کد خبر: 4269701
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵

نتایج پیمایش نگرش‌های زائران اربعین حسینی رونمایی شد

نتایج دومین موج پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های زائران اربعین حسینی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

نتایج پیمایش نگرش‌های زائران اربعین حسینی رونمایی شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مراسمی که به منظور رونمایی از نتایج موج دوم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های زائران اربعین حسینی برگزار شد، از خادمان علمی موکب علمی «رایة العباس» قدردانی شد، این مراسم به همت دانشگاه جامع امام حسین(ع) و همکاری دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

محمود حاجیلویی، رئیس اندیشکده مطالعات فرهنگی تمدنی اربعین، در این مراسم اظهار کرد: پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های زائران اربعین، گامی مهم در جهت تقویت همبستگی امت واحده و تمدن نوین اسلامی به شمار می‌رود. در همین راستا موکب علمی «رایة العباس» از سال ۱۳۹۷ فعالیت‌های خود را آغاز کرده و این پژوهش با حضور ۱۱۰ پژوهشگر و چندین تیم اجرایی در سال جاری ادامه یافته است.

وی افزود: این طرح با هدف شناسایی عوامل و شاخص‌های فرهنگی به‌منظور تقویت همبستگی میان ملت‌های مسلمان و بستر سازی برای تمدن نوین اسلامی اجرا می‌شود. این پیمایش با سه پرسشنامه و در چهار زبان برای نه گروه جمعیتی زائران از کشور‌های مختلف طراحی و اجرا شده است.

حاجیلویی ادامه داد: برگزاری این پیمایش می‌تواند به شکل‌گیری ارتباطات فرهنگی عمیق و پایدار میان مسلمانان کمک کند و به ارتقای همبستگی و اتحاد اقوام مسلمان منجر شود و این نتایج می‌تواند به عنوان مبنایی علمی برای سیاست‌گذاری و طراحی الگو‌های عملیاتی توسط نهاد‌های فرهنگی و اجتماعی دارای ماموریت منطقه‌ای و بین المللی، مورد استفاده قرار گیرد.

حجت‌الاسلام احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین، این پیمایش را یک حرکت جهادی توصیف کرده و بر لزوم بهبود شرایط برگزاری مراسم اربعین تأکید کرد و گفت: نتایج این پژوهش در اختیار نهاد‌های مرتبط داخلی و بین‌المللی قرار گیرد تا از ثمرات این رویداد بهره‌مند شوند.

مجید نامجو، قائم مقام ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، به اهمیت این پژوهش در ارزیابی سفر اربعین اشاره کرده و خواستار استفاده از ظرفیت‌های موجود برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این رویداد فرهنگی شد. لازم است نتایج این رویداد در اختیار نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط قرار گیرد و برای آنها تبیین شود.

سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان نیز انجام این پیمایش را کاری مهم و پیچیده و با دقت‌های روشی ویژه توصیف کرد و گفت: ابتکار این پژوهش فرصتی بود، برای پرداختن به پدیده تمدنی سفر اربعین حسینی که موجب وحدت و همدلی زائرانی از ۶۰ میلیت مختلف شده است و با در نظرگرفتن جنبه‌های توحیدی و مهدوی سعی شده منبعی ارزشمندی را برای عاشقان امام حسین(ع) فراهم کرده است تا این سفر معنوی هرساله بهتر از گذشته پذیرای زائران بیشتری باشد.

وی ادامه داد: بزرگترین فرصت‌های امت‌های اسلامی اربعین حسینی است و این ایام می‌تواند زمینه ساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشد اگر کشور‌های مشارکت کننده در راهپیمایی اربعین حسینی به آن توجه کنند این مهم اتفاق خواهد افتاد.

عاملی گفت: برجسته‌سازی ویژگی‌های خاص این زائران برای نسل نو بسیار مهم است و در فضایی که تمدن غرب بسیار تلاش می‌کند با عوامل جمعیتی، فرهنگی و اجتماعی کشورها، افراد را از این مسیر الهی دور و فرهنگ غرب را بر کشور‌ها حاکم کند که به فضل الهی این اتفاق نخواهد افتاد.

وی تصریح کرد: این یک تصمیم راهبردی است که این پیمایش، پروژه اصلی کشور در این حوزه قرار گیرد و با سوق دادن دیگر ظرفیت‌های علمی و اجرایی دستگاه‌های مرتبط و مراکز علمی، در سال‌های آینده این پژوهش را قوی‌تر و اثربخش‌تر برگزار کنیم.

انتهای پیام
captcha