کد خبر: 4240684
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
ابراهیم شکرانی:

میزهای تخصصی وظیفه قرارگاهی دارند

دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه میز تخصصی سواد رسانه‌ای گفت: میزهای تخصصی وظیفه قرارگاهی دارند.

ابراهیم شکرانیبه گزارش ایکنا به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین جلسه میز تخصصی سواد رسانه‌ای با حضور ابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

شکرانی طی سخنانی در این جلسه با توجه به اهمیت رسانه گفت: سال‌ها پیش نظریه دهکده جهانی توسط مک لوهان مطرح شد و امروز می‌بینیم که دهکده جهانی مبتنی بر رسانه‌ها به وقوع پیوسته است و این گسترش رسانه به خصوص فضای سایبر و نبود سواد متناسب با آن، آسیب‌های فراوانی به جامعه و زندگی انسانها تحمیل کرده است.

شکرانی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه تنظیم‌گری رسانه‌ها سابقه دارد و سال گذشته مصوبه‌ای درباره تنظیم‌گری حوزه سینمای خانگی و تقسیم کاری نهادی برای صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت. این مسیر با تشکیل میزهای تخصصی به رویکرد قرارگاهی نزدیک‌تر شده است؛ لذا در رویکرد جدید، میزهای تخصصی وظیفه قرارگاهی دارند و هم در حوزه راه‌بینی، راهبردی، راهبری و راه‌سنجی باید عمل کنند.

دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی گفت: انتظار این است که در میز تخصصی سواد رسانه‌ای به فرابخش رسانه نیز توجه داشته باشید. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاه‌های مشابه با اینکه دستگاه‌های فرهنگی نیستند اما عملکرد آن‌ها تأثیرات شگرف فرهنگی و اجتماعی دارد؛ لذا در این میز حضور پررنگ وزارت ارتباطات بسیار مهم است.

وی گفت: دستگاه‌ها و نهادها همواره نقش تعیین کننده‌ای برای سیاست‌گذاران دارند، اما باید به همه ذینفعان توجه کرد. اینجاست که تمرکز بر گروه‌ها و نهادهای مردم‌نهاد اهمیت ویژه پیدا می‌کند. ستاد فرهنگی و اجتماعی در رویکرد جدید خود ارتباط خوبی با فعالان مردمی برقرار کرده و این همکاری باید مستمر باقی بماند. 

همچنین، کمال اکبری، دبیر میز سواد رسانه‎‌ای نیز در این جلسه با تبیین ابعاد مختلف سواد رسانه‌ای گفت: در میز سواد رسانه‌ای  با مفهوم عام رسانه روبرو هستیم و لذا هر نوع رسانه در فضای حقیقی یا فضای مجازی و اساسا هر نوع پیامی نیازمند سواد رسانه‌ای است.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: سواد رسانه‌ای نیاز قطعی و لازم همه اقشار جامعه از کودکان تا اولیا، نخبگان و فرهیختگان است. در دوره‌ای که بیشترین تأثیر بر افراد جامعه را رسانه‌ها دارند، بدیهی است باید سواد لازم برای بهره‌مندی از رسانه‌ها در اختیار افراد قرار گیرد. به‌ویژه با ظهور هوش مصنوعی که تحول اساسی در فضای رسانه‌ای و ارتباطی برقرا می‌کند، باید حمیت بیشتری نسبت به سواد رسانه‌ای داشت.

دبیر میز سواد رسانه‌ای بیان کرد: به‌رغم تلاش‌های گسترده‌ای که تاکنون صورت گرفته است، فضای زیادی برای کار وجود دارد و به‌نظر می‌رسد هیچ جایی بهتر از شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌توانست به این حوزه ورود کند و دستگاه‌های مسئول را هماهنگ کند.

علیرضا پویا، عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما نیز با تقدیر از تشکیل میز سواد رسانه‌ای گفت: سال‌ها به دنبال تحقیق و پژوهش در این حوزه بوده‌ام و مطالعات خوب و گسترده‌ای صورت گرفته است؛ هرچند اکثر منابع علمی این حوزه ترجمه‌ای از منابع غربی است، اما، ما علاوه بر مطالعه تجربیات سایر کشورها در مطالعات خود بر منابع اسلامی هم تمرکز کرده‌ایم و دستاوردهای خوبی نیز داشتیم.

وی با اشاره به رشد آسیب‌های روانی و اجتماعی در جوامع بشری به واسطه عدم استفاده درست از رسانه‌های مدرن افزود: عقب ماندگی ما در سواد رسانه‌ای بیش از سایر حوزه‌ها نمود دارد و باید اهمیت این مسأله را تبیین کرد تا از دوره ابتدایی تا دانشگاه و حتی مشاوران روانشناسی نیز درک درستی راجع به رسانه و سواد رسانه‌ای پیدا کنند.

 

انتهای پیام
captcha