کد خبر: 4273678
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۱
نهضت زندگی با آیه‌ها؛ روز بیست و هفتم رمضان

آیه 25 سوره حدید؛ آرمان نهایی! + صوت

نهضت ملی زندگی با آیه‌ها برای روز بیست و هفتم ماه رمضان آیه 25 سوره حدید را انتخاب کرده است، برانگیخته شدن همه پیامبران به منظور دعوت مردم به دین و آئین الهی، به سبب آن بوده است که آنها به شکلی تدریجی و براساس اقتضائات زمان هدایت شده و به سوی کمال سوق پیدا کنند.

آیه 25 سوره حدید؛ آرمان نهایی! + صوتبه گزارش ایکنا، نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» امسال و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان برای دومین سال متوالی است که به همت سازمان تبلیغات اسلامی و با مشارکت اغلب دستگاه‌های حاکمیتی، سیاستگذار و اجرایی در امور فرهنگی و قرآنی برگزار می‌شود.
 
این نهضت از آغاز در تلاش بوده است که به ازای هر روز از ماه رمضان، یک آیه از سوره‌های هر جزء از قرآن را که محل ابتلای بیشتر مردم است و اصطلاحاً از آنها به عنوان آیات پُرکاربرد یاد می‌شود، در قالب‌های متنوع مکتوب، سمعی و بصری عرضه کند تا آحاد مردم در ایام روزه‌داری، علاوه بر انس بیشتر با آیات، ارتباطی معنایی و تدبری نیز با آنها پیدا کرده و در همین راستا موفق به حفظ آیات مورد نظر شوند.
 
از مجموع اقلام فرهنگی تولید شده در راستای تبلیغ و ترویج نهضت ملی زندگی با آیه‌ها، کتاب امت پیروز را مبنا قرار داده و هر روز از ماه مبارک رمضان، آیه مورد نظر همان روز و محتوای نوشتاری برگرفته از این کتاب را با شما مخاطبان در میان می‌گذاریم.

روز بیست و هفتم ماه رمضان

«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ»/ سوره حدید، آیه 25
 
ما پيامبرانمان را با دليل‌های روشن فرستاديم.همچنين، کتاب‌های آسمانی را فرستاديم و دين را که معيار سنجش است تا مردم قيام به‌ عدالت کنند و آهن را که در ساختن تجهيزات نظامی و غيرنظامی به‌درد می‌خورَد آفريديم.
 
آن همه پیامبر برای چه بود؟
 
آن‌ صد و بیست و چهار هزار نفر را به خاطر چی فرستاده بود روی زمین؟ چرا اسمشان را گذاشته بود «رسول»؟ مگر قرار بود چه «پیامی» را برای ما بیاورند که باید «پیامبر» صدایشان می‌زدیم؟ انگار که خودش از قبل فکر همه این سوال‌ها را کرده باشد، با همین تک جمله جوابمان را داده: «لیقوم الناس بالقسط» تا مردم، از اخلاق و رفتار این پیامبرها الگو بگیرند و خودشان برای برپایی عدالت مبارزه کنند. تا حتی اگر پیامبری در میان‌شان نباشد بتوانند گلیم‌شان را از سیلاب فرعون‌ها و پهلوی‌ها و اسرائیل‌ها بیرون بکشند. این است آن یگانه پیامی که اگر شنیده‌ باشی‌اش، انگار صدای همه پیامبرها را شنیده‌ای.

آرزوی پیامبران

شهری را تصور کنید که در آن همه با امید و آرامش زندگی می‌کند؛ کشاورز، تاجر، دانشمند، و حتی کودکی که مشغول بازی است، همه خیال‌شان راحت است که حقوقشان محفوظ است. هیچ‌کس از دست‌اندازی ظالم نمی‌ترسد و هیچ حقی در سایه‌ فساد یا تبعیض پایمال نمی‌شود. این شهرِ مردمی است که نه‌تنها عدالت را ارزش می‌دانند، بلکه تحقق عدالت و پاسداری از آن را وظیفه‌ حتمی خود می‌شمارند. کوچک‌ترین بی‌عدالتی، آنان را برمی‌انگیزد و نسبت به ظلم و تعدی، حساسیتی عمیق دارند. هرکس در این جامعه، دیده‌بانی است که اجازه نمی‌دهد حقی پایمال شود یا ظالمی جرئت تعدی پیدا کند. در برابر بی‌عدالتی، همه یک‌صدا و محکم می‌ایستند.
 
چنین جامعه‌ای دست‌نیافتنی نیست؛ بلکه تجسمی از پیام الهی است که می‌فرماید: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ». خداوند پیامبرانش را با دلایل روشن، کتاب آسمانی و میزان فرستاد تا مردم خودشان قیام به عدالت کنند تا جهانی بسازند که در آن عدالت، نه‌تنها هدف، بلکه مأموریتی است بر دوش همه‌ انسان‌های آن.
 
اما چون قسط و عدل، کاسبی کسانی که نان‌شان در بی‌عدالتی است را کساد می‌کند، عدالت نیاز به پاسداری دارد و پاسداری، نیاز به استحکام و قدرت. برای همین خداوند در ادامه می‌فرماید: «وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ». برای تحقق عدالت، تنها دلیل و معیار کافی نیست. خداوند آهن را نیز آفرید؛ آهن، نمادی از نیرویی است که از عدالت حفاظت می‌کند. آهنی که هم برای ساخت ابزارهای جنگی و هم برای سازندگی به کار می‌رود. باید برای عدالت جنگید و مبارزه کرد.
 
در نگاه خداوند، قدرت مردم خیلی زیاد است. همان خدایی که فرمود «لا يُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها»، اینجا هم فرموده «لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ». یعنی خدا این رسالت و آرمان خطیر و بزرگ را از ما مردم توقع دارد و تحققش را در وسع ما می‌بیند. «خداوند متعال به پیغمبرش می‌فرماید که «هُوَ الَّذی اَیَّدَكَ بِنَصرِهِ وَ بِالمُؤمِنین» خیلی مهم است! خدای متعال مؤمنین را در ردیف نصرت خودش قرار می‌دهد؛ ... باید مردم بخواهند، مردم بیایند، مردم اقدام کنند.» (بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور/26 دی 1402) دین می‌خواهد خود مردم را «قدرتمند» و «میدان‌دار» ‌کند تا مردم خودشان در یک «حرکت جمعی» رشد کنند و قدرت پیدا کنند تا بتوانند مشکلات را حل کنند. این روش، تنها روش پایدار برای برقراری عدل در یک جامعه است.

خداوند در این آیه از ما خواسته است که:

برای برقراری عدالت در جامعه تلاش کنیم و این را وظیفه خود و تمام افراد جامعه بدانیم.

برای عمل به این آیه در زندگی می‌توانیم:

ـ برقراری عدالت را از خود شروع کنیم. عادلانه حرف بزنیم و منصفانه قضاوت کنیم و ... تا فرزندانمان هم عادل تربیت شوند.
 
ـ در مواجهه با بی‌عدالتی، سکوت نکنیم.
 
ـ چنانکه اشتباهی کردیم و دیگران بصورت عادلانه ما را نقد کردند، با روی باز پذیرا باشیم.

صوت همخوانی آیه 25 سوره حدید از سوی گروه تواشیح «محمد رسول‌الله(ص)»

کد
 
انتهای پیام
captcha