کد خبر: 4257987
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
زهرا بهروزآذر:

کنترل خشم و مهارت گفت‌وگوی مؤثر را به خانواده‌ها آموزش دهیم

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در گردهمایی رؤسای انجمن اولیاء و مربیان استان‌ها تصریح کرد: به خانواده‌ها در راستای کنترل خشم و مهارت گفت‌وگوی مؤثر آموزش‌های لازم داده شود.

زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوریبه گزارش ایکنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری صبح امروز پانزدهم دی ماه در گردهمایی رئسای انجمن اولیاء و مربیان استان‌های کشور که در اردوگاه شهید باهنر با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد با اشاره به اصل۱۰ قانون اساسی و موضوع خانواده، اظهار کرد: در این اصل آمده است که بنیادی‌ترین نهاد جامعه، خانواده است و تدوین هرمقررات و برنامه‌ریزی با در نظر گرفتن این نهاد صورت پذیرد. واقعیت این است که این اصل گاهی مغفول مانده است آنهم به این دلیل که همه این اصل را امری بدیهی و یا پیش پاافتاده می‌دانند. در حالی که ذیل این اصل، سیاست‌های ابلاغی رهبری آمده  که یکی از مترقی‌ترین اسناد در حوزه خانواده و زنان محسوب می‌شود. همچنین در برنامه پنج ساله و برنامه توسعه نیز به حوزه خانواده بسیار توجه شده است.

وی با تأکید بر اینکه همه کمک کنیم تا در چهار سال آینده، تعلیم و تربیت را به جایگاه خود بازگردانیم، ادامه داد: بی‌شک در حوزه خانواده قوانین کلان بسیاری داریم ولی در مرحله اجرا دچار مشکل هستیم. بنابراین ضرورت دارد تمرکز و رویکرد ما بر هم افزایی دو حوزه خانواده و نظام تعلیم و تربیت با یکدیگر باشد.

بهروزآذر با تأکید بر اینکه خداباوری و پیدا کردن معنای زندگی در خانواده شکل می‌گیرد، افزود: این موضوع حلقه گمشده بسیاری از خانوده‌ها به حساب می‌آید. پیمایش و ارزیابی که اخیراً انجام شده است نشان می‌دهد که در برخی موضوعات، باورهای ما دچار تنزل شده است.

وی با بیان اینکه با نسل‌های جدیدی از جمله زد و آلفا مواجه هستیم، گفت: دسترسی کودکان به اینترنت و فضای مجازی با معایب و محاسنی همراه است. بنابراین کودکانی که با این فناوری‌ها بزرگ می‌شوند با والدینی که از این فناروهای آگاه نباشد ارتباط معناداری پیدا نخواهند کرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: ارزش‌های انسانی را نمی‌توان در فضای غیرواقعی پیدا کرد. نوع دوستی، صداقت، وفاداری و خداباوری را تنها می‌توان در میان خانوده‌ها پیدا کرد و باید از این ارزش‌ها صیانت و حفاظت کرد.

وی با اشاره به اینکه در کنار توانمندسازی زنان، توانمندسازی خانواده بسیار حائز اهمیت است، گفت: ضرورت دارد که همه اعضای خانواده از سواد رسانه‌ای برخوردار شوند. شناخت منابع درست خبری بسیار مهم است. بنابراین در مقابل آسیب‌هایی که ما را تهدید می‌کند باید مجهز به سواد و آگاهی باشیم.

بهروزآذر با اشاره به اینکه نسل بتا نیز در شرف شکل‌گیری است، گفت: این نسل با هوش مصنوعی بزرگ می‌شود و تمام پاسخ‌های لازم را از این پدیده می‌گیرد. اما با همه این اوصاف، عصاره و جوهره انسانیت، تنها در نهاد و محیط خانواده یافت می‌شود. بنابراین چاره‌ای نداریم جز آنکه خانواده‌ها را در این امور مجهز کنیم.

وی با تأکید بر اینکه در سال جاری سازمان ملل چهار ابر بحران جدی در کانون خانواده را مطرح کرده است، افزود: این چهار چالش شامل چالش تغییرات فناروی، چالش جمعیتی، چالش اقلیمی، چالش شهرنشینی و مهاجرت  بوده است. در کشور نیز ما نیز با این مسائل و چالش‌ها مواجه خواهیم بود. بنابراین ضرورت دارد تا با تدوین برنامه‌ای کاربردی و توانمندسازی مانع از بسط، توسعه و حتی ورود برخی از این ابرچالش‌ها به کشور شویم.

بهروزآذر با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر عاملیت از خانواده گرفته شد، تصریح کرد: در حالی که اولین عاملیت خانواده و سپس مدرسه در کنار این نهاد است زیرا تلاش مدرسه در کنار مرجعیت خانواده اثر بخش خواهد شد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از مسائل مهم کشور است، خاطر نشان کرد: در این راستا باید خانواده را مورد توجه قرارداد چرا که خانواده‌ها و مادران اولین افرادی هستند که متوجه آسیب‌های فرزندان می‌شوند و بسیاری از موضوعات از خشونت در میان خانواده‌ها نشأت می‌گیرد، ‌بنابراین باید به خانواده‌ها در راستای کنترل خشم و مهارت گفت‌وگوی مؤثر آموزش‌های لازم داده شود.

انتهای پیام
captcha