
به گزارش خبرنگار ایکنا، پنجمین نشست علمی ششمین دوره «همایش
سواد فضای مجازی» سهشنبه ۱۵ آبانماه با موضوع «
هوش مصنوعی و هنر» به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در دانشگاه سوره در حال برگزاری است.
رامتین شهبازی، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره با ارائه موضوع «مسئله هوش مصنوعی در فلسفه هنر دیجیتال» بیان کرد: همانطور که از نظر هستیشناسی به هوش مصنوعی پرداخته میشود، نیاز داریم از حوزه معرفتشناسی نیز به هوش مصنوعی بپردازیم. وقتی درباره هوش مصنوعی صحبت میکنیم دو نوع تفکر وجود دارد که عبارت از تفکر آنالوگ و تفکر دیجیتال است.
وی با بیان اینکه معرفتشناسی هوش مصنوعی مقولهای است که باید به سمت آن رفت و درباره آن اندیشید ادامه داد: تفکر آنالوگ تفکر بسته و محدود است اما تفکر دیجیتال تفکر باز و مکثر است؛ برای اینکه بتوانیم به معرفتشناسی هوش مصنوعی بپردازیم باید بدانیم که با تفکر آنالوگ نمیتوان به سوی تحلیل دیجیتال پرداخت.
شهبازی افزود: موضوعی که وجود دارد این است که «هوش مصنوعی بر ما» یا «ما بر هوش مصنوعی» اگر بگوییم که «هوش مصنوعی بر ما» باید با نگاه نقادانه به سمت هوش مصنوعی برویم ولی اگر بگوییم «ما بر هوش مصنوعی» با دیدگاه خلاقانه به سمت هوش مصنوعی خواهیم رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه سوره اظهار کرد: وقتی ما درگیر عقلانیت صوری میشویم باید دید که انسان چقدر کنشگری میکند. نظریهپردازان در اینجا بحثی را مطرح میکنند که میگویند هوش مصنوعی یک استراتژی را برای ما طراحی میکند که باید دید چگونه باید با آن پیش رفت.
وی افزود: گزاره «ما بر هوش مصنوعی» جایی است که انگارههای پست مدرن شکل میگیرد و زمان و مکان را در آن میتوان در دست گرفت و از آن استفاده کرد. وقتی درباره زمان آنالوگ صحبت میکنیم زمان گذشته، حال و آینده وجود دارد اما اگر این زمانها درون هم تلفیق شوند چه اتفاقی رخ میدهد؟ با تکثر زمانی مواجهیم که یک سیالیت به وجود میآید که میتوانیم در زمان سفر کنیم.
انتهای پیام