به گزارش خبرنگار ایکنا، در آستانه آغاز دهه تکریم و تعظیم مساجد، نشست خبری حجتالاسلام سیداحسان موسوی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با هدف تشریح برنامههای این دهه در مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.
حجتالاسلام موسوی در این نشست خبری اظهار کرد: خداوند در تعریف مسجد میفرماید اولین جایی که قرار شد برای همه انسانها بنا شود مسجد است؛ تلاش داریم درب مساجد را برای همه کارهای نیک در همه حوزهها باز نگه داریم.
وی ادامه داد: دهه آخر ماه شعبان دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری شده است و ما ویترینی از عملکردها را در این دهه به نمایش میگذاریم. شعار دهه تکریم امسال براساس بیانات مقام معظم رهبری «مسجد برقرار؛ تجلیگاه قرآن» انتخاب شده است. مسجد برقرار مسجدی است که درب آن نه فقط برای سه وقت نماز جماعت بلکه برای تمام طول وقت شرعی نماز، باز باشد.
حجتالاسلام موسوی عناوین و برنامههای دهه تکریم مساجد را اعلام کرد و گفت: برنامههای دهه تکریم مساجد در چهار سطح مسجد، محله، ناحیه(شهرستان) و ستاد تعریف شده است. روز ۲۰ شعبان مصادف با اول اسفند ماه، اولین روز دهه تکریم مساجد است که با عنوان روز «مسجد تجلیگاه قرآن» نامگذاری شده است و برگزاری کرسی تلاوت و پایگاه تفسیر در سطح مسجد، نشست ائمه جماعت با نخبگان، نشست با مؤسسات قرآنی و دارالقرآن محل برای تقویت فعالیتهای قرآنی در سطح محله، نشست مدیر ناحیه با نخبگان قرآنی شهرستان و تشکیل شورای قرآنی ناحیه و شهرستان در سطح ناحیه و اختتامیه جشنواره قرآنی در سطح ناحیه برنامه روز اول دهه تکریم و تعظیم مساجد است.
وی ادامه داد: پنجشنبه دوم اسفند دومین روز از دهه تکریم مساجد به نام «مسجد؛ پایگاه جوان و نوجوان تراز انقلاب اسلامی» نامگذاری شده است که نشست با نوجوانان و جوانان در مساجد، نشست با نخبگان نوجوان و جوان در محله، نشست مدیر ناحیه با نوجوانان نخبه در سطح ناحیه و برگزاری «جشنواره مسجد برقرار» در سطح ستاد برگزار میشود.
حجتالاسلام موسوی با اعلام این مطلب که 500 مسجد برقرار در استان تهران داریم که وقت نماز باز هستند، گفت: بیش از ۹۰ درصد مساجد استان تهران یک خادم دارند و باز نگه داشتن مساجد با یک خادم در طول کل روز سخت است و مساجد نیاز به خادم افتخاری دارند که در چند مرحله در حال برقراری مساجد برقرار هستیم.
وی تشریح کرد: در فاز دوم طرح مسجد برقرار مساجد مشخص شده از قبل از نماز ظهر تا دو ساعت بعد از نماز عشا باز خواهند بود و از میان ۶۷ مسجد برقراری که به صورت مستمر و منظم برنامههای خود را برگزار میکنند ۳۳ مسجد که برقرارترین مساجد هستند در جشنواره مسجد برقرار تقدیر میشوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد عنوان روز سوم دهه تکریم مساجد که مصادف با روز جمعه است را روز «مسجد؛ میعادگاه منتظران موعود» اعلام کرد و گفت: در سطح مسجد و محله حضور نمازگزاران در نماز جمعه را خواهیم داشت و در سطح شهرستانها گزارش نواحی توسط مسئولان نواحی تشریح میشود. رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به سخنرانی میپردازد.
وی ادامه داد: روز شنبه چهارمین روز از دهه تکریم مساجد است که به عنوان روز «مسجد، خانواده و زن تراز اسلامی» نامگذاری شده است و نشست ائمه جماعت با بانوان مسجدی و بانوان نخبه در سطح مسجد و محله و نشست مدیر ناحیه با بانوان دغدعهمند و فعال مسجدی در سطح ناحیه برگزار میشود.
حجتالاسلام موسوی افزود: روز پنجم دهه تکریم مساجد با عنوان «مسجد، رسانه، گام دوم» نامگذاری شده است و نشست ائمه جماعت با نوجوانان و جوانانی که در حوزه رسانه مسجد فعال هستند برگزار میشود و اگر مسجد رسانه ندارد تلاش میشود در این روز رسانه مسجد راهاندازی شود. در سطح ستاد نیز نشست رئیس مرکز با پرسنل مرکز و تقدیر از امام جماعتی که پرسنل مرکز هستند برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه روز ششم دهه تکرم به نام روز «مسجد، بسیج، مقاومت» نامگذاری شده است و نشستهایی با سپاه تهران در سطح فرماندهان و مدیران برگزار میشود تا بتوانیم بین ظرفیت مسجد و سپاه بیشتر پیوند برقرار کنیم. در سطح مساجد نیز نشست ائمه جماعت با فرماندهان حوزه بسیج برگزار میشود.
