کد خبر: 4245980
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۹
احمد شرفخانی خبر داد

تعیین تکلیف پرونده 5 موقوفه درمانی طی شش ماهه نخست سال

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تشریح عملکرد این مرکز در نیمه نخست سال جاری گفت: طی شش ماهه نخست سال جاری پرونده پنج موقوفه درمانی تعیین تکلیف شده است.

حجت‌الاسلام احمد شرفخانیحجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی،‌ رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌و‌گو با ایکنا، به تشریح عملکرد این مرکز در نیمه نخست سال پرداخت و اظهار کرد: یکی از اقدامات اساسی نظام اسلامی، احیای نیت خیر واقفان است که این خدمت بزرگ بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است که موجب رضایت خداوند متعال و خشنودی مردم می‌شود.

وی بیان کرد: احیا و ساماندهی مراکز درمانی موقوفه و خیریه، احیا و ساماندهی مراکز نگهداری ایتام و سرپرستی موقوفات خیریه، حمایت از ازدواج جوانان(کمک هزینه تهیه جهیزیه)، کمک به تأمین دارو و درمان نیازمندان، حمایت از ایتام و نیازمندان، کمک به آزادی زندانیان، ایجاد ساختار مردمی امور خیریه، تسهیل‌گری، حمایت و ارتقای تشکل‌های مردمی در احیای امور خیریه و برگزاری اولین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری، اهم وظایف مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه را تشکیل می‌دهد.

شرفخانی در ادامه به عملکرد طرح‌های مرکز امور خیریه از محل موقوفات در استان‌های مختلف کشور اشاره کرد و گفت: در این زمینه طرح «مهر تندرستی» با هزینه 43 میلیارد تومان، طرح «دست‌های مهربانی» با هزینه 60 میلیارد تومان و طرح «پیوند آسمانی» با هزینه یک میلیارد تومان جمعا با هزینه 104 میلیارد تومان در استان‌های مختلف کشور اجرا شده است.  

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در راستای طرح آزادی زندانیان طی شش ماهه ابتدایی سال جاری تعداد چهار نفر زندانی با مساعدت مبلغ 250 میلیون تومان از زندان آزاد شده و به آغوش خانواده بازگشتند. در طرح «مهر تندرستی» نیز مبلغ سه و نیم میلیارد تومان به تعداد 129 نفر از واجدان شرایط تخصیص داده شد. 

اجرای طرح دست‌های مهربانی

وی در ادامه تصریح کرد: در راستای اجرای طرح «دست‌های مهربانی» نیز مبلغ چهار میلیارد تومان به تعداد 121 نفر اعطا شد و در طرح «پیوند آسمانی» نیز مبلغ 900 میلیون تومان کمک هزینه تهیه جهیزیه در اختیار تعداد 26 نفر از دختران واجدان شرایط این طرح قرار گرفت. 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در حوزه ساماندهی تشکل‌های مردمی در حوزه امور خیریه نیز مبلغ دو میلیارد و 650 میلیون تومان در اختیار 9 تشکل مردمی قرار گرفت تا بتوانند ضمن ساماندهی فعالیت‌های خود، زمینه را برای جذب بیشتر مردم به انجام امور خیریه در کشور فراهم کنند. 

شرفخانی با اشاره به موضوع کمک به نیازمندان به تفکیک طرح‌های مختلف از محل ستاد سازمان نیز بیان کرد: در این زمینه طی شش ماهه نخست سال جاری مبلغ سه میلیارد و 400 میلیون تومان به صورت وام و مبلغ پنج میلیارد و 200 میلیون تومان نیز به صورت بلاعوض در اختیار نیازمندان تحت پوشش سازمان اوقاف قرار گرفت. 

وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع و در راستای اجرای سه طرح «دست‌های مهربانی»، «مهر تندرستی» و «پیوند آسمانی» مبلغ 112 میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: در نیمه نخست سال جاری شورای امور خیریه ستاد سازمان اوقاف و امور خیریه تعداد 12 جلسه را برگزار کرده و 280 پرونده را مورد بررسی قرار داده است. 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری اولین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری از سوی این مرکز، ادامه داد: اولین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری با حضور 1800 تشکل خیریه با حضور دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای مدنی برگزار شد.

اعطای نشان نیکوکاری

شرفخانی افزود: جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری ویژه تشکل‌های خیریه و اتفاق خوبی است که شاید اولین حرکت جمعی بین نهادهای حاکمیتی و تشکل‌های مردمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی باشد. شورای سیاست‌گذاری جشنواره متشکل از نهادهای حاکمیتی از جمله سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی، اداره‌کل مشارکت‌های عمومی فراجا، اداره‌‌کل مؤسسات خیریه وزارت بهداشت، ستاد هم‌افزایی دولت و ریاست جمهوری و ... است. 

