کد خبر: 4247341
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
در اولین رویداد «نفس» مطرح شد

اصطلاح خاتمه بارداری را حذف کنیم/ سقط یعنی قتل جنین

در اولین رویداد نفس بر لزوم آگاه کردن جامعه نسبت به گناه کبیره بودن سقط جنین تأکید و مطرح شد که باید اصطلاح خاتمه بارداری حذف شود.

اصطلاح خاتمه بارداری را حذف کنیم/ سقط یعنی قتل جنینبه گزارش خبرنگار ایکنا، اولین رویداد ملی نفس به همت بسیج جامعه پزشکی کشور امروز یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با حضور جمع گسترده‌ای از خانواده‌ها که به همراه فرزندان خردسال و شیرخوار خود در این مراسم حضور داشتند، با شعار «هم‌نفس با نفس» برگزار شد. 
 
در ابتدای این مراسم محمدحسین زارع‌زاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، گفت: رهبر انقلاب پنجم آذرماه سال ۵۸ دستور تشکیل بسیج مستضعفان را دادند که به معنای همکاری و هم‌افزایی برای رفع مشکلات کشور بود. نقش‌آفرینی بسیج جامعه پزشکی در زمان جنگ برای درمان رزمندگان بود و همکاران ما داوطلبانه در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کردند و به مداوای مجروحان می‌پرداختند. بعد از جنگ تحمیلی نیز همکاران ما اتفاقات بزرگی را رقم زدند، از حضور در واکسیناسیون فلج اطفال گرفته تا همکاری در واکسیناسیون و مداوای بیماران مبتلا به کرونا.
 
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت، گفت: جمعیت هر کشور یکی از مؤلفه‌های قدرت هر کشوری است. در سال ۱۴۰۰ با پیگیری دولت سیزدهم موضوع جمعیت به موضوع اصلی کشور تبدیل و تکالیفی برای سازمان‌ها و ارگان‌ها مشخص شد. سازمان بسیج مستضعفان نیز وارد این حوزه شد؛ بسیج جامعه پزشکی نیز موضوع پیشگیری از سقط جنین را در دستور کار قرار داد و مراکز مردمی نفس را راه‌اندازی کرد و اکنون بیش از ۳۰۰ مرکز نفس در کشور تأسیس شده و بیش از شش هزار تولد زنده را شاهد بودیم. دو هزار نفر نیز که از سقط انصراف دادند در دوران بارداری هستند و تلاش داریم مشکلات مردم را کاهش دهیم.
 
وی در پایان سخنان خود گفت: اولین رویداد ملی نفس امروز و فردا برگزار می‌شود و در کارگاه‌های تخصصی مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرند تا هم‌افزا باشیم و راه سال‌های آینده مراکز نفس را طراحی کنیم.
 
حسین معروفی، معاون هماهنگ کننده‌ سازمان بسیج مستضعفین نیز در ادامه مراسم، ضمن خیرمقدم به حاضرانی که از سراسر کشور در این جلسه حضور دارند، گفت: امام راحل سال ۶۶ در بیانیه آخر کنگره عظیم حج که بعد از آن جنایات سعودی به شهادت زوار ما منجر شد، فرمودند: ای نشستگان به درگاه خدا برای ایستادگان در برابر دشمن خدا دعا کنید. آن زمان ایستادگان رزمندگان بودند و امروز ایستادگان در برابر دشمن خدا شما هستید که در برابر دشمنی که خواستار کاهش جمعیت است، می‌ایستید.
 
وی تصریح کرد: مقدس‌ترین اقدام پیشگیری از سقط جنین است؛ کاری مؤمنانه‌تر از این نیست. نگاه بسیج در خدمات‌دهی به مردم نه سیاسی است و نه قومی و مذهبی. تمام وجودمان را برای سد بلای مردم شدن می‌گذاریم. بسیج فدای این مثلث می‌شود؛ فدای مردم، دین خدا و ولایت.
 
جهاد از جنس جلوگیری از سقط جنین
 
سردار معروفی ادامه داد: این نگاه جامع در سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان است و با همین نگاه اگر با همت بالا حرکت کنیم در طرح نفس هم موفق می‌شویم. اگر به مردم ارادت داشته باشیم و در این ارادت اراده داشته باشیم، موفق خواهیم بود. امروز یکی از زیباترین اقدامات مؤمنانه جلوگیری از سقط جنین و مشارکت در طرح نفس است؛ چون از بین بردن ترفند دشمن و تهدید پیر شدن جمعیت است و باید این را جهاد بدانیم و اگر در این جهاد جان دادیم شهیدیم. 
وی افزود: اگر در طرح نفس با یک عملیات بزرگ موفق شویم بیشترین اقدام برای افزایش جمعیت خواهد بود. چه با نگاه اعتقادی، چه با نگاه ملی و چه با نگاه عاطفی نمی‌توان سقط جنین را تأیید کرد. این اقدام قبیح را باید مدیریت کنیم. خطرناک‌ترین مسئله در این مورد عادی‌سازی است و اینکه قبح و حرام و منکر بودن آن حذف شود. سقط جنین مهم‌ترین موضوعی است که باید در اولویت فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی قرار گیرد و این طرح باید تبدیل به فرهنگ و جریان در میان تمام صاحبان تریبون از استاد دانشگاه و امام مسجد گرفته تا معلمان شود. این طرح باید محله محور دنبال شود.
 
