دو خودروی شاهین و سمند سورن پلاس XU۷P دو خودروی محبوب شرکتهای خودروسازی ایران به حساب میآیند. اگرچه بعضی از مشخصات فنی و قیمت سورن پلاس xu۷p و شاهین با همدیگر شباهت دارند. اما میان آنها تفاوتهایی نیز وجود دارند که نباید آنها را، مخصوصاً هنگام خرید، نادیده گرفت. در این بررسی میان این دو خودروی ایرانی مقایسهای انجام میدهیم.
طراحی و ظاهر شاهین و سورن پلاس
ظاهر خودروها، اولین چیزی است که توجه بسیاری را به خود جلب میکند. ظاهر شاهین مدرنتر از سورن پلاس xu۷p است. جلو پنجرۀ بزرگ، طراحی سه بعدی و نمای اسپرت چراغهای شاهین توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در حالی که طراحی کلی آن مدرن و امروزی است، ظاهری جوانپسند و جذاب دارد و طراحی سپر و در صندوق متناسب با سلیقۀ ایرانیان هستند. از طرفی دیگر، سورن پلاس فیس لیفت یک محصول قدیمی از ایران خودرو، یعنی سمند است. البته طراحی نوین چراغها، بال روی صندوق عقب و ظاهر رینگها باعث شده که ظاهری متفاوت از هر خودرویی نصیب سورن پلاس بشود. گذشته از آن، با وجود تفاوتهای ظاهری میان دو خودروی مذکور، مواد به کار رفته در ساخت هر یک از آنها مرغوب هستند.
مقایسهای میان امکانات داخلی
هنگامی که وارد خودروی شاهین میشویم، داشبوردی با طراحی به روز و نمایشگر لمسی مرکزی را مشاهده خواهیم کرد. ترکیب رنگ به کار رفته در کابین خودروی شاهین نسبت به محصولات پیشین سایپا ارتقا یافته است. در حالی که غربیلک فرمان نیز دکمههایی برای کنترل دارد. اگر این قسمت را با داشبورد سورن پلاس xu۷p مقایسه کنیم، متوجه کیفیت بهتر مواد به کار رفته در ساخت داشبورد شاهین میشویم.
با نشستن داخلی کابین خودروی سورن پلاس، متوجه میشویم که این مدل نسبت به مدلهای پیشین سمند کیفیت بهتری دارد. اما سادگی طراحی و سبک سنتی ظاهر آن مشابه سایر مدلهای سمند باقی مانده است.
پیشرانه و عملکرد فنی
اگر به توان دو خودرو و به دنبال آن عملکرد فنی آنها نگاهی بیندازیم، متوجه برتری شاهین خواهیم شد. شاهین با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ، در حالی که قدرت ۱۱۰ اسب بخار و گشتاور ۱۷۸ نیوتون متر دارد، نسبت به سورن پلاس xu۷p توانمندتر است. البته نباید فراموش کرد که موتور سورن تنفس طبیعی و قدرت موتور آن ۱۱۳ اسب بخار و همراه با گشتاور ۱۵۳ نیوتون متر است. علاوه بر این، هر دو خودرو گیربکس ۵ سرعته دستی دارند.
همانطور که اشاره کردیم، موتور شاهین با تنفس توربو شارژ، شتاب بهتری نسبت به سورن پلاس xu۷p میگیرد. از طرفی دیگر، سورن پلاس xu۷p به دلیل تنفس طبیعی موتور، استهلاک کمتری داشته و مدت زمان طولانیتری فعالیت میکند.
مصرف سوخت و هزینۀ نگهداری
خودروی شاهین با موتور توربوشارژی که سوخت ترکیبی آن حدود ۷.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است، سوخت کمتری نسبت به سورن پلاس xu۷p با سوخت ترکیبی ۸.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند. اما بدون توجه به قیمت سورن پلاس xu۷p و شاهین، هزینههای نگهداری این محصول ایران خودرو کمتر از محصول سایپا یعنی شاهین هستند.
