به گزارش ایکنا، نهضت ملی «زندگی با آیهها» امسال و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان برای دومین سال متوالی است که به همت سازمان تبلیغات اسلامی و با مشارکت اغلب دستگاههای حاکمیتی، سیاستگذار و اجرایی در امور فرهنگی و قرآنی برگزار میشود.
این نهضت از آغاز در تلاش بوده است که به ازای هر روز از ماه رمضان، یک آیه از سورههای هر جزء از قرآن را که محل ابتلای بیشتر مردم است و اصطلاحاً از آنها به عنوان آیات پُرکاربرد یاد میشود، در قالبهای متنوع مکتوب، سمعی و بصری عرضه کند تا آحاد مردم در ایام روزهداری، علاوه بر انس بیشتر با آیات، ارتباطی معنایی و تدبری نیز با آنها پیدا کرده و در همین راستا موفق به حفظ آیات مورد نظر شوند.
از مجموع اقلام فرهنگی تولید شده در راستای تبلیغ و ترویج نهضت ملی زندگی با آیهها، کتاب امت پیروز را مبنا قرار داده و هر روز از ماه مبارک رمضان، آیه مورد نظر همان روز و محتوای نوشتاری برگرفته از این کتاب را با شما مخاطبان در میان میگذاریم.

روز دهم ماه رمضان
«وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُکُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»/ سوره انفال، آیه 46
در شرایط جنگی مطیع محض خدا و رسول باشید و با هم جر و بحث نکنيد که روحيهتان را میبازيد و نيرويتان تحليل میرود! بهجای آن، مقاومت کنيد که خدا در کنار اهل صبر است.
آبروداری کنیم!
دوست دارد، آبروداری کنیم! که جلوی دشمن آن بگومگوهای خودمانی را کنار بگذاریم، که مثل یک سد پولادین صف بکشیم و اختلافهایمان را به روی خودمان نیاوریم. اگر اینطور باشد، پس لابد آن توییتهای دوبههمزن، آن استوریهای آدمخرابکن، آن مصاحبههای کینهتوزانه را دوست ندارد. پس لابد دلش نمیخواهد هر روز یک آدم تازه را از دایره خودیها بیرون بیندازیم و مدام ته دل همدیگر را خالی کنیم. دوست دارد پشت هم بایستیم، مثل روزهایی که با همدلی خرمشهر را آزاد کردیم. دوست دارد دستهای ما را در دستهای هم ببیند. مثل امروز که با آزادی قدس فاصلهای نداریم، به شرط پایمردی و استقامت.
اشکال بزرگِ کار ما
چند قایقران را تصور کنید که همه در یک قایق نشستهاند و آماده یک مسابقه مهم. مسابقه شروع میشود اما بهجای پارو زدن در یک جهت، هرکسی به سمتی پارو میزند. نتیجه چیست؟ قایق از حرکت بازمیماند، هماهنگی از بین میرود، و در نهایت شکست میخورند.
این تصویر ساده، بازتاب روشنی از پیام قرآن در آیه کریمه «وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُکُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ» است. این آیه به ما هشدار میدهد که در میدان نبرد، دشمن تنها به قدرت اسلحه تکیه نمیکند. یکی از قویترین ابزارهای او برای شکست دادن یک ملت، ایجاد اختلاف و پراکندگی در میان آنهاست. خداوند متعال میفرماید هنگامی که دشمن را در میدان نبرد در برابر خود یافتید؛ گرداگرد ولی جامعه اتحاد و انسجام خود را حفظ کنید و با یکدیگر به کشمکش و اختلاف نپردازید؛ ثابت قدم و مستحکم بمانید و ترسی به خود راه ندهید. «اختلاف در درون، منازعه در درون، موجب فشل میشود. اگر منازعه کنیم، سر مسائل گوناگون ـ مسائل سیاسی، مسائل اقتصادی، مسائل شخصیتی ـ دستبهیقه شویم، دشمن ما جری میشود.» (بیانات مقام معظم رهبری، حرم رضوی/ اول فروردین 1391) «گاهی انسان تنازعهایی مشاهده میکند بین آحاد ملّت یا بین بعضی مسئولان با یکدیگر یا بین مسئولان و آحاد ملّت، غالباً پوچ... خیلی از این مناقشهها و از این تنازعها ناشی از حبّ به نَفْس و بیملاحظی و بیتقوایی و مانند اینها است؛ اینها را باید کنار بگذاریم.»(بیانات مقام معظم رهبری، حرم رضوی/ اول فروردین 1401)
امیرالمومنین میفرمایند: «به سرگذشت امتهای گذشته نگاه کنید، چه عاملی موجب پیروزی آنها و چه عاملی موجب شکست آنها شد؟!» حضرت علی پیروزی و شکست را میبرد سر مسئله همبستگی و عدم همبستگی جامعه. میفرماید: «الِاجْتِنَابِ لِلْفُرْقَةِ وَ اللُّزُومِ لِلْأُلْفَةِ».(نهجالبلاغه خطبه 192) کدام جامعه میتواند مشکلات را حل کند؟ جامعهای که صد پاره نیست. چرا امروز دشمن صهیونیست به خود اجازه میدهد به مسلمانان مظلوم فلسطین و لبنان و سوریه هجمه برده و به سایر دنیای اسلام، چنگ و دندان نشان دهد؟ «اشکال بزرگِ کار ما این است: از هم جداییم، متفرّقیم. وقتی که متفرّق هستیم، وقتی خیرخواهِ هم نیستیم، وقتی گاهی حتّی بدخواه همدیگر هستیم، خب نتیجه همین است. اینجا هم باز قرآن، صریح است.» تنها راه نابودی اسرائیل، تشکیل یک امت به هم پیوسته اسلامی، بدون اختلافات داخلی در رویارویی با این رژیم سفاک است.
خداوند در این آیه از ما خواسته است که:
همیشه؛ به خصوص در شرایط جنگی، به شدت از نزاع و اختلاف درونی پرهیز کنیم، تا ضعیف نشویم.
برای عمل به این آیه در زندگی میتوانیم:
ـ در محل کار یا خانواده، به جای دامن زدن به اختلافات کوچک، به دنبال راهحلهای مشترک و سازنده باشیم.
ـ اگر احساس کردیم نزاعی در حال شکلگیری است، به جای واکنش فوری، چند لحظه صبر کنیم، نفس عمیق بکشیم و از کلمات سازنده استفاده کنیم.
ـ از انتشار مطالبی که باعث ایجاد ناامیدی و دودستگی و ضعف در برابر دشمن میشود، به شدت خودداری کنیم.
صوت همخوانی آیه 46 سوره انفال از سوی گروه تواشیح «محمد رسولالله(ص)»
انتهای پیام