به گزارش ایکنا به نقل از ساوث چاینا مورنینگ پست، ماه مبارک رمضان در ۲ مارس (۱۲ اسفند) آغاز شد. از آن زمان، جامعه مسلمانان هنگ کنگ مانند هر سال آداب و رسوم خاص این ماه مبارک را به جا میآورند.
در یک بعدازظهر بارانی در تور بازدید از مسجد کولون، دوازده غیرمسلمان حضور داشتند. آنها بخشی از یک تور گروهی بودند که توسط بنیاد (FSI) برگزار شد. این موسسه خیریه به دنبال مبارزه با مشکلات اجتماعی و حمایت از جوامع مختلف قومی در هنگ کنگ است.
این تور ، بازدیدکنندگان را با آداب ماه رمضان و همچنین برخی از صاحبان مشاغل اقلیت مسلمان آشنا کرد.
عدنان ریاض که برای این موسسه خیریه کار میکند و مدیر این تور است گفت: ما در این بنیاد خیریه به حمایت از مشاغل کوچک اعتقاد داریم. وی افزود که این تورها به مردم کمک می کند تا درکی بهتر از تنوع قومی و فعالیتهای اقتصادی اقلیت مسلمان در هنگ کنگ داشته باشند.
رستم خان یکی از فعالان مسجد کولون در سال ۱۹۸۰ از پاکستان به هنگ کنگ نقل مکان کرد. او مدیر یک شرکت خیاطی سفارشی چینی است. خان یک مسلمان متعهد است. او به اعضای تور گفت که چگونه ماه رمضان به او صبور بودن را میآموزد و ارتباطش با فرهنگ و ایمانش به او کمک کرد که در ماه رمضان روزه بگیرد.
رستم خان افزود: به عنوان یک مسلمان، ما فرهنگی بسیار قوی داریم و با فرهنگ قوی، شما میتوانید برای یک ماه خود را به نظم خاص عادت دهید.
محمد عبدالرحمان یک کارآموز ۱۸ ساله در FSI است. او کارآموزی در این موسسه خیریه را انتخاب کرد زیرا احساس علاقه زیادی به ارتباط با اقلیتهای قومی میکرد. محمد گفت که این سازمان با بسیاری از صاحبان مشاغل مسلمان ارتباط دارد و ماه رمضان واقعا بر عملکرد تجاری آنها تأثیر میگذارد.
وی گفت: بسیاری از رستورانهای جنوب آسیا به دلیل روزهداری در ماه رمضان مشتریان کمتری دارند. به همین دلیل یکی از اهداف تور این بود که به افراد خارج از جامعه جنوب آسیا درباره این مشاغل محلی بگوید. آنها میتوانستند در ماه رمضان از این مشاغل حمایت کنند.
محمد دانشجوی سال اول دانشگاه هنگ کنگ (HKU) در این شهر به دنیا آمده و بزرگ شده است. او که یک مسلمان معتقد است، به بازدیدکنندگان گفت: ماندن در سر کلاس برای طولانی مدت و انجام تکالیف در ماه رمضان میتواند سخت باشد.
وی افزود: در این ماه مردم زود از خواب بیدار می شوند تا سحری بخورند و قبل از طلوع خورشید نماز بخوانند. سپس روزه خود را آغاز میکنند.
محمد گفت: شما باید خود را با بیدار شدن در ساعت ۴ صبح و سپس دوباره خوابیدن فقط برای چند ساعت و سپس بیدار شدن برای دانشگاه وفق دهید.
وی افزود: این واقعاً دشوار است. من قبلاً از بسیاری از کلاسها صرف نظر کردهام. متأسفانه ما به اندازه کافی نمیخوابیم، اما همه چیز به نحوه مدیریت آن بستگی دارد.
ریاض یکی دیگر از مسلمانان حاضر در مسجد گفت که جوامع غیرمسلمان میتوانند با تقویت تفاهم و مدارا از مسلمانان در ماه رمضان حمایت کنند. برای مثال، محمد از اینکه دانشگاهش نمازخانهای دارد که او و همکلاسیهایش میتوانند در ماه رمضان آنجا جمع شوند سپاسگزار است.
او گفت: همه مسلمانان هنگام ظهر در آنجا جمع میشوند. ما نماز میخوانیم؛ با هم ارتباط برقرار میکنیم. داشتن نمازخانه کمک زیادی میکند. اگر به جماعت نماز بخوانید برکت بیشتر است.
همزمان با مسلمانان در سراسر جهان، ۳۰۰ هزار مسلمان در هنگ کنگ ماه مبارک رمضان را با آداب و عبادات خاص آن برگزار میکنند. این شهر جزیرهای دارای چهار مسجد بزرگ است که عبارتند از کوولون مسجد، مسجد العمار، مسجد جامع و مسجد چای وان و چند عبادتگاه کوچکتر.
انتهای پیام