کد خبر: 4255543
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲
یادداشت

زن پایگاه مهرورزی و عشق به خانواده است

زن کانون هستی، پایگاه مهرورزی و عشق به خانواده است. با پرورش مادران متعالی و تربیت فرزندان سالم و خوب در مدارس می‌توان سعادت جامعه را تضمین کرد.

فخرالسادات حسینی، کارشناس ارشد فرهنگی در مطلبی که به‌مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا(س) در اختیار ایکنا قرار داده است نوشت:

نام‌گذاری سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) به نام روز زن نشان دهنده اهمیت و جایگاه والای زن در دین مبین اسلام و ایران اسلامی است. بی‌شک نقش سازنده‌ زنان ایرانی در تمامی عرصه‌های توسعه اعم از علمی، مدیریتی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بی‌بدیل ولایق تحسین است.

فاطمه(س)، ثقل این محور مبارک بود. از مادر آموخت که خاک و خاکروبه از صورت مجروح همسر خویش پاک کند و به دختر آموزاند که در میانه خاک و خون جز زیبایی نبیند، شیوه‌‌اش، شیون نبود و چنان شایسته بود که یاور ثقل اکبر شد و کوثر جوشان ثقل اصغر. در دورانی که فخر و مباهاتِ هر طایفه و قومی، بت‌ها و شمار فرزندان ذکورشان بود، پیام‌‌آوری برخاست که بت شکست و مرهم دل‌های شکسته شد، اخوت را برجای عداوت نشاند و معیار بزرگی را چه برای مردان و چه برای زنان، پرهیزگاری قرار داد. این چنین تحولی، به کمک «بزرگ زنانی شایسته» میسر شد.

زن کانون هستی، پایگاه مهرورزی و عشق به خانواده است. با پرورش مادران متعالی و تربیت فرزندان سالم و خوب در مدارس می‌توان سعادت جامعه را تضمین کرد.

مقام معظم رهبری در بیاناتی در خصوص جایگاه  و نقش بانوان در جمهوری اسلامی ایران می‌فرمایند «مسئله زن و خانواده از جمله مسائل درجه یک کشور است. زنان نیمی از جمعیت کشور هستند، اما تأثیر زنان در سرنوشت کشور بیش از تأثیر نیمی از کل جمعیت در سرنوشت است. یک‌وقت است که ما مجموعه‌ای از انسان‌ها را در نظر می‌گیریم، نیمی از آنها نقشی به مقدار پنجاه درصد دارند، اما مسئله زن در جامعه این‌گونه نیست، بالاتر از اینها است».[1]

روز زن همچنین فرصتی برای یادآوری حقوق زنان و مبارزه با تبعیض‌ها و نابرابری‌های جنسیتی است. در این روز، می‌توانیم به نقش زنان در پیشرفت جامعه و شکوفایی استعدادهایشان بیشتر توجه کنیم و برای تحقق برابری و عدالت جنسیتی گام‌های مؤثرتری برداریم. پیش از اسلام و در تمدن‌های کهن نیز روزی مخصوص به زنان بود که الهه مربوط به آنها پرستش می‌شد و جشن‌های باشکوهی برگزار می‌کردند تا این روز ویژه را به زنان اختصاص دهند. یک روز در سال، فرصتی داریم تا از زنان قدردانی کنیم و به پاسداشت زحمات و فداکارهایشان جشن بگیریم.

متأسفانه در عرصه بین‌المللی، اینگونه القاء می‌شود که زنان در ایران از جایگاه متعالی برخوردار نبوده و اجازه رشد و بالندگی به آنان داده نمی‌شود. در صورتی که چنین نیست و همه قوانین جمهوری اسلامی ایران به نحوی است که زنان و مردان از حقوق اجتماعی، سیاسی و امکان رشد برابر برخوردار بوده و این واقعیت‌ها باید بازگو و تبیین گردد.

 نگاه مقام معظم رهبری به زن، نگاهی جامع است که هم ارزش‌های الهی و هم منطق انسانی، در آن لحاظ شده است. در نظام مقدس انقلاب اسلامی، جایگاه زن به حدی است که یک روز را به‌پاس قدردانی از جنس مؤنث به وی اختصاص داده‌اند. نگاه رهبر معظم انقلاب به زن در روز زن به این صورت است «روز زن، یعنی نگاه درست و مبتنی بر منطق به زنان که نیمی از جمعیت بشر را تشکیل می‌‏دهند».[2]

در پایان این یادداشت قابل بیان است که در برخی کشورهای اسلامی، روز بیستم جمادی‌الثانی، که همزمان با روز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) است را روز زن و روز مادر نامگذاری کرده‌اند. علاوه بر آنکه در این روز از مقام مادر و همینطور همسر، با تقدیم هدایا و تشکر و سپاس زبانی، تجلیل و پاسداشت به عمل می‌آید، از فضائل و کرامات و عظمت حضرت زهرا(س) و لزوم و ضرورت الگوی‌پذیری زنان مسلمان از سیره و روش زندگی و همسرداری و مادری آن حضرت نیز سخن گفته می‌شود.

این روز با ابتکار حضرت امام خمینی، بنیان‌گذاری جمهوری اسلامی ایران، به نام روز زن نام گرفته شده و سپس بسیاری از کشورهای اسلامی، و بخصوص شیعیان در کشورهای مختلف، از این سنت حسنه پیروی کردند.

پی نوشت:

[1] . بیانات مقام معظم رهبری: 29/11/1376.

[2] . همان.

انتهای پیام
captcha