کد خبر: 4274354
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲

برگزاری آزمون داوطلبان روحانی عمره پس از 10 سال

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری از برگزاری آزمون داوطلبان روحانی عمره در 21 فروردین خبر داد و گفت: چهار هزار و 411 طلبه در این آزمون شرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام سید حسین رکن‌الدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبریحجت‌الاسلام سید حسین رکن‌الدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با ایکنا، از برگزاری آزمون داوطلبان روحانی کاروان عمره مفرده پس از حدود 10 سال خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این آزمون پس از 10 سال تعطیلی عمره برگزار می‌شود، استقبال طلاب از این آزمون قابل توجه بوده و چهار هزار و 411 نفر برای شرکت در این آزمون ثبت نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: دو هزار و 220 نفر از این شرکت‌کنندگان در حوزه قم آزمون خواهند داد و مابقی در حوزه‌های تهران، مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان، ساری و اهواز آزمون می‌دهند.

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه محدودیتی برای جذب روحانی عمره مفرده نداریم و تمامی افرادی که حد نصاب نمره قبولی را کسب کنند، جذب خواهند شد، گفت: ثبت نام این دوره از آزمون در آذر سال گذشته انجام شد و با توجه به اینکه منابع متعددی برای این آزمون در نظر گرفته شده است و طلاب نیاز به زمان دارند تا بتوانند منابع را مطالعه کنند، امتحان روز پنج‌شنبه 21 فروردین برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با از سرگیری عمره مفرده، روحانیانی که از قبل در چرخه اعزام‌ها حضور داشتند همراه کاروان‌ها به سرزمین وحی اعزام شده‌اند، گفت: درست است که روحانیان عمره ما به میانسