
به گزارش ایکنا به نقل از ینی شفق، یازدهمین کنفرانس «اسلام و آزادی» با حضور محققانی از دهها کشور که مقالاتی در مورد رابطه اسلام و دموکراسی، آزادی اندیشه، اقتصاد بازار و جامعه مدنی ارائه میکنند روز گذشته در استانبول آغاز شد.
این کنفرانس دو روزه که توسط مرکز تحقیقات استراتژیک دریای سیاه و انجمن اندیشه لیبرال سازماندهی شده است، به بررسی نقش ارزشها و نهادهای مدنی در جوامع مسلمان میپردازد.
محققان مقالاتی را در مورد موضوعاتی مانند رابطه اسلام با دموکراسی، آزادی اندیشه، اقتصاد بازار و جامعه مدنی ارائه خواهند کرد که از دیدگاه تاریخی و معاصر بررسی میشود.
اوزلم چاغلار ییلماز، مدیر کل انجمن تفکر لیبرال گفت زمانی اعتقاد بر این بود که با ایجاد معاهدات جهانی حقوق بشر و ایجاد نهادهایی مانند اتحادیه اروپا و سازمان ملل پس از جنایات بزرگ از گذشته درس گرفته شده است. وی گفت: ارزیابی وقایع یک سال گذشته در (غزه) با ذهنی روشن و تلاش برای دیدن وقایع فراتر از تبلیغات مغرضانه بینالمللی به یک وظیفه تاریخی تبدیل شده است که مستلزم یک موضع مستقل، انسان دوستانه و اخلاقی است.
علی سلمان، مدیر عامل شبکه آزادی و اسلام (Liberty and Islam Network) درباره تشکیل این بنیاد در دوران بهار عربی صحبت کرد. وی خاطرنشان کرد: سیزده سال بعد از آغاز بهار عربی، ما شاهد شکست امیدهای اولیه هستیم. وی افزود: همچنین یک سال از نسلکشی فاجعهبار غزه میگذرد؛ جایی که شکست کامل قوانین بینالمللی اعتماد ما را به خود متزلزل کرده است و شاهدیم که حق حیات و آزادی با قدرت غیرقانونی نظامی سلب شده است.
در جلسه افتتاحیه، آتیلا یایلا از دانشگاه مدیپول استانبول و عضو هیئت مشورتی شبکه اسلام و آزادی، اسرائیل را به دلیل نادیده گرفتن اصول اخلاقی در اقدامات خود علیه غزه محکوم کرد. یالا خاطرنشان کرد که تلاش برای توجیه اقدامات اسرائیل اغلب بر این استدلال استوار است که همه چیز با حملات حماس در 7 اکتبر آغاز شد. او گفت: مجازات دسته جمعی سیاست اسرائیل در این چند دهه بوده است.
یایلا همچنین اسرائیل را به دلیل هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان و استفاده از بمبهای فسفر سفید محکوم کرد. وی افزود: برای لیبرالها، حمایت از اسرائیل خیانت به ایدئولوژی آنها خواهد بود.
سید کمال، یکی از اعضای مجلس اعیان بریتانیا و رئیس هیئت مشورتی شبکه اسلام و آزادی، تأکید کرد که قرآن از مسلمانان میخواهد که به سایر افراد با ادیان ابراهیمی احترام بگذارند و اصول اخلاقی را رعایت کنند. وی افزود: تسامح مورد حمایت لیبرالیسم به معنای نادیده گرفتن تفاوتها نیست بلکه به معنای پذیرش آنهاست.
انتهای پیام