کد خبر: 4245132
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۳
در مراسم «رونمایی از پوستر نهمین کنگره ملی شعر ایثار» مطرح شد

معرفی تمدن کشور به واسطه ادب توصیه جدی رهبری است

معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: معرفی تمدن ایران اسلامی به ویژه در حوزه دفاع مقدس به واسطه شعر و داستان توصیه جدی و مهم رهبری است.

به گزارش ایکنا به نقل از جشنواره «ایثار»، مراسم رونمایی از پوستر «نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار» به همراه کتاب «مجموعه ایثار» با حضور سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران عصر سه‌شنبه، ۸ آبان برگزار شد.

سردار سلیمانی، معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست با اشاره به آنکه یکی از توصیه‌های رهبری در شناساندن و ترویج فرهنگ و تمدن ایران اسلامی استفاده از بستر شعر و داستان به ویژه در حوزه دفاع مقدس است، گفت: در واقع شعر و داستان در طول قرن‌ها یکی از مهم‌ترین ثروت‌های ما ایرانیان به شمار می‌آید.

وی افزود: شعر در جریان مبارزات پیروزی انقلاب اسلامی، اولین هنری بود که صاحب تشکل شد. در واقع اولین سکوی هنر انقلاب را تشکیل داد و در طول سال‌های دفاع مقدس، شوری پرطنین در میان رزمندگان ایجاد کرد.

معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید خاطرنشان کرد: در زمان جنگ در اعیاد و مراسم، اشعاری به ویژه اشعار حماسی سروده می‌شد که نقش‌آفرینی پررنگی را رقم زد. از این رو شعر در تبیین واقعیت‌های جنگ و ایثار حضور داشت و اهمیت دادن به این عرصه قابل توجه است که خوشبختانه با برگزاری مستمر کنگره‌ها در بنیاد به این رسانه مهم میراثی اهمیت داده شده است.

توجه به ویژه جریان‌سازی جامعه ایثارگر

سردار سلیمانی در ادامه با تأکید بر آنکه معاونت فرهنگی آموزشی بنیاد شهید این اعتقاد راسخ را دارد که نقش چشمگیر شعر و داستان را در انتقال فرهنگ غنی و گران‌بهای ایثار و شهادت دنبال کند، تصریح کرد: در این راستا با استفاده از ظرفیت جامعه هنری نهمین کنگره ملی شعر و ایثار را برگزار خواهد کرد.

وی ادامه داد: کنگره هفتم و هشتم با تلاش دست‌اندرکارانش در استان فارس برگزار شد که حاصل آن امروز رونمایی خواهد شد. آثاری که هم باید به کیفیت آن توجه کرد و هم کمیت. در دوره گذشته، بیش از سه هزار اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این میان تقریباً ۲۰۴۶ اثر به مرحله داوری رسید. این خود کار بزرگ و ارزشمندی است و انشاءالله تلاش کنیم با همکاری رسانه‌ها در ترویج اقدامات قبلی بتوانیم آثاری را به لحاظ کیفیت و کمیت افزایش دهیم. چون جامعه ایثارگری، جامعه بزرگی است و می‌تواند اثرگذار باشد.

این مقام مسئول در بنیاد شهید اظهار کرد: بخش اصلی کنگره در این دوره شعر و داستان است که با تأکیدی که مقام معظم رهبری بر داستان داشتند، امسال به کنگره داستان هم افزوده شد.

سردار سلیمانی گفت: فراخوان کنگره امسال از ۲۴ مهر منتشر شد که تا امروز بیش از ۵۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که با تبلیغات بیشتر در رسانه‌ها آثار بیشتری دریافت خواهد شد. در همین زمینه برنامه‌هایی تدارک دیده شده از جمله برگزاری چهار کارگاه حضوری و آنلاین در زمینه داستان و شعر با حضور صاحب‌نظران و استادان این حوزه برای افزایش کیفیت آثار که پیش از فراخوان نهایی کنگره برگزار خواهد شد.

تاکید کنگره نهم ایثار بر حوزه داستان

محمد کرم‌الهی، دبیر کنگره کنگره ملی شعر و داستان ایثار گفت: در دوره جدید رویکرد بنیاد شهید بر این است که امر کیفی‌سازی کارها بیشتر توجه شود تا کمیت. به نظرم بهتر است روی کمیت خیلی تمرکز نکنیم، کمیت باید در راستای فراگیر شدن اطلاع‌رسانی کنگره در سطح کشور باشد.

وی افزود: در این دوره کنگره شعر و داستان ایثار تمرکز بر کیفیت است و برای همین چندین کنگره برگزار می‌شود. همچنین برای افزایش سطح کیفی کنگره داستان به آن افزوده شد. زیرا داستان مهجور مانده و کمتر به آن پرداخته شده است. از طرفی سفارش رهبر بر این است که در زمینه داستان توجه ویژه صورت بگیرد. از این رو تلاش شد تا در نهمین کنگره داستان کنار شعر بیاید و امیدوارم این بخش هم مورد توجه قرار بگیرد.

نبی‌الله زارعی، معاون فرهنگی و آموزشی استان فارس گفت: امسال هم تدابیر خوبی برای برگزاری نهمین کنگره شعر و داستان ایثار اندیشیده شده است و از ظرفیت تشکل‌ها و نخبگان استفاده خواهد شد. در جلسات مختلفی که برگزار شده بخش ایثار بهتر و قوی‌تر برپا می‌شود.

وی افزود: امسال علاوه بر تدابیری که اندیشیده شده، سازمان دانش‌آموزی کنگره فعال‌تر خواهد شد. در جلسات مختلف تصمیم بر آن شد که از توان سازمان دانش‌آموزی بیشتر بهره گرفته شود.

انتهای پیام
captcha