مرحله فینال بخش آوایی چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از دوازدهم آذرماه به میزبانی شهر تبریز آغاز میشود و تا روزهای پایانی همین ماه ادامه دارد.
ایکنا به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با قاریان و حافظان قرآن کریم (رشته حفظ کل) راهیافته به فینال این مسابقات که مهمترین رویداد و محل اجتماع برترین نخبههای قرآنی کشور است به معرفی کوتاهی از این نخبگان میپردازد.
زهرا محبی یکی دیگر از راهیافتگان به مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته حفظ کل است. او متولد دوم تیرماه ۱۳۷۳ در شهر اصفهان است.
از زمانی که به یاد دارد خانهشان محل برپایی جلسه قرآن بوده و نوای کلام وحی در بیشتر ساعات شبانهروزی در خانه طنین داشته است. علاوه بر زهرا، خواهر دیگر هم حافظ کل قرآن است و برادر کوچکتر نیز ۱۰ جزء از قرآن کریم را حفظ کرده و در ادامه وارد وادی قرائت ترتیل شده است. مادر خانواده هم که سالهاست جلسه آموزش قرآن در خانه دارد نیز حافظ هشت جزء است.
همسر زهرا محبی هم از فعالان قرآنی و کارشناس قرآن و عترت یکی از نواحی آموزش و پرورش استان اصفهان است. آشنایی این دو هم در مؤسسه قرآنی بوده است. حاصل ازدواجشان فرزندی هفتساله به نام محمدصادق است. فرزندی که همراه همیشگی مادر در مراسم تجلیل در مسابقات قرآن بوده و به اندازهای که مادر برای دریافت لوح تقدیر و جایزه روی جایگاه رفته او نیز این همراهی را داشته است. محمدصادق قرآن و اجرای تواشیح و مداحی را دوست دارد و صدای او تا ساعات پایانی شب که خستگی بر انرژی سرشار او غلبه میکند، برای یک لحظه هم قطع نمیشود، رفتار و حرکاتی که هر لحظه و هر حرکتش کودکیهای مادر را در ذهن اطرافیان یادآوری میکند.
زهرا محبی در سه سال دوره راهنمایی موفق به حفظ قرآن کریم شد و در دبیرستان رشته معارف اسلامی را پی گرفت. بعد هم مدرک کارشناسی تربیت معلمِ قرآن را اخذ کرد و حالا هم دانشجوی کارشناسیارشد رشته علوم قرآن و حدیث است.
این حافظ کل قرآن کریم از دو سال قبل و بعد از حضور در آزمون استخدامی آموزش و پرورش به عنوان دبیر معارف استخدام شد و هم اینک دبیر معارف و حکمت است.
زهرا محبی هم همچون بسیاری از حافظان و قاریان قرآن بخشی از زندگی قرآنی خود را در مسابقات سپری کرده است. او تا کنون رتبههای متعددی به دست آورده که بهترینِ آنها رتبه سوم مسابقات سراسری قرآن کریم در سال ۱۴۰۰ بوده است، همان سالی که مسابقات به میزبانی استان تهران برگزار شد.
محبی سال گذشته نیز در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم رتبه چهارم را به دست آورد، رتبه اول مسابقات قرآن شکوفهها یکی دیگر از رتبههای خوب این حافظ کل قرآن است. علاوه بر همه اینها چندین بار هم در فینال مسابقات سراسری قرآن اوقاف حضور یافته و یک بار هم رتبه عالی را به دست آورده است.
با تمام این شایستگیها و با وجود اینکه نام او دو بار برای حضور در مسابقات بینالمللی هم انتخاب شده و تا آستانه اعزام هم رفته است، اما هنوز موفق به حضور در مسابقات بینالمللی قرآن نشده و امیدوار است، اولین حضورش در مسابقات بینالمللی قرآن مسابقات جمهوری اسلامی ایران باشد.
زهرا محبی یکی از مهمترین اساتید خود را فردی به نام «سلیمانی» معرفی کرده است، مردی آسمانی که وقتی استعداد او را در دوران کودکی میبیند مشوق اصلی او برای ادامه دادن مسیر میشود. فرخنده کریمزاده و فاطمه پوستیندوز از دیگر اساتید این حافظ کل قرآن بودهاند. او البته در دوران مختلفِ یادگیری قرآن اساتید مختلفی داشته و در تمام این سالها قدردان همه آنها بوده است.
این حافظ قرآن کریم با وجود مشغلههایی همچون خانهداری، فرزندداری، تدریس، تحصیل و ... فرصتی برای تمرین و مرور جهت حضور با آمادگی بالا در مسابقات را ندارد، اما اعتقاد دارد، چون در کودکی حفظ خوب و ماندگاری داشته است، با کمی تمرین و تلاش آمادگی لازم را به دست میآورد.
محبی در اوقات فراغت بیشتر ترتیلهای حامد شاکرنژاد، قاری بینالمللی را میشنود و همین را هم به شاگردان خود توصیه میکند. او همه موفقیتهای خود در زندگی را مدیون پدر، مادر و همسر میداند و اعتقاد دارد اگر همراهیها و حمایتهای آنها نبود، شاید به این موفقیت نمیرسید.
توصیه او به جوانان هم این است که قرآن و عترت را با هم داشته باشند تا عاقبت به خیر شوند. محبی تمام زندگی خود را مرهون لطف امام رضا(ع) میداند و امیدوار است همانطور که امام هشتم در این دنیا کمک حال او بوده در آن دنیا نیز دستگیر او شود.
انتهای پیام