کد خبر: 4246426
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
کاظم نظری مطرح کرد

دو چالش مهم هوش مصنوعی در حوزه تئاتر

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره در نشست «هوش مصنوعی و هنر» گفت: هوش مصنوعی کمک می‌کند تا آینده تئاتر تغییر یابد؛ اما دو چالش مهم اصالت اثر و عمق عاطفی اثر وجود دارد که باید در این زمینه اقدام مؤثری انجام داد.

دو چالش مهم هوش مصنوعی در تئاتربه گزارش خبرنگار ایکنا، پنجمین نشست علمی ششمین دوره «همایش سواد فضای مجازی» سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه با موضوع «هوش مصنوعی و هنر» به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در دانشگاه سوره در حال برگزاری است.

کاظم نظری، دبیر نشست و عضو هیئت علمی دانشگاه سوره درباره «نسبت هوش مصنوعی با تولید و اجرا در تئاتر» گفت: هوش مصنوعی چشم‌انداز تئاتر را تغییر داده و برای ایجاد خلاقیت در کنار انسان و نه در مقابل انسان قرار گرفته است؛ از این رو هوش مصنوعی کمک می‌کند تا آینده تئاتر تغییر یابد. اما دو چالش مهم اصالت اثر و عمق عاطفی اثر وجود دارد که باید در این زمینه اقدام مؤثری انجام داد.

وی افزود: هوش مصنوعی در بسیاری از کشورها در اغلب صنعت‌ها از جمله پزشکی، داروسازی و ... رشد داشته است و اسکریپت‌هایی که در زمینه هنر از جمله تئاتر تولید می‌شود، می‌تواند به شخصیت‌سازی در این عرصه کمک کند و برای بهبود تئاتر از جمله در کارگردانی، آموزش و ... برای هنر پرفورمنس مؤثر خواهد بود.

نظری ادامه داد: هوش مصنوعی ابزارهای تولید صدا و تجزیه و تحلیل متن را می‌تواند انجام دهد و در اختیار کارگردان و بازیگر قرار دهد و از نگاه خلاقانه شرایط ماندگاری را ایجاد کند. با توجه به اینکه چه نوری پردازش شود و یا دیالوگی که بازیگر فراموش کرده باشد، همان لحظه از طریق حسگرها می‌تواند به بازیگر منتقل می‌شود.

وی تأکید کرد: تلاقی هوش مصنوعی و خلاقیت انسان می‌تواند اثر جدیدی تولید کند. نوآوری‌هایی نیز در این عرصه ایجاد شده و توانسته صحنه‌های درخشانی را ایجاد کند. در واقع هوش مصنوعی هزینه‌های تولید را به شدت کاهش داده است.

نظری تصریح کرد: این مسئله ملاحظات اخلاقی نظیر مالکیت فکری اثر را نیز ایجاد کرده است؛ چراکه داده‌هایی که کاربران وارد می‌کنند، ممکن است تکراری باشد.

انتهای پیام
captcha