به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، پس از اینکه رژیم صهیونیستی در 15 دسامبر 2024 اعلام کرد سفارت خود در دوبلین را تعطیل میکند، فیصل صالح، کارآفرین فلسطینی ـ آمریکایی که موزه فلسطین آمریکا را در کانکتیکات در سال 2018 برای نمایش هنر فلسطین و برجسته کردن مبارزات فلسطینی تأسیس کرد قصد دارد این مکان را به شعبهای از این موزه تبدیل کند. با این حال برخی موانعی عمدی برای این امر به وجود آوردهاند.
صالح گفت: زمانی که متوجه شدیم سفارت اسرائیل در حال انتقال است، بسیار علاقهمند به بررسی ایده تأسیس شعبهای از موزه در آن ساختمان بودیم. ما فکر میکردیم که این یک حرکت نمادین است.
از زمان راهاندازی این ابتکار در 18 دسامبر 2024، صالح و تیمش اهداف خود را بهطور گسترده مطرح کردند، از جمله در مصاحبه با یک روزنامه محلی ایرلندی، که توجه بینالمللی قابل توجهی را به خود جلب کرد.
صالح اظهار کرد: علیرغم تلاشها برای اجاره این مکان از طریق تماسهای تلفنی و گفتوگو با مشاوران املاک، آنها پاسخ روشنی در مورد اجاره ساختمان دریافت نکردهاند.
به گفته صالح، یک شرکت املاک از کمک به آنها خودداری و اظهار کرد که نمیخواهند درگیر این موضوع شوند؛ در عوض به آنها توصیه کرد که مستقیماً با مدیریت ساختمان تماس بگیرند.
صالح توضیح داد هر بار که با آنها تماس میگیریم، میگویند که هنوز در حال تدوین استراتژی هستند، و ما نمیدانیم منظور آنها از استراتژی چیست.
صالح اعلام کرد که افراد با نفوذ در بخش املاک تجاری ممکن است شرکتها را از همکاری با آنها منصرف کنند یا ممکن است برای اجتناب از همکاری با آنها تحت فشار باشند.
صالح از عموم مردم ایرلند و گروههای همبستگی با فلسطینیان خواست بر مدیریت ساختمان فشار بیاورند تا با آنها تعامل منصفانه و شفاف داشته باشند.
روابط رژیم صهیونیستی و ایرلند در ماههای اخیر بهدلیل انتقادهای تند دوبلین از نسلکشی فلسطینیان بهشدت تنشآلود شده است.
طرح تبدیل سفارت رژیم صهیونیستی در دوبلین به موزه فلسطین پس از آن مطرح شد که تلآویو در اعتراض به رویکرد حمایت از فلسطین ایرلند، اعلام کرد که سفارت خود را در این کشور تعطیل میکند.
ایرلند یکی از معدود دولتهای اروپایی است که با محکوم کردن شدید نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه مردم در جنگ غزه، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخته و از پرونده دادگاه بینالمللی دادگستری در متهم کردن اسرائیل به نسلکشی نیز حمایت کرده است.
بسیاری از ملیگرایان ایرلندی دهههاست که با آرمان فلسطینیان همذاتپنداری کردهاند؛ زیرا این موضوع را با مقاومت خود در برابر خشونت نظامی بریتانیا شبیه میدانند. فتین التمیمی، نایبرئیس کمپین همبستگی فلسطین ایرلند، درباره دلایل رویکرد متفاوت دولت ایرلند نسبت به نسلکشی فلسطینیان میگوید: انگلیس در قرن دوازدهم به ایرلند حمله کرد و ملت فلسطین نیز سالها تحت اشغال انگلیس بودند. به همین دلیل مردم ایرلند با درک درد و رنج فلسطینیها، خواستار پایان دادن به تجارت با رژیم صهیونیستی هستند.
پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی بود که انگلیس حاکمیت فلسطین را در دست گرفت. با نگاهی به گذشته میبینیم که ایرلندیها نیز مانند فلسطینیها قربانی پاکسازی قومیتی بودهاند.
انتهای پیام