به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رسمی سالروز گرامیداشت ورود امام خمینی(ره) به میهن اسلامی و چهلوششمین دهه فجر انقلاب اسلامی صبح امروز، جمعه ۱۲ بهمن، با حضور مسئولان لشکری و کشوری، میهمانان خارجی و هزاران نفر از عاشقان امام(ره) و انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل کاظمی آغاز شد و در ادامه حجت الاسلام و المسلمین گواهی به بیان احکام شرعی پرداخت.
پس از آن گروه سرود «ری نوا» قطعاتی درباره انقلاب اسلامی و شهدای انقلاب اجرا کردند و در ادامه برنامه مداحی توسط محسن جعفری، مداح و ذاکر اهل بیت(ع) به مناسبت تقارن پیروزی انقلاب اسلامی و فرارسیدن ماه شعبان و اعیاد شعبانیه انجام شد.
سپس نوجوانان گروه سرود «نسیم رحمت» به اجرای تعدادی از سرودهای خاطره انگیز روزهای آغازین انقلاب پرداختند.
در پایان مراسم حجتالاسلام والمسلمین موسیپور، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه و سخنران اصلی این مراسم در سخنانی ضمن تبریک و تهنیت فرارسیدن ۱۲ بهمن، آغاز جشنهای دهه فجر انقلاب اسلامی و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب که امسال با حلول ماه پر فضیلت شعبان قرین شده است، گفت: امسال بهمن خاطرهساز، شورآفرین و پیروز بین دو مناسبت عظیم قرار گرفته است؛ مبعث پیامبر اعظم (ص) به منزله بزرگترین حادثه تاریخی و میلاد امید فرخنده انسان و انسانیت حضرت حجت (عج) است.
وی ادامه داد: این تقارنی الهام بخش و پرمعنا است چراکه انقلاب اسلامی ادامه بعثت نبوی و احیاگر اهداف بعثت و بعثتی در دوره جاهلیت نوین و جدید بود و انشاء الله در ادامه به قیام و ظهور حضرت مهدی(عج) پیوند خواهد خورد.
حجتالاسلام موسیپور اظهار کرد: روز ۱۲ بهمن ۵۷ روزی است که امام راحل بعد از قریب ۱۵ سال تبعید و دوری از وطن پا به میهن اسلامی گذاشت. در سال ۱۳۴۳ به دنبال سخنرانی تاریخی و ماندگار امام راحل در مقابله با لایحه نگین کاپیتولاسیون و حمله به شاه و دولت و مجلس، شاه، چارهای جز تبعید حضرت امام (ره) ندید. مرور این حوادث مهم و تبیین شرایط پیش از انقلاب و مواضع و سخنان رهبر کبیر انقلاب از مصادیق روشن و بارز جهاد تبیین به ویژه برای نسل جوان محسوب می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: امروز در محضر امام بزرگوار، رهبر آسمانی انقلاب اسلامی اشارهای به بیانات و سخنان ۶۰ سال پیش امام (ره) در سال ۱۳۴۳ خواهم کرد. هنگامی که امام (ره) از تصویب لایحه ننگینی که امکان دخالت به هزاران مستشار امریکایی بر تمامی شئون در ایران اسلامی میداد، با خبر شدند و مذاکرات مجلس آن زمان به سمع حضرت امام (ره) رسید و ایشان تصمیم به سخنرانی گرفت. شاه مطلع شد و سفیری را برای منع امام از صحبت فرستاد. امام (ره) سفیر را نپذیرفتند تا اینکه سفیر و فرستاده شاه با پسر امام راحل، حضرت مصطفی خمینی (ره) ملاقات کرد. پیام فرستاده شاه به امام خیلی جالب است و خوب است نسل جوان با شرایط آن زمان آشنا شوند.
وی تصریح کرد: محتوای پیام سفیر شاه این بود که حضرت آقا اگر میخواهند علیه لایحه کاپیتولایسیون نطق کنند، درباره آمریکا صحبت نکنند و یا طوری صحبت نکنند که به آمریکا بربخورد که عکس العمل شدید آمریکا را در پی خواهد داشت. این وضع ایران با این دیرینه و پیشینه و با این قدمت و فرهنگ بود که شاه این کشور یک مزدور ترسو است که خواهش و تقاضایش از امام این است که علیه من اگر صحبت کنید چیزی نیست اما علیه آمریکا سخنی نگویید.
