کد خبر: 4252748
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
مدیر مرکز مستند سوره:

طرحی در زمینه موضوعات قرآنی نداریم

محمدرضا امامقلی گفت: تلاش می‌کنیم تا روح قرآن در تمامی آثار این مرکز وجود داشته باشد اما در دوره جدید به صورت اختصاصی طرحی در زمینه موضوعات قرآنی به مرکز مستند سوره دستمان نرسیده است.

طرحی در زمینه موضوعات قرآنی نداریمبه گزارش ایکنا، نشست خبری فعالیت‌های مرکز مستند سوره با حضور محمدرضا امامقلی؛ مدیر مرکز مستند سوره، امروز ۱۷ آذر برگزار شد.

در ابتدای جلسه امامقلی بیان کرد: مرکز مستند سوره در دوره جدید اصلی‌ترین توجه خود را به فعالیت‌های فراتهرانی متمرکز کرده است زیرا معتقدیم فیلمسازان بسیار بااستعدادی در شهرستان‌ها وجود دارند که متأسفانه کمتر شرایط برای دیده شدنشان فراهم است. 

وی افزود: امسال مرکز سوره با ۸ اثر در جشنواره سینما حقیقت حاضر است. هفت اثر از این تولیدات در بخش مسابقه و یک مستند نیز در بخش ویژه حضور دارد. این تعداد مستند در جشنواره سوره نشان از کیفیت تولیدات مستند سوره داشته و در آینده نیز با شدت بیشتری پیگیری خواهد شد. در هشت ماهی که مدیریت جدید شکل‌گرفته، ۲۸ مستند توسط این مرکز در شهرهای مختلف ایران جلوی دوربین رفته است. 

امامقلی با بیان اینکه به دنبال کمی‌گرایی نیستیم، گفت: جدا از اینکه روی تعداد آثار تأکید داریم روی کیفیت آثار هم نیز نظر داشته و تلاش می‌کنیم در ضمن تلاش می‌کنیم بیش از اینکه به فیلم‌ها توجه داشته باشیم تاکیدمان روی انسان‌ها باشد. در همین رابطه مراکز متعددی در استان‌ها در حال افتتاح است تا مستندسازان جوان شرایط مطلوب‌تری برای ساخت و نمایش آثارشان داشته باشند. 

وی تأکید کرد: خوزستان به‌زودی به عنوان یکی از استان‌های پرکار در حوزه مستند شناخته خواهد شد. نکته بعد اینکه، اولویت ما در مرکز مستند سوره توجه به انقلاب و مقاومت است اما این بدان معنا نیست که از دیگر حوزه‌ها غافل هستیم ولی در نهایت به صورت ویژه از آثاری که موضوعشان مقاومت و انقلاب باشد، حمایت می‌کنیم. 

مدیر مرکز مستند سوره بیان کرد: یکی دیگر از اولویت‌های سوره، حمایت از کارهای انتقادی است چون معتقدیم نقد صحیح می‌تواند عاملی مؤثر در جهت پیشرفت باشد البته آثار انتقادی باید در خود پیامی برای آینده نیز داشته باشد منظور اینکه نقد مغرضانه نبوده و از سر دلسوزی بیان شوند. همچنین مرکز مستند تلاش دارد مخاطب نوجوان را هم به سمت مستند علاقه‌مند کند چون این حوزه قادر است بخش عمده‌ای از تماشاگران سینمای مستند را شکل دهد. 

وی اضافه کرد: ما در مرکز مستند سوره دنبال مستند مسئله‌محور می‌رویم به این صورت که مستند وضعیت موجود را شناسایی و رسیدن به وضعیت مطلوب را در این اثر ارائه کند. به طور مثال اگر کشور ما در جبهه مقاومت حضور فعال دارد، باعث نمی‌شود از مسائل داخلی چشم‌پوشی کنیم.‌ حکمرانی مطلوب یکی از اولویت‌های اصلی ما برای ساخت مستند است و از کارهای انتقادی هم استقبال می‌کنیم. مستند یا طرح مسئله جدید می‌کند، یا یک صورت‌بندی جدید از مسئله قدیمی ارائه می‌کند یا راه‌حلی برای یک‌ مسئله ارائه می‌کند. مستندی که از این ۳ حالت خارج باشد از دایره حمایتی مرکز مستند سوره نیز خارج است.

