به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین عباس پسندیده، کارشناس و مشاور در امور مسائل خانواده عصر امروز سهشنبه ۲۴ مهرماه در دومین جلسه از سلسله کارگاههای مهارتهای زندگی که به همت مرکز آموزشهای کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در سالن همایشهای غدیر برگزار شد، در خصوص موضوع «رضایتمندی» مطالبی را بیان کرد.
استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد:هیچ کدام از آیات و روایات ما مربوط به آخرت نبوده بلکه مربوط به ساخت دنیای ما است. در مورد آخرت، امکان دارد که آیه و روایت داشته باشیم، اما مربوط به آخرت نمیباشد. خانواده بحث مهمی است، یکی از دشوارترین کارهای ما در دنیا، زندگی خانوادگی است که برای موفقیت در این مسیر نیاز به مهارت داریم.
وی افزود: در روایت امام صادق (ع) آمده است؛ «از جمله آنچه خداوند عز و جل به موسى بن عمران (ع) وحى کرد، آن بود: «اى موسى بن عمران! هیچ آفریدهاى محبوبتر از بنده مؤمنم نیافریدم. من او را به آنچه خیرش در آن است، مبتلا مىکنم؛ بدانچه خیرش در آن است، عافیت مىبخشم؛ براى خیرش آنچه را که شرّ او در آن است، از او دور مىکنم. من بدانچه بندهام را به صلاح مىآورد، داناترم. پس در برابر بلایم شکیبایى و براى نعمتم سپاسگزارى کند و به قضایم خشنود باشد، تا، چون بر طبق خشنودى من رفتار کند و از من فرمانبرى نماید، او را از زمره صدّیقان نزد خودم بنویسم». «مراد» بنیادیترین عاملی است که احساس رضایتمندی را تبیین میکند. «خیرِ ادراک شده» پایه نظری رضایتمندی اسلامی میباشد.
این کارشناس خانواده بیان کرد: واقعیت زندگی یعنی تزاحم انتظارات در کنار ناممکن بودن تحقق انتظارات در دنیا؛ خداوند خطاب به حضرت موسی (ع) میفرماید: «انی وضعت الراحه فی الجنه والناس یطلبونها فی الدنیا؛ به درستی که راحتی را در بهشت قرار دادم و مردم آن را در دنیا میخواهند.»
حجتالاسلام پسندیده گفت: رضایت به زندگی مربوط به داشتهها و زمان گذشته و حال میباشد. اگر کسی آن را در «نداشتهها» و «آرزوهای آینده» دنبال کند، تمرکز آن میرود روی نداشتههای زندگی و همیشه در آینده سیر میکند و در نتیجه یک فرد ناراضی خواهد بود.
وی افزود: همانطور که گفتیم رضایت در «خیرِ ادراک شده» است، بخشهایی از خیر به تقدیر خدا میباشد، البته بعضی از خیرها به دست بشر رقم خواهد خورد. اینکه چه میزان آگاه هستیم که چگونه با همسر خود رفتار کنیم یا چگونه با فرزند خود ارتباط برقرار کنیم، از جمله خیرهایی است ما میتوانیم آن خیر را بسازیم به عبارت دیگر خیرآوری داشته باشیم.
انتهای پیام