نگاهی به امکانات رفاهی شاهین و سورن پلاس xu۷p
اگر بخواهیم کمی نگاه خود را دقیقتر و مقایسۀ میان شاهین و سورن پلاس xu۷p گستردهتر انجام دهیم، بهتر است نگاهی به امکانات رفاهی مختلفی بیندازیم که این دو خودرو ارائه میدهند.
خودروی شاهین مجهز به سانروف و استارت دکمهای است. علاوه بر این، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو نه تنها در شاهین، بلکه در سورن پلاس وجود دارد. با این حال فقدان کیسه هوای جانبی در هر دو خودرو مشاهده نخواهد شد. اگر بخواهیم به امکانات دیگر سورن پلاس اشاره کنیم، میتوانیم سراغ ایموبلایزر، قفل مرکزی با ریموت، سنسور دنده عقب و فرمان تلسکوپی برویم. این در حالی است که خودروی سورن پلاس مورد معرفی سیستم ضد قفل ABS و EBD دارد. همین موارد امنیت بالای محصول ایران خودرو را نشان میدهد.
اما بهتر است در این میان به امکانات شاهین نیز بپردازیم. شاهین مانند سورن پلاس ایموبلایزر، سیستم هشدار دهندۀ امنیتی، دوربین عقب و ترمز ABS و EBD دارد. ایزوفیکس و سیستم هشدار دهندۀ بستن کمربند ایمنی نیز از دیگر امکانات این محصول سایپا به حساب میآید.
سایر امکانات رفاهی شاهین و سورن پلاس
اگر بخواهیم نگاهی به امکانات رفاهی دیگر شاهین و سورن پلاس xu۷p بیندازیم، میتوانیم موارد زیر را فهرست وار بیان کنیم.
امکانات رفاهی شاهین |
امکانات رفاهی سورن پلاس xu7p |
تهویه هوای اتوماتیک |
تهویه هوای اتوماتیک |
نشانگر تعویض دنده |
سنسور عقب |
نشانگر تعویض دنده |
ترمز ضد قفل |
نمایش دمای هوای بیرون |
توزیع نیروی ترمز |
اتولایت |
دکمههای کنترل فرمان |
دوربین عقب |
کروز کنترل |
ورود بدون کلید |
صندلی برقی راننده |
آینه بغل برقی |
صندلی برقی سرنشین |
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی |
گرمکن آینه بغل |
مقایسۀ قیمت بازار و قیمت کارخانه سورن پلاس XU۷P و شاهین
هنگامی که سراغ خرید هر خودرویی میرویم، آنچه برای انتخاب بسیار اهمیت دارد، قیمتی است که به این محصولات اختصاص داده میشود. اگرچه نوسانات ارز و سیاستهای شرکتهای خودروسازی در مبلغ نهایی تأثیرگذار هستند. اما هر خریدار به بودجهای توجه میکند که برای خریداری خودرو کنار نهاده است. برای مثال قیمت سورن پلاس xu۷p کارخانه در حدود ۶۱۵,۵۵۹,۰۰۰ است. اما قیمت کارخانۀ شاهین در سال ۱۴۰۳ به ۵۸۳.۹۰۳.۰۰۰ رسید.
از طرفی دیگر قیمت بازار این دو خودرو با همدیگر تفاوتهای اندکی دارند. به این شکل که قیمت بازار سورن پلاس xu۷p در حدود ۶۹۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. بر خلاف قیمت بازار شاهین که حدود ۸۴۰,۰۰۰,۰۰۰ و بیشترین قیمت شاهین دنده دستی در سال ۱۴۰۳ بوده است.
جمع بندی
شاهین از محصولات سایپا و سورن پلاس xu۷p از محصولات ایران خودرو به حساب میآید. اگر شما به دنبال خرید خودرویی با ظاهر مدرن و مشخصات فنی بهتر هستید، خودروی شاهین میتواند پاسخگوی شما باشد. اما خودروی سمند سورن پلاس xu۷p دوام بالا، ظاهری ساده و البته هزینۀ نگهداری کمتری برای شما خواهد داشت. برای خرید خودروهای دست دوم نیز میتوانید از وبسایت یا اپلیکیشن خودرو ۴۵ استفاده کنید.
انتهای پیام