حجتالاسلام موسیپور با تأکید بر اینکه امام (ره) دقیقا بالعکس آن رفتار کردند، گفت: بخشهای از صحبت امام (ره) که با استرجاع شروع میشود و فراز اول که شیون و گریه حضار را به همراه دارد و بعد امام (ره) به تشریح این اتفاق در ایران و لایحه استعماری کاپیتولاسیون و آثار آن می پردازند که عبارات ایشان درسهای فراوانی برای امروز و فردای ما است: « آقا! اگر این مملکت اشغال امریکاست، پس چرا این قدر عربده می کشید؟! پس چرا این قدر دم از «ترقی» می زنید؟! اگر این مستشارها نوکر شما هستند، پس چرا از اربابها بالاترشان می کنید؟! پس چرا از شاه بالاترشان می کنید؟! اگر نوکرند، مثل سایر نوکرها با آنها عمل کنید. اگر کارمند شما هستند، مثل سایر ملل که با کارمندانشان عمل می کنند، شما هم عمل کنید. اگر مملکت ما اشغال امریکایی است پس بگویید! پس ما را بردارید بریزید بیرون از این مملکت!». این کلمات امام (ره) در زمانی است که دستگاه های امنیتی رژیم شاه امکان کوچکترین مخالفت را گرفته بودند و خفقان بر کشور حاکم بود و امام راحل اینگونه شجاعانه علیه آمریکا و شاه صحبت می کنند.
وی بیان کرد: امام (ره) در این سخنرانی خود ادامه می دهند «رئیسجمهور امریکا بداند- بداند این معنا را- که منفورترین افراد دنیاست پیش ملت ما. امروز منفورترین افراد بشر است پیش ملت ما.» این سخنان ۶۰ سال پیش امام راحل است که دوراندیشی، هوشمندی، بصیرت و شجاعت ایشان را میبینید.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به حرکت آن زمان علیه روحانیت و نفوذ روحانیت، اظهار کرد: امام (ره) به آن اشارهای میکنند و میگویند «اگر نفوذ روحانیون باشد نمی گذارد این ملت اسیر انگلیس یکوقت باشد؛ اسیر امریکا یکوقت باشد. اگر نفوذ روحانیون باشد نمی گذارد که اسرائیل قبضه کند اقتصاد ایران را! .... اگر نفوذ روحانیون باشد توی دهن این دولت می زنند! ... اگر نفوذ روحانیون باشد نمی گذارند یک دست نشانده امریکایی این غلطها را بکند؛ بیرونش می کنند از ایران.» خطاب به شخص شاه است. بعد هم می فرمایند «آقا تمام گرفتاری ما از این امریکاست! تمام گرفتاری ما از این اسرائیل است! اسرائیل هم از امریکاست.»
وی با اشاره به اولین بیانیه سیاسی امام راحل در سال ۱۳۲۳ به منزله آغاز مبارزات حضرت امام (ره) با آیه «قُلۡ إِنَّمَآ أَعِظُكُم بِوَٰحِدَةٍۖ أَن تَقُومُواْ لِلَّهِ مَثۡنَىٰ وَفُرَٰدَىٰ» گفت: این سخنان و مواضع منشور امام شناسی است. شما تمام ویژگیها و خصلتهای یک رهبر آسمانی و الهی را در امام (ره) میبینید. با مطالعه و مروری بر مواضع امام (ره) در آغاز انقلاب، بصیرت، حکمت، شجاعات، دلاوری، تدبیر، دوراندیشی و هوشمندی تمام خصایص یک رهبر آسمانی را میبینید که اوج آنها در امام (ره) است. امام خمینی (ره) درهمان صحبت ها در سال ۱۳۴۲ می فرمایند «اسرائیل نمیخواهد در این کشور دانشمند باشد. اسرائیل نمیخواهد در این کشور، قرآن باشد. اسرائیل نمیخواهد در این کشور علمای دین و احکام الهی، حاکم باشد.» شما بعد از سالها میبینید که میآیند دانشمندان هستهای را ترور میکنند نه بخاطر اینکه میترسند ما به سلاح هسته ای دست پیدا کنیم بلکه آنها با اقتدار علمی جامعه اسلامی مخالف هستند.