حجتالاسلام موسوی در ادامه گفت: روز هفتم دهه تکریم مصادف با هفت اسفند «مسجد؛ محور کارهای خیر» نامگذاری شده است و جلسه شورای فرهنگی مساجد برگزار و برنامه مساجد برای حمایت از محرومان ارائه میشود. در محلهها نیز نشست ائمه جماعت با مراکز خدمات اجتماعی محله، در سطح ناحیه نیز تقدیر از مراکز نیکوکاری و در ستاد نیز جلسه قرارگاه پشتیبانی از مساجد برگزار میشود.
وی اضافه کرد: روز چهارشنبه هشتم اسفند ماه با عنوان روز «مسجد همیشه برقرار» نامگذاری شده که در این روز برنامه غبارروبی مساجد انجام میشود. پنجشنبه ۹ اسفند نیز به عنوان روز «مسجد شاداب و جذاب» برنامه غبارروبی مزار شهدا صورت خواهد گرفت.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در خصوص برنامههای آخرین روز از دهه تکریم و تعظیم مساجد نیز اعلام کرد: دهم اسفند مصادف با روز جمعه به عنوان روز «مسجد کانون نیایش و معنویت» نامگذاری شده است و به جهت کارکرد عبادی مساجد دعاهای ندبه شاخصی که در مساجد برگزار میشود را اطلاع رسانی میکنیم.
وی در ادامه به تشریح برنامه «جشنواره مسجد برقرار» که در دومین روز دهه تکریم برگزار میشود، پرداخت و گفت: در کنار این برنامه مراسم تجلیل از مساجد محوری مراسم اعتکاف امسال برگزار میشود. سال گذشته ۴۹۶ مسجد مجری اعتکاف در استان تهران بودند اما امسال ۹۰۳ مسجد مجری اعتکاف شدند و 96 هزار و ۶۶۰ نفر معتکف شدند که نشان دهنده حجم بالای معتکفان نوجوان و جوان است.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: شبکهای از مساجد محلات تشکیل دادهایم که شبکههای برتر را مورد تجلیل قرار میدهیم؛ همچنین رونمایی از سامانه «مسجد من» نیز انجام میشود. در این سامانه ائمه جماعت به صورت روزانه اقداماتی که در مساجدشان انجام میشود را اعلام میکنند.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایکنا که پرسید آیا در تهران با کمبود مسجد مواجه هستیم؟ گفت: در بافت قدیمی تهران مشکل کمبود مسجد نداریم و مشکل مربوط به فضاها و شهرکهای جدید است که فضا و جمعیت متراکم است ولی تعداد مساجد کم است.
موسوی ادامه داد: اکنون کمبود مسجد نداریم بلکه کمبود نمازگزار داریم که این مسئله نیازمند آسیبشناسی است؛ اما در مناطقی که مردم مطالبه ساخت مسجد جدید دارند جلسات منظمی با شهرداری داریم و قرارگاه پشتیبانی از مساجد در حال پالایش و بررسی درخواستها هستند و هر جا نیاز به ساخت مسجد باشد زمین در اختیار خیرین قرار داده میشود تا مسجد بسازند ولی در مجموع درخواست ساخت مسجد در غرب تهران که شهرکهای جدید ساخته شده وجود دارد.
وی اضافه کرد: در ۳۰ درصد مساجد تهران نماز صبح برگزار میشود. دلایل مختلفی نیز موجب شده در بقیه مساجد نماز صبح برگزار نشود؛ از جمله چون امام جماعت در منطقه دیگری ساکن است، مسجد خانه عالم ندارد و امکان رفت و آمد امام جماعت نیست. برخی مساجد نیز امکان برقراری نماز صبح ندارند چون مسجد در بازار است و در محدوده برخی مساجد نیز به دلیل سرقت و مسائل امنیتی نمار صبح تعطیل شده است؛ اما امید داریم با طرح محله برقرار، نماز صبح در 50 درصد مساجد استان تهران برقرار شود.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به اینکه در استان تهران سه هزار و 200 مسجد داریم که دو هزار و ۷۰۰ مسجد برقرار و درشان باز است، گفت: هر امام جماعتی برای فعالیت در مسجد باید با ۱۷ نهاد در ارتباط باشد و چون با هیئت امنا کار پیش نمیرفت، شورای فرهنگی در مساجد تشکیل دادیم که رئیس آن امام جماعت و دبیر آن فرمانده بسیج مسجد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در خصوص ارتباط مساجد و مدارس نیز گفت: 600 مسجد با ۹۰۰ مدرسه اطراف خود ارتباط برقرار کردهاند که مقرر است این تعداد به هزار مدرسه برسد و در طرح شهید آرمان علیوردی در حال پیگیری این طرح هستیم. سند ملی مسجد نیز مدتی غریب مانده بود اما با تشکیل قرارگاه ملی مسجد از سال گذشته شتاب گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تربیت ائمه جماعت بر عهده حوزههای علمیه است، گفت: 360 ساعت دوره آموزشی تخصصی برای آموزش ائمه جماعت تعریف کردهایم که برخی سرفصلها در حوزههای علمیه تدریس میشود و برخی طلاب علاقهمند نیز با گذراندن دورههای آموزشی به عنوان امام جماعت به فعالیت در مسجد میپردازند.
انتهای پیام