به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت امروز یکشنبه چهارم آذرماه در این وزارتخانه برگزار شد.
وی با تأکید بر اهمیت و جایگاه رسانه در حوزه نظارت بر عملکردها، یاد و خاطره دکتر مسعود داودی، متخصص قلب را گرامیداشت که با اینکه شرایط مهاجرت و خدمت در تهران و محل تولدشان برایشان مهیا بود، ولی در یاسوج ماندند و در آنجا خدمت کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: در تمام بررسیها مشخص شد که هیچ قصور پزشکی از سوی دکتر داودی رخ نداده است. خانواده متوفی به خاطر اینکه حداقل اطلاعات علمی را نداشتند و علیرغم اینکه تمام مجامع دکتر داودی را تبرئه کردند، اما جهل و ناآگاهی آنها موجب کشته شدن این پزشک شد.
حبیبی از اصحاب رسانه خواست برای احقاق حق جامعه پزشکی تلاش کنند و اعلام کرد: وزیر بهداشت درخواست اعلام شدن دکتر داودی به عنوان شهید را به بنیاد شهید ارسال خواهد کرد تا ایشان به عنوان شهید خدمت معرفی شوند.
وی با تأکید بر لزوم وفاق ملی و گرامیداشت هفته بسیج گفت: برای ارتقای هویت ملی و دینی باید در کنار هم باشیم و با هم تلاش کنیم. ۱۶ آذر نماد روز دانشجو است، دانشجویان ما ذاتاً استقلال طلب و آرمانخواه هستند. دانشجویان عدالت طلب ما به خاک و خون کشیده شدند و این روز بزرگ را گرامی میداریم.
حبیبی تأکید کرد: در فعالیتهای فرهنگی وزارت بهداشت توجه ویژه به دانشجویان داریم و تلاش داریم نظر دانشجویان در طراحی و اجرا اعمال شود.
وی در خصوص خوابگاههای متأهلی گفت: هزار و ۲۰۰ خوابگاه متأهلی داریم و منابعی برای تکمیل خوابگاههایی که ۷۰ تا ۸۰ درصد تکمیل شدهاند در نظر گرفته شده است. وزارت بهداشت ۲۰۰ میلیارد برای این مسئله در نظر گرفته و بحث اوراق اسلامی نیز در دستور کار است که به دنبال بانک عامل هستیم؛ چیزی بیش از سه همت برای خوابگاهها در نظر داریم و نزدیک به ۱۵ هزار تخت خوابگاهی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و هدف این است که ۳۰۰ باب متأهلی داشته باشیم. یعنی حداقل ۲۵۰ باب خوابگاه متأهلی به مجموعه خوابگاهها اضافه میشود.
حبیبی در مورد دانشجویان دارای احکام انضباطی گفت: دانشجویان دارای احکام انضباطی در اعتراضات دانشجویی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طبق نظر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور باید عفو شده و به سرعت به دانشگاهها بازمیگشتند، بنابراین تمام احکام آنها متوقف شده و دانشجویان از اول مهر به سر کلاس رفتند. تمام دانشجویان استحقاق بازگشت به دانشگاه را دارند و اگر موردی باشد که متنبه نشده یا اصرار بر تداوم کارش داشته باشد در کمیته انضباطی شرایط وی بررسی خواهد شد. دانشجویان دارای احکام انضباطی حداکثر ۶۰ نفر بودند که اگر از حکم انضباطی آنها باقی مانده بود، حکم آنها لغو و به سر کلاس بازگشتند.
عبدالرضا دیانی، مسئول اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز در خصوص کیفیت غذای دانشگاهها گفت: کیفیت غذای دانشجویی مطلوب ما نیست و به همین دلیل آییننامه تغذیه تهیه و به تمام دانشگاهها ارسال خواهد شد. اکنون ۳۲ دانشگاه آشپزخانه صنعتی دارند و ۵۰ دانشگاه نیاز دارند برای آنها آشپزخانه ساخته شود که یک همت بودجه برای این کار نیاز است.
حبیبی در ادامه برنامه روز دانشجو را تشریح کرد و گفت: از تمام تشکلهای دانشجویی دعوت شده که با حضور وزیر بهداشت در جلسه گفتوگو حضور داشته و نظریات خود را مطرح کنند. بخشنامه پیشنهادی ما برای دانشگاهها در ۹ بند ارسال شده که مهمترین بند برگزاری نشست مسئولان دانشگاه با دانشجویان و برگزاری گفتوگو است. همچنین درخواست کردیم مسئولان به خوابگاهها بروند و با دانشجویان نشست و گفتگو داشته باشند. همچنین با توجه به ایام فاطمیه خواستیم برنامههایی برای دهه فاطمیه برگزار کنند. امروز بیش از همیشه شاهد مظلومیت مردم فلسطین هستیم؛ بر همین اساس از دانشگاهها خواستهایم نشستهایی نیز در خصوص شرایط مردم فلسطین و جنایات اسرائیل برگزار کنند.
دیانی در مورد نظارت بر تغذیه دانشجویان نیز گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شوشتر ۵۰ دانشجو دچار مسمومیت غذایی شده بودند که طبق آخرین اعلام سرمتراپی شدند و مشکل حادی نیست و همه ترخیص شدند. دانشجویان در مورد تغذیه و یا هر مورد دیگری میتوانند اعتراضهای خود را در سایت مفدا اعلام کنند تا ما پیگیری کنیم.
حبیبی در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد دانشجویان خانم، گفت: ۱۵۴ هزار دانشجوی خانم در دانشگاههای علوم پزشکی داریم که ۶۰ درصد دانشجویان را تشکیل میدهند.
حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در مورد نحوه حمایت از دانشجویان متقاصی سفر عمره مفرده، گفت: خدا را شکر میکنیم که عمره دوباره برگزار میشود و برای این سفر معنوی هرگونه حمایتی لازم باشد و بتوانیم انجام میدهیم. از چهار هزار نفر سهمیه عمره دانشجویی، هزار نفر سهمیه وزارت بهداشت خواهد بود و تسهیلاتی به آنها اعطا میکنیم.
محمدی، رئیس اداره صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز اعلام کرد: در سال گذشته به هزار و ۳۵۴ دانشجو وام سفر به عتبات اعطا شد که معادل پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است. با توجه به اینکه سال گذشته عمره دانشجویی نبود، بودجه برای آن در نظر گرفته نشده بود و اکنون منتظر ابلاغ شیوه نامه آن هستیم و امیدواریم بودجه برای آن تأمین شود.
وی اعلام کرد: در خصوص حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز دانشگاهها آیین نامهها در حال تدوین است که به دانشجویان استعداد درخشان و ممتاز کمک هزینه پرداخت خواهدشد.
حبیبی نیز در پایان اعلام کرد: برنامه اصلی روز دانشجو با حضور رئیس جمهور و اعضای تشکلهای دانشجویی در یکی از دانشگاههای تهران برگزار خواهدشد.
انتهای پیام