سردار معروفی با اعلام این مطلب که اکنون در حوزه توجیه و جلوگیری و برخی دیگر از حوزه‌ها موفق هستیم‌ گفت: اما فشار اقتصادی در این حوزه تأثیرگذار است‌. اگر خانم توجیه شد چه کسی باید هزینه درمان و زایمان را بدهد؟ مردم، خیرین و واقفان باید در این حوزه ورود کنند و نیازمندیم این حرکت دنبال شود. ۳۰۰ کانون نفس داریم که کافی نیست و تا پایان ۱۴۰۴ باید به هزار کانون برسد. قطعاً باید از سیستم قوه قضائیه کمک گرفت. شناسایی مطب‌های زیرزمینی باید انجام شود. همه باید دست به دست هم دهیم و اشراف اطلاعاتی داشته باشیم تا مراکز غیرقانونی سقط جنین شناسایی شوند. همچنین نیازمند تشکیل قرارگاه‌های استانی هستیم تا همه توان‌ها جمع و مدیریت شود.
 
حرمت سقط جنین را فریاد بزنید 
 
وی ادامه داد: تیم رسانه‌ای در رسانه‌های رسمی و فضای مجازی را باید به کار بگیریم. بچه دو ماهه با جنین دو ماهه چه تفاوتی دارد؟ آیا کسی حاضر است به کودک دو ماهه چاقو بزند؟ پس چطور یک جنین دو ماهه را سقط می‌کنید و می‌کشید؟ باید از جنبه احساسی این موضوع برانگیخته و مطرح شود. حرمت سقط جنین را فریاد بزنید تا جلوی آن گرفته شود. می‌توان واقفان و خیران هر کدام چند طفل را حمایت کنند تا به دو سالگی برسند. همچنین برای برانگیخته کردن این کار اصرار داریم در هفته بسیج گزارش جامعی به مردم ارائه شود.
 
محبی‌تبار، دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به اینکه برای حفظ جوانی جمعیت و استفاده از فرصت پنجره جمعیتی مجموعه‌ای از اقدات به فوریت باید صورت گیرد، از جمله تسهیل ازدواج، درمان ناباروری و ... گفت: با سردار سلیمانی تفاهم‌نامه جامعی امضا کردیم و تمام تکالیفی که دولت برای حل مسئله جمعیت بر عهده دارد با بسیج به عنوان نماد حضور مردم، به اشتراک گذاشتیم که حمایت از طرح نفس نیز در این تفاهم‌نامه مطرح شده است.
 
وی افزود: توافقاتی با کل نیروهای مسلح نیز انجام شده است‌ و با توجه به شرایط سخت و دشواری که با آن مواجه هستیم، کمک مردم، بسیج و نیروهای مسلح قطعاً راهگشا خواهد بود.
 
لزوم تبیین اهمیت جوانی جمعیت
 
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که لازم است قبل از بیان آمار، صورت گیرد تبیین موضوع جوانی جمعیت است. در طول یک سال در کشور حدود ۴۵۰ هزار مرگ داریم. در حال حاضر تعداد تولد به یک میلیون رسیده است که وقتی از هم کسر کنیم ۵۵۰ هزار نفر می‌ماند که به جمعیت کشور اضافه می‌شود. اگر شرایط با این روند ادامه داشته باشد ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است.
 
رئیسی ادامه داد: هرچه کشور سالمندتر شود میزان مرگ و میر نیز بالا می‌رود. با این روند میزان مرگ و میر در حال افزایش و میزان تولد در حال کاهش است، یعنی ۲۰ سال دیگر تعداد مرگ و میر و تولد برابر می‌شود یعنی رشد جمعیت صفر می‌شود. در ادامه میزان مرگ بر تولد پیشی می‌گیرد و سال ۱۴۸۰ میزان جمعیت در ایران به حدود ۴۲ میلیون نفر می‌رسد که از هر چهار نفر دو نفر سالمند خواهند بود. با این اوصاف باید عمق بحران را درک کرد؛ اما جمعیت یکی از کشورهای همسایه به ۵۵۰ و دیگری به ۳۸۰ میلیون نفر می‌رسد اما ما ۴۰ میلیون نفر هستیم که ۲۰ میلیون سالمند داریم.
 
