کد خبر: 4269916
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
به‌همت جهاددانشگاهی تهران

کاشت 3 نهال زیتون مزین به اسامی شهدای دانشجو در دانشگاه تهران

سه نهال زیتون مزین به نمام شهدا به همت مسئولان جهاددانشگاهی در دانشگاه تهران کاشته شد.

کاشت 3 نهال زیتون مزین به  اسامی شهدای دانشجو در دانشگاه تهرانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، امروز همزمان به 15 اسفند ماه روز درختکاری با حضور جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران؛ علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و اعضای معاونت فرهنگی جهاد تهران سه نهال زیتون مزین به اسامی شهدای دانشجو در فضای سبز دانشگاه تهران کاشته شد.

جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران در این مراسم با تأکید بر اهمیت موضوع محیط زیست و درختکاری در سالم‌سازی هوا اظهار کرد که این حرکتی نمادین است تا فرهنگ کاشت نهال در میان دانشجویان نهادینه شود.

وی در ادامه پیشنهاد کرد که مجموعه‌های مرتبط با حوزه دانشگاه و دانشجویی هر سال در هفته درختکاری نهالی به نام یکی از نوداشجویان بکارد و دانشجو طی چهار سال دوران تحصیل به مراقبت و محافظت از آن بپردازد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه امروز در فضای سبز مقابل مرکز فرهنگی زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی سه نهال زیتون مقاوم با شرایط مختلف آب و هوایی کاشته شد، ادامه داد: هر یک از این سه نهال به نام یکی از شهدای دانشجو مزین شده است.

به گفته رحیمیان، این حرکت باید از حالت نمادین خارج و به فرهنگ تبدیل شود.

در ادامه این مراسم نمادین علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به قرار گرفتن در هفته منابع طبیعی و آغاز هفته درختکاری خاطرنشان کرد: در فرهنگی دینی در همه ادیان بر درخت و درختکاری تأکید بسیار شده است تا جایی که از حضرت محمد(ص) نقل است اگر شما درختی را کاشتید و از آن انسان‌ها و پرندگان بهره‌مند شدند این به‌مثابه صدقه جاریه است.

وی ادامه داد: در حدیثی آمده است اگر قیامت آمد و درختی در دست شما و در حال کاشت هستید آن درخت را بکارید. این موارد بدان معناست که که موضوع درخت و درختکاری در دین مبین اسلام و همه ادیان اهمیت بسزایی دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: درخت در فرهنگ کهن ایرانی نه تنها یک عنصر گیاهی خاص بلکه به‌مثابه فرهنگ بنیادین است. در فرهنگ ایرانی درخت از گذشته‌های دور نماد زندگی و سرزندگی است و به آن توجه بسیار شده است. برای مثال درخت انار نماد برکت و درخت سرو نماد استقامت و پایداری است.

کلانتر مهرجردی با بیان اینکه در فرهنگ ایرانی درخت فارغ از عنصر زیستی و گیاهی یک عنصر فرهنگی محسوب می‌شود، تصریح کرد: جهاددانشگاهی هر سال در این ایام با همکاری دانشگاه‌ها و مجموعه واحدها با هدف ترویج فرهنگ درختکاری نسبت به کاشت نهال اقدام می‌کند و می‌کوشد زمینه پیوست فرهنگی را فراهم کند.

وی نهال‌های کاشته شده را مزین به اسامی شهدای دانشجو برشمرد و افزود: درخت دارای سه جز و عنصر بیانگر کارکرد دانشگاه است که عملکرد و تربیت دانشجو در دانشگاه را در اذهان تداعی می‌کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه توضیح داد: نخستین بخش آن ریشه محکم و مستحکمی است که باید شاخ و برگ داشته باشد تا بتواند درخت مقاوم و مثمری باشد در دانشگاه هم به‌عنوان یک نهاد علمی در کشور و پیشران در همه حوزه‌ها در تربیت دانشجو باید از این عنصر و مدل بهره برد این بدان معناست در تربیت دانشجو باید مبادی و مبانی میهن اسلامی‌مان به او آموخته شود که در این‌صورت است که این دانشجو متعلق به جامعه ایرانی خواهد بود.

دانشگاهیان باید بنیه و مبادی کشور را به دانشجویان منتقل کنند

کلانتر مهرجردی افزود: اگر دانشجو در این فضا تربیت نشود در فضای جهانی حذف خواهد شد دانشگاهیان باید بنیه و مبادی کشور را به دانشجویان منتقل کنند جزء دوم درخت شاخه‌ها و برگ‌های آن است که مانند رشته‌های تحصیلی و دانشکده‌های متعدد دانشگاهی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی رو به گسترش است نکته سوم ثمره درخت است که دانش‌آموخته دانشگاهی باید پس از کسب علم و دانش در فرآیند جامعه و مشارکت در پیشرفت جامعه مثمر ثمر باشد.

وی با بیان این‌که ثمرات فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باید عاید جامعه بشری شود، گفت: اگر درخت محیط زیست را سایه‌بانی می‌کند تربیت‌شدگان دانشگاه‌ها هم باید جامعه را برای پیشرفت سایه‌بانی کند و در این مسیر خدماتی ارائه دهد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تأکید بر ضرورت برجسته کردن سه ویژگی احساس تعلق خاطر به جامعه، ارتباط داشتن با مسائل جامعه و سایه‌گذاری نظام آموزش‌عالی کشور ادامه داد: درخواست جهاد دانشگاهی از مجموعه‌های دانشگاهی و نهادهای مسئول اهمیت دادن به مناسبت‌های تقویمی و داشتن اهتمام جدی در به‌کار بستن آن‌هاست.

کلانتر مهرجردی تقویم را بخشی از هویت ملی هر کشوری دانست و اظهار امیدواری کرد که با اهتمام و تلاش همه دستگاه‌ها و نهادها جهانی امن و در آرامش داشته باشیم.

وی به دانشجویان و دانشگاهیان توصیه کرد از نماد و مدل درخت در تربیت، استحکام و ثمردهی الگوبرداری کنند.

انتهای پیام
captcha