کد خبر: 4263969
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر:

جشنواره محل جایزه دادن نیست!

بهرام کلهرنیا در نشست رسانه‌ای هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: تلاش ما این بود که فرهنگ جایزه گرفتن و برنده شدن در جشنواره وجود نداشته باشد چون معتقدم جایزه گرفتن امری بی‌ربط به هنر است و آثار هنری را نمی‌توان با جایزه دادن ارزیابی کرد.

 

 

به گزارش ایکنا، نشست خبری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امروز ۱۶ بهمن در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

در این جلسه؛ بهرام کلهرنیا دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، جعفر واحدی دبیر اجرایی و امیر راد دبیر هنری حضور داشتند.

در ابتدای جلسه کلهرنیا گفت: این جشنواره از لحاظ ساختار و تفکر تفاوت‌های آشکاری با دوره‌های گذشته دارد تلاش کردیم این تغییر نیز برگرفته از پاس جامعه ایران و هنر رخ دهد البته باید از تلاش گذشتگانی که این جشنواره را برگزار کردند کمال تشکر را داشته باشم.

وی افزود: تغییراتی که در این دوره رخ می‌دهد بر چند محور استوار است. اول اینکه در تلاشیم تمرکز‌گرایی در این جشنواره از بین رفته و تمام جغرافیای ایران را در بر بگیرد. همچنین در این دوره تلاش می‌کنیم جوان‌گرایی آشکاری داشته باشیم البته این امر منافی جایگاه اساتید و بزرگان هنرهای تجسمی نیست. یکی دیگر از فوایدی که جوانگرایی دارد این است که معانی جدید و فاخر به هنرهای تجسمی وارد خواهد شد.

جایزه دادن امری بی‌ربط به هنر است

دبیر جشنواره تاکید کرد: تلاش دیگر ما این بود که فرهنگ جایزه گرفتن و برنده شدن در جشنواره وجود نداشته باشد چون معتقدم جایزه گرفتن امری بی‌ربط به هنر است و آثار هنری را نمی‌توان با جایزه دادن ارزیابی کرد. مسئله مبارزه و رقابت برای پیروز شدن معمولا به سیستم‌های نظامی تعلق داشته و ایده خوبی مثلا در بین ورزشکاران است. هنرمند نمی‌تواند در کشمکش با دیگری قرار بگیرد، این امر جایی معنا پیدا می‌کند که خرید و فروش جریان دارد، مثلا در صنایع هنری که قصد فروش دارند، معنی دارد اما در این رویداد صلح، هم‌گویی و هم‌اندیشی را می‌خواهیم رواج دهیم.

کلهرنیا با بیان اینکه جشنواره هفدهم همانند یک مثلث ۳ سو دارد، گفت: مردم، هنرمندان و مدیران سه راس این مثلث هستند جشنواره تلاش می‌کند سه ضلع جشنواره را به درک جدیدی از یکدیگر برساند همچنین تلاش می‌کنیم جشن امسال را به میان مردم ببریم. 

صلح پیام جشنواره

دبیرکل جشنواره اظهار کرد: پیام جشنواره هفدهم صلح است. صلح در میان همه مردم. صلح اتفاقی است که اگر در جامعه و جهان حاکم باشد آثار هنری نیز رشد چشمگیری خواهند داشت. جشنواره هفدهم می‌خواهد علاوه بر استعدادیابی از آنها پشتیبانی نیز داشته باشد البته باز هم متذکر می‌شوم جوانگرایی و استعدادیابی بدون پشتیبانی کارکرد و نتیجه دلخواه نخواهد داشت.

دبیرکل جشنواره فجر تاکید کرد: وقتی از استعدادیابی حرف می‌زنیم؛ یعنی زمینه آن فراهم باشد. دانش‌آموزان و دانشجویان که فارغ‌التحصیل می‌شوند، در جامعه رها می‌شوند ولی جشنواره می‌تواند به کمک آنها برود. حال امیدوارم بتوانیم برای نخستین بار آکادمی جشنواره فجر را تشکیل دهیم. این حرف بار مسئولیت بالایی دارد ولی اگر ممکن شود، آکادمی کل سال بیدار خواهد بود و استعدادهای جوان را رصد خواهد کرد.

ارتباط نزدیک با رسانه

وی درباره ارتباط با رسانه نیز گفت: یک جشنواره موفق به واسطه ارتباط شایسته با رسانه موفق خواهد شد اما نیاز داریم برای این ارتباط برنامه داشته باشیم اما اگر مواقعی پیش آمده که من نتوانستم پاسخگو باشم به خاطر این بوده که حرف یا خبری برای گفتن وجود نداشته وگرنه همیشه پاسخگوی رسانه هستم.

کلهرنیا بیان کرد: احساس می‌کنم بیش از هزار سال کار معلمی کردم و آخر ترم همه از من نمره می‌خواستند و گویی که صرفا نمره گرفتن کافی است. من از این روند خسته شدم و فکر کردم که بهتر است سنجه‌های دیگری را باید برای ارزیابی در نظر بگیریم؛ به هر حال مسابقات در ایران به گونه‌ای است که گویا می‌خواهند برای برنده شدن گردن هم را بشکنند. مسئله محدودیت زمان نبوده بلکه فشاری بوده که بر گردن ما بوده است. ما در انجام کار در کوتاه‌ترین زمان ممکن رکورد زدیم.

امیر راد نیز در این جلسه بیان کرد: در دنیا برای ارزش‌گذاری روی کارهای هنری تکنیک‌های متفاوتی وجود دارد که متفاوت با روش‌های سنتی است از نگاه من نمره دادن یا جایزه دادن اتفاقی منجر به نتیجه دلخواه نخواهد بود پس برای دستیابی به کاربرد عملی نیاز به سازمان عملیاتی و اجرای آن هستیم و تلاش می‌کنیم به آن دست یابیم.

بخش‌های جشنواره

وی ادامه داد: زنگ آغاز جشنواره هفدهم تجسمی فجر در بخش سرزمین من یکشنبه بیست‌و‌یکم بهمن در شیراز خواهد خورد. پس از این زنگ آغاز، در روز بیست‌و‌ششم بهمن آیین رسمی افتتاح جشنواره هفدهم را در تهران و مجموعه فرهنگی آسمان در بخش درخت زرین که بخش کیوریتورال هست و سپس دوشنبه بیست‌ونهم بهمن در فرهنگسرای نیاوران بخش یادداشت‌های یک دوربین برنامه خواهیم داشت. جمعه سوم اسفند هم در موزه گرافیک آیین گشایش بخش جشن‌ها را خواهیم داشت که اینها مجموعه پوسترها با موضوع جشن است. سپس در سه شنبه روز هفتم اسفند در باغ موزه نگارستان بخش دیگری با نام هنر فاخر ملی رونمایی خواهیم کرد و در نهایت نیز جمعه دهم اسفند آیین اختتامیه جشنواره را خواهیم داشت. البته تقریبا در تمامی مراکز استان‌ها هم‌زمان افتتاح نمایشگاه‌های استانی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
captcha