به گزارش ایکنا، نشست خبری مستند «قتل خاص» امروز ۲۹ بهمن در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
در این جلسه سارا متقاعد و پریسا زینعلی، کارگردانان مستند، فاطمه محمدبیگی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، حجتالله حاجیکاظم، مسئول اندیشکده حریم حیات جنینی حضور داشتند.
در ابتدای جلسه فاطمه محمدبیگی گفت: از سازندگان این مستند کمال تشکر را دارم که به این موضوع مهم توجه داشتند؛ البته میشد این مستند به شکل پختهتری ساخته شود اما به هر حال مستند «قتل خاص» میتواند آغازی برای پرداختن به موضوع سقط جنین باشد.
وی افزود: با صراحت میگویم که سقط جنین، گناه است و این موضوع در اسلام و قرآن مورد تأکید قرار گرفته است. حتی در دیگر ادیان از جمله مسیحیت سقط جنین گناه شمرده میشود. خداوند در قرآن مستقیم میگوید به هیچ وجه کشتن فرزند صحیح نیست، این تأکید حداقل در ۳۰ یا ۴۰ آیه قرآن آمده است.
وی با بیان اینکه باید به واسطه تولیدات هنری آگاهی لازم پیرامون سقط جنین داده شود، بیان کرد: به جای کلمه سقط جنین من از کلمه قتل جنین استفاده میکنم تا قبح این عمل بیشتر مشخص شود. فیلمهای سینمایی و مستند باید این نکته را به وضوح مورد تأکید قرار دهند که قتل جنین گناه کبیره است و تأثیراتش در زندگی پدر و مادر باقی خواهد ماند. جدا از این امر، این رفتار غیر انسانی به مادر نیز صدمه وارد میکند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه حدود ۵۰ هزار نفر در غزه به شهادت رسیدند که قلب همه ما را به درد آورد اما باید بدانید ۱۰ برابر این رقم به واسطه سقط جنین، سال قبل در کشور ما کشته شدند. این هشداری بسیار بزرگ و خطرناک است که به روی کاهش جمعیت کشورمان تأثیر بسیار مستقیمی دارد.
وی تأکید کرد: معلولیت مجوزی برای قتل نیست این نکته نه تنها در ایران بلکه در دنیا نیز مد نظر است. به ویژه با پیشرفت علم و درمان بیماریهایی چون سندروم داون توجیهی برای قتل جنین وجود ندارد. از سال قبل در کشور ما تشخیص سقط جنین و اینکه چه موقع لازمالاجراست، بر عهده قانون و دادگاه گذاشته شده است.
در ادامه جلسه پریسا زینعلی، یکی از کارگردانان مستند «قتل خاص» اظهار کرد: پژوهشها برای ساخت این مستند از شهریور سال گذشته آغاز شد تا بتوانیم به شکل دقیقتر به این معضل و اتفاق ناراحت کننده در فیلممان بپردازیم. در این مستند تمام تلاش خود را کردیم تا یک تصور اشتباه را از بین ببریم. بسیاری از مردم، جنین زیر سه ماه را موجود زنده نمیدانند درحالیکه جنین از ابتدا زنده است.
وی با بیان اینکه روزانه ۱۲۰۰ سقط جنین در کشورمان رخ میدهد، گفت: در آیه ۳۲ سوره مائده خداوند میفرماید کشتن یک انسان به معنای کشتن تمام انسانها است. ما در مستند «قتل خاص» تمام تلاش خود را کردیم تا این پیام را نشان دهیم. نکته تأسفآورتر درباره سقط جنین این است که ۸۰ درصد این عمل غیر انسانی توسط پدر و مادرها انجام میشود!
سارا متقاعد، دیگر کارگردان این مستند بیان کرد: همانگونه که گفته شد جریانسازی وجود دارد که میخواهد سقط جنین را در جامعه عادیسازی کند در «قتل خاص» تلاش شد به خانوادهها فهمانده شود که این عمل گناه کبیره بوده و تاثیراتش در زندگی باقی خواهد ماند.
حجتالله حاجیکاظم هم در این نشست بیان کرد: سقط جنین موضوع سادهای نیست که به راحتی از کنار آن بگذریم. این عمل غیر انسانی و ابعاد بسیار گستردهای دارد. برای نشان دادن زشتی این عمل هنر میتواند ابزار مؤثری باشد البته در سالهای گذشته تلاش شده با ابزار رسانه تا حدی در این حوزه آگاهسازی لازم صورت گیرد اما تلاشها باید بسیار بیشتر و جدیتر شود.
وی تصریح کرد: برای سقط جنین چند سطح میتوان در نظر گرفت که به دو مورد آن اشاره میکنم. ابتدا اینکه جنین مرده نیست بلکه جان دارد. دوم جنین تنظیمگری بیولوژیک دارد و همچنین رشد میکند. نکته دیگر که از آن باید به عنوان دروغی بزرگ نام برد، این است که گفته میشود جنین تا چهار ماهگی روح ندارد درصورتیکه از ابتدای تشکیل جنین، روح نیز در آن دمیده میشود. این نکته در کتاب اصول کافی نیز بیان شده است.
حاجیکاظم در انتها با بیان اینکه مستند سعی دارد موضوع جنین را بزرگ بداند، گفت: متأسفانه ضوابط گذشته ما درباره سقط جنین به صورت کامل رعایت نمیشد بنابراین آمار سقطهای قانونی هم قابل توجه بود. در این خصوص تجدید نظرهایی صورت گرفته است. این مستند یک قدم مؤثر در این موضوع است.
مستند «قتل خاص» محصول مرکز هنر و اندیشه ماتیا حوزه هنری است.
انتهای پیام