امامقلی درباره خروجی آثار مستندسازانی که به لبنان فرستاده‌شده‌اند، بیان کرد: آقای محمدباقر شاهین از اوایل شروع جنگ لبنان در منطقه حاضر شدند و تاکنون تصویربرداری ۷ اپیزود را به پایان رساندند. خود من هم ۲ اثر کوتاه تولید کردم که یکی از آن‌ها از تلویزیون پخش شد. تنها اثری که ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را تا ۷ اکتبر ۲۰۲۴ ارائه کرد، تولید مرکز مستند سوره بود. ما به شدت اشتیاق داریم که از سناریوهایی درباره پایان اسرائیل حمایت کنیم و دنیای بدون اسرائیل را ترسیم کنیم.

وی در انتهای سخنانش درباره مستند «موتور سواران» گفت: ما مستند «موتورسواران» از مسعود دهنوی را آماده کرده بودیم اما به این دلیل که ایشان فیلم دیگری در جشنواره‌ سینما حقیقت داشتند امسال نتوانستیم این اثر را در جشنواره داشته باشیم‌. یکسری مجموعه مستند هم در دست تولید داریم که به‌زودی آماده نمایش می‌شوند.

امیرعباس شهدوست مدیر امور استان‌های مرکز مستند سوره، نیز در این جلسه گفت: مسیر ما در مستند سوره توانمندسازی مستندسازان استانی است. باور داریم استعدادهای بسیاری در شهرهای مختلف حضور دارند که شرایط برای دیده شدنشان آن‌چنان‌که باید فراهم نشد. این امر برخلاف عدالت فرهنگی است پس مرکز سوره در دوره جدید تمرکز خود را به همه شهرهای ایران معطوف کرده است.

وی اضافه کرد: در گذشته دو ردیف بودجه در مرکز مستند سوره وجود داشت. ابتدا تولیدات استانی سپس تولیدات فاخر، این دسته‌بندی نشان می‌داد که مستندهای استانی جز تولیدات فاخر محسوب نمی‌شدند. ما این تابو را شکستیم. در همین رابطه به‌زودی خوزستان یکی از مراکز مستندسازی در کشور ما خواهد شد. 

شهدوست تأکید کرد: در شهرستان‌ها به دنبال راه‌اندازی آموزشگاه نیستیم بلکه می‌خواهیم مستندساز تربیت‌کرده و از فیلمسازان جوان حمایت کنیم. همچنین در پی تغییر ذائقه هستیم تا آثار به سوی مخاطب محوری سوق پیدا کند هرچند در کنار تربیت و حمایت، آموزش هم رقم خواهد خورد.

وی درباره ویژگی‌های قهرمان در فیلم‌های مستند، چنین توضیح داد: مستند با وجود قهرمان است که شکل پیدا می‌کند اما تصویرگری از قهرمان تنها نباید به کلیشه‌های رایج خلاصه شود بلکه حتی یک پزشک که در منطقه دورافتاده طبابت می‌کند یک قهرمان است. در همین رابطه در مرکز مستند اخیراً کاری با عنوان «شگرد» تولیدشده که در آن یک مربی در مکانی که جرم‌خیز است باشگاه ورزشی زده و نوجوانان را به سمت ورزش هدایت می‌کند.

در انتهای جلسه وحید شاهین مدیر تولید مستند سوره تصریح کرد: اگر نگاهی به تولیدات یک دهه گذشته بیندازید متوجه می‌شوید بیشتر آثار از شهر تهران هستند اما مطمئن باشید این رویه به‌زودی تغییر خواهد کرد. 

در انتهای این مراسم امامقلی در پاسخ به ایکنا مبنی بر اینکه در دوره جدید تا چه حد روی موضوعات قرآنی توجه می‌شود؟ گفت: تلاش می‌کنیم تا روح قرآن در تمامی آثار این مرکز وجود داشته باشد اما در دوره جدید به صورت اختصاصی طرحی در زمینه موضوعات قرآنی به دستمان نرسیده است.

انتهای پیام
captcha