هدیه داد. در سراسر شهر تهران ایستگاه‌های مترو متعددی وجود دارد که نام بزرگان ادبیات ایران را دارد و این خود می‌تواند نخستین گام پیوند ادبی برای تطبیق پایتخت با جهان شعر و ادبیات ایرانی باشد.

وی افزود: همچنین در این ‌میان بدون در نظر گرفتن محدودیت سنی از عموم مردم دعوت می‌کنیم تا ایده‌های خود را برای پیوند فضای شهر تهران با شعر به دبیرخانه ارسال کنند.

غزه و صلح جهانی در بخش ویژه جایزه جهای شهر شعر

عرفان‌پور با اشاره به آنکه مسئله غزه، کودکان فلسطینی و موضوع پراهمیت صلح و عدالت جهانی در قالب بخش ویژه در نخستین «جایزه جهانی شهر شعر» در نظر گرفته شده‌ است، خاطرنشان کرد: طی یک‌سال اخیر و با آغاز حماسه‌ «طوفان‌الاقصی» شاعران بسیاری درباره مظلومیت مردم غزه شعر سروده‌اند. امیدواریم بتوانیم در این جشنواره میزبان این شعرها و شاعران آن سروده‌ها باشیم.

انتهای پیام
جمال نقی پور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۰۶/۲۶ - ۲۱:۵۶
0
0
سلام اشعار خودمون به چه شماره ایی ارسال کنیم
captcha