وی‌ اظهار کرد: در کنار نهادهای حاکمیتی، نهادهای مردمی نیز همچون بنیاد تعالی اجتماعی، صاحب‌نظران حوزه مشارکت‌های اجتماعی، شبکه‌های ملی حامی ایتام، شبکه ملی مؤسسات خیریه و ... در این جشنواره نقش‌آفرینی کرده و از اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره هستند. 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به عملکرد کمیته ساماندهی مراکز درمانی سازمان در شش ماهه ابتدایی سال جاری، بیان کرد: در این زمینه تاکنون چهار جلسه کمیته ساماندهی مراکز درمانی برگزار شده و تعداد پنج مرکز درمانی نیز تعیین تکلیف شده است. 

وی با اشاره به بیمارستان خیریه امام خمینی(ره) جرقویه اصفهان، اظهار کرد: در رابطه با این مرکز خیریه، برنامه بازدید از بیمارستان، تهیه گردش‌کار برای ریاست سازمان جهت نحوه اداره مرکز درمانی، پیشنهاد هیئت‌امنا، ابلاغ احکام از سوی ریاست سازمان، ابلاغ آئین‌نامه اجرایی مرکز درمانی و تشکیل جلسات هیئت‌امناء برای اداره بیمارستان اجرا شده است. 

شرفخانی در ادامه به درمانگاه ابوالعباس خوراسگان اشاره و بیان کرد: بازدید از ساختمان جهت راه‌اندازی درمانگاه، برگزاری جلسه با همکاران استان در مورد نحوه راه‌اندازی درمانگاه و تهیه گردش کار برای ریاست سازمان جهت نحوه اداره و راه‌اندازی مرکز درمانی برابر درخواست هئیت مدیره امامزاده، پیشنهاد هیئت‌امنا، ابلاغ احکام از سوی ریاست سازمان، ابلاغ آئین‌نامه اجرایی مرکز درمانی و تشکیل جلسات هیئت‌امناء برای اداره و راه‌اندازی درمانگاه از جمله فعالیت‌هایی است که برای این مرکز خیریه انجام شده است. 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به درمانگاه المهدی خانی‌آباد تهران اشاره کرد و گفت: پیگیری و مکاتبه با استان در مورد ارسال گزارش عملکرد برابر گزارش اداره‌کل تحقیق، تشکیل کمیته ساماندهی مرکز درمانی جهت اصلاح نحوه مدیریت به دلیل ضعف مدیرت فعلی، تهیه آئین‌نامه اجرای مرکز درمانی و درخواست از استان جهت اعلام اسامی هیئت‌امنای درمانگاه جهت اقدامات بعدی از جمله برنامه‌های انجام شده برای این مرکز بوده است.  

وی با اشاره به درمانگاه موقوفه میرشکار شهر قدس که چندین سال احداث شده و غیر فعال بود، گفت: در این راستا تاکنون برنامه‌های بازدید میدانی، ارسال تیم تخصصی جهت ارزیابی در مورد نحوه راه‌اندازی و تجهیز، تهیه گردش کار برای نحوه راه‌اندازی و تجهیز از سوی موقوفه و یا اشخاص متقاضی انجام شده است. 

مراکز درمانی موقوفه 

شرفخانی در ادامه به درمانگاه فرمانفرمائیان در جنوب غرب تهران اشاره و بیان کرد: پیگیری و مکاتبه با استان در مورد ارسال گزارش عملکرد، ارسال تیم تخصصی جهت ارزیابی عملکرد درمانگاه، تشکیل کمیته ساماندهی مرکز درمانی جهت اصلاح نحوه مدیریت به دلیل زیان‌ده بودن، تهیه آئین‌نامه اجرای مرکز درمانی و درخواست از استان جهت اعلام اسامی هیئت‌امنای درمانگاه جهت اقدامات بعدی از جمله اقداماتی بوده است که برای این موقوفه انجام شده است.

شرفخانی در ادامه به برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان امور خیریه اشاره و تصریح کرد: در این زمینه و طی مردادماه سال جاری، یک دوره آموزشی ویژه با حضور 85 نفر از معاونان فرهنگی و کارشناسان امور خیریه به مدت سه روز در مشهدالرضا(ع) برگزار شد.

انتهای پیام
captcha