حجتالاسلام موسیپور اظهار کرد: به دنبال صحبت امام (ره) در سال ۱۳۴۲ امام راحل را دستگیر کردند و بعد قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ اتفاق افتاد و بعد در ۱۸ فروردین ۱۳۴۳ امام (ره) را آزاد کردند و در آبان ۱۳۴۳ این نطق روشنگرانه را امام (ره) علیه آمریکا، شاه و اسرائیل بیان کردند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: طبیعی بود که رژیم منحوس پهلوی طاقت نیاورد و علیه امام موضع بگیرد لذا تصمیم به تبعید امام (ره) گرفتند و ایشان ابتدا به ترکیه و سپس به عراق تبعید شدند اما بعد از ۱۵ سال با اوج گیری مبارزارت ملت ایران در سال ۱۳۵۷، امام در مثل چنین روزی در ۱۲ بهمن ۵۷ به دامن ملت اسلامی برگشتند که پیروزمندانه ترین و شکوهمندانه ترین استقبال از امام (ره) انجام گرفت.
وی تصریح کرد: با حضور امام (ره) مبارزات شکل گرفت و در تاریخ ۲۲ بهمن ۵۷ انقلاب اسلامی معجزه گون پیروز شد. انقلاب اسلامی لرزه بر ارکان کفر و استکبار انداخت و راهی را پیش روی ملتهای جهان قرار داد و بعد از آن با هدایتهای امام در ۱۲ فروردین سال ۵۸ امام (ره) نوع حکومت را به رأی مردم گذاشتند. این نگاه و تکیه امام (ره) به مردم از جمله خصلتها و یژگیهایی است که از ابتدا تا انتهای حرکت امام (ره) آن را شاهد هستیم.
حجتالاسلام موسیپور گفت: انقلاب اسلامی منجر به استقرار حکومت جمهوری اسلامی ایران شد. در مردادماه همان سال انتخابات خبرگان قانون اساسی برگزار شد و در آبان ماه همان سال، قانون اساسی جدید جمهوری اسلامی تصویب شود و نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی، آن را نهایی کردند اما امام راحل فرمود این نیز باید به رای مردم گذاشته شود. لذا در ۱۲ آذر ۵۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی، علی رغم مخالفت لیبرالها به رای مردم گذاشته شد و با رای مردم به تصویب رسید. بنابراین به فاصله ۱۰ ماه از ورود امام (ره)؛ نظام جمهوری اسلامی پیروز شد، با رای مردم استقرار پیدا کرد، خبرگان قانون اساسی شکل گرفت، قانون اساسی نوشته و تصویب شد و باز به رأی مردم گذاشته و نهایی شد. این یکی از ویژگیهای ممتاز انقلاب اسلامی است که در هیچ انقلابی در دنیا شاهد چنین روندی نیستیم. این با حکمت و مدیریت این مرد الهی انجام شد.
وی بیان کرد: امروز درختی که در سال ۵۸ با خون هزاران شهید غرس شد، با هدایتهای خلف صالح امام (ره) حضرت امام خامنهای به درختی تنومند و تناور تبدیل شده که حتی گردبادهای سهمگین و فتنههای بزرگ و توطئههای دشمنان قادر نیست لرزشی بر پیکر این درخت استوار بیندازد و چون کوه در برابر دشمنان محکم ایستاده است و هر روز این نظام با شکوهتر و مقتدرتر می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اظهار کرد: بعد از ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی میبینیم ایران اسلامی چطور توانسته آرمانهای این شجره طیبه را فراتر از مرزهای جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی در کل جهان و منطقه منتشر و عرضه کند. امروز می بینیم در آمریکا پرچم این کشور توسط خود مردم آن کشور به آتش کشیده و لگدمال می شود و دانشجویان در حمایت از مردم غزه در برابر پلیس آمریکا می ایستند و از حق تحصیل محروم می شوند و به زندان می روند. لذا اگر این اجتماعات عظیم را در حمایت از مردم غزه در امریکا شاهد هستیم، این از رشحات انقلاب اسلامی و امام رضوان الله است.
لازم به ذکر است از آنجا که مراسم دوازدهم بهمن امسال با نماز عبادی ـ سیاسی جمعه همزمان شد، سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، همان سخنران اصلی مراسم دوازدهم بهمن بود.
به دلیل تقارن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اعیاد شعبانیه، شعار دهه فجر امسال «جشن حضور تا ظهور» است.
گفتنی است امسال بیش از ۴۶ هزار برنامه از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سطح ملی تدارک و برنامهریزی شده که حضور در کنار مزار شهدای ۱۷ شهریور، ۹۰۰ برنامه دیدار با خانوادههای شهدا و گلباران مزار شهیدان و به صدا درآمدن گلبانگ و زنگ انقلاب در ۱۱۰ هزار مدرسه کشور از جمله آنهاست.
انتهای پیام