رئیسی اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید دارند و این مسئله کاملاً علمی است. این واقعیت کشور است؛ تصور کنید در آینده برای فرزندان ما چه اتفاقی می‌افتد. این اتفاق برای ژاپن افتاده و سالانه ۵۰۰ مدرسه تعطیل می‌شود چون دانش‌آموزی وجود ندارد.
 
وی ادامه داد: شاید برخی بگویند این روند در کل دنیا در حال تحقق است اما ما تنها کشور در دنیا هستیم که این اتفاق طی ۱۰ سال رخ داده یعنی از شش فرزندی به کمتر از سه فرزندی رسیدیم. در حالی که این اتفاق برای سایر کشورها در ۵۰ سال رخ داده است. یکی از معضلات آینده کشور ما سالمندی است. پس باید این موضوع را تبیین کنیم.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وضعیت کشور را باید در نظر بگیریم با این روند ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال دیگر کشوری به نام ایران وجود ندارد، گفت: مهم‌ترین عامل نجات کشور این است که همه مسئولان اعتقاد جدی به این مسئله داشته باشند. همه باید تعهد عملی خود را روی میز بگذارند. تبیین موضوع، تغییر نگرش مسئولان و پای کار آمدن همگان، سه اقدام جدی است که باید انجام شود. برنامه‌ریزی‌ها در هر حوزه باید پیوست جوانی جمعیت داشته باشد؛ اگر این اتفاق افتاد می‌توان تغییر ایجاد کرد.
 
محمد بیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: آنکه رزق و روزی ما را می‌دهد قطعاً رزق و روزی فرزندان ما را از قبل تدبیر کرده است.
 
وی از همکاران خود که در مواجهه با والدینی که می‌خواهند فرزند خود را به قتل برسانند، از آیات قرآن برای آگاه کردن والدین و منصرف کردن آنها استفاده می‌کنند تشکر کرد و گفت: موضوع مهم قتل جنین امروز به دلیل ناآگاهی والدین، شیء انگاری جنین، نگرانی از آینده اقتصادی، ترس از محیط و جامعه و تابوهای نامناسب به پدیده‌ای خانمان‌سوز تبدیل شده است. چرا یک‌ سوم بارداری‌ها باید به نگرانی از آینده تعبیر شوند و والدین به این فکر کنند که فرزند را به دنیا نیاورند؟ آیا نباید فکر کرد این بچه‌ها می‌توانند دانشمندان تغییر دهنده نظم نوین جهانی باشند.
 
وی تأکید کرد: موضوع قتل جنین باید از طرق جدید در جامعه تبیین شود. علما، مجتهدان و کسانی که می‌توانند باید به لحاظ شرعی این موضوع را تبیین و به عنوان یک ابر بحران باید آن را مطرح کنند. بسیاری از خانواده‌ها از گناه کبیره بودن سقط جنین خبر ندارند. متأسفانه شی‌انگاری جنین وجود دارد و والدین فکر نمی‌کنند درجاتی از روح در جنین دمیده می‌شود. این نماینده مجلس خواستار تبیین این مسئله برای نسل جدید شد و گفت: اصطلاح ختم بارداری اصطلاح غلطی است که برای سرپوش گذاشتن بر گناه قتل جنین مطرح شده است.
 
وی از رئیس جمهور خواست بودجه جوانی جمعیت، وام‌های ازدواج و فرزندآوری، حمایت از مادران شاغل، واگذاری زمین و اتومبیل و ..‌ را در دستور کار خود قرار دهد.
 
امیرحسین بانکی‌پور، نماینده مجلس نیز با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید اگر کسی را نجات دهید گویی همه بشر را نجات داده‌اید و اگر کسی را بکشید گویی همه را کشته‌اید، گفت: مسئله سقط فراتر از بحران جمعیت است و یک مسئله ضدانسانی و ضداسلامی است. دلیل افزایش سقط در دوران مدرن به فردگرایی و راحت طلبی افراد باز می‌گردد. اصلی‌ترین دلیل افزایش سقط شیء انگاری جنین است‌. انسان حرمت دارد و اگر این مسئله برای مادر تبیین شود که جنین انسان است و حق حیات دارد و شیء نیست جلوی سقط‌ها گرفته می‌شود. اجرای دقیق قانون جوانی جمعیت باید دنبال شود.
 
در بخش پایانی مراسم نیز از تعدادی از خانواده‌هایی که با طرح نفس از سقط انصراف داده و فرزندان خود را به دنیا آوردند تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام
captcha