به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ نباتی، مدیرکل امور کارگزاران سازمان حج و زیارت در خصوص موضوع آموزشهای زائران حج 1404، گفت: آموزشهای زائران از نیمه دوم بهمن ماه به مرور در کاروانها آغاز شده و برای کاروانهای مدینه قبل ۱۰جلسه و برای کاروانهای مدینه بعد نیز ۱۲ جلسه آموزشی در کشور انجام میگیرد؛ برخی آموزشها نیز در کشور عربستان و پیش از اعمال حج انجام میشود.
نباتی با اشاره به سرفصلهای آموزشی برای کاروانهای زیارتی حج تمتع گفت: این سرفصلها به موضوعات احکام و مناسک، موضوعات اجرایی شامل اسکان، تغذیه و تدارکات، حمل و نقل، بیمه و خدمات پزشکی، امور حراست، امور فرودگاهی و قوانین کشور میزبان مرتبط است.
وی ادامه داد: این آموزشها توسط روحانی و مدیر کاروان انجام میشود که البته دو جلسه نیز نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت و نماینده حراست در کلاس آموزشی حضور یافته و به تبیین مسائل مربوطه میپردازند و هر جلسه آموزشی حدود دو تا سه ساعت به طول میانجامد و البته کلیپها و پوسترهای آموزشی در فضای مجازی نیز برای زائران ارسال میشود.
مدیرکل امور کارگزاران با بیان اینکه برگزاری کلاس به صورت حضوری تاثیرات مثبتی به دنبال دارد، گفت: زائران به جز یادگیری سرفصلهای آموزشی، با یکدیگر آشنا میشوند و حتی هم اتاقیهای خود را در این جلسات انتخاب میکنند و با یکدیگر مانوس میشوند تا سفری شیرین و فراموش نشدنی را داشته باشند.
نباتی با اشاره به دستور ریاست سازمان حج برای تسریع در آغاز برگزاری کلاسهای آموزشی زائران و ارتقاء کیفی آموزشها تصریحکرد: هر کاروان یک کلاس آموزشی دارد و در هر استان نیز یک جلسه سراسری به عنوان همایش متمرکز برگزار میشود که ریز مسائل احکام، مناسک و امورات اجرایی به زائران ارائه میشود.
وی درباره اینکه آیا آموزشها در سرزمین وحی نیز ادامه خواهد داشت یا خیر گفت: به غیر از تعداد ساعاتی که در ایران برگزار میشود در سرزمین وحی نیز این آموزشهای حضوری انجام میگیرد و مجموعا حدود ۳۵ ساعت آموزش برای زائران پیش بینی شده است.
مدیرکل کارگزاران سازمان حج با اشاره به نقش مهم آموزش در ارتقاء سطح شناختی زائران نسبت به ابعاد این سفر نورانی تاکید کرد: این بستر شناختی موجب افزایش سطح دانش و آگاهی زائران میشود و تأثیرات بسزایی را به جهت اجرا شدن روان و مناسب عملیات حج بدنبال دارد.
انتهای پیام