به گزارش ایکنا؛ مرکز رصد فرهنگی کشور «وضعیتشناسی و تحلیل آماری سفرهای ایرانیان» را منتشر کرده است. در این گزارش «سفر رفتن» نوعی از نحوه گذراندن اوقات فراغت و مورد توجه تحلیلگران فرهنگی عنوان شده است و این گزارش تلاش دارد میزان سفر رفتن ایرانیان را بررسی کند.
براساس یافتههای بهدستآمده از «پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان» ٣۴ درصد پاسخگویان پنجبار و بیشتر در ۵ سال گذشته به سفر رفتهاند، این در حالی است که ۱۶.۲ درصد هیچ سفر تفریحی و گردشگری نرفتهاند.
همچنین براساس اطلاعات گزارش یادشده، ١٣ درصد در پنج سال گذشته بیش از پنج بار و ۴۱.۵ درصد هیچ سفر زیارتی نرفتهاند. بیشترین میزان سفرهای ایرانیان به خارج، به کشورهای عراق ١٨درصد، ترکیه ٧درصد، بوده است.
براساس گزارش موج چهارم پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان(١۴٠٢)، ۶٣ درصد پاسخگویان اگر امکان سفر خارجی برایشان میسر باشد، سفر زیارتی را ترجیح میدهند و ٣١ درصد با این گزاره مخالف هستند.
براساس گزارش مرکز افکارسنجی ایسپا(در سال ١۴٠١)، ٣١ درصد دلیل مسافرت نرفتن در ایام نوروز را مسائل و مشکلات مالی عنوان کردند. ۱۰.۶ درصد ایرانیان نیز براساس گزارش فرهنگی اخلاقی جامعه ایران (١٣٩۶)، به حج عمره و واجب مشرف شدهاند و براساس گزارش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (١۴٠٢) ۵٧درصد به میزان زیاد و خیلی زیاد تمایل برای این سفر دارند.
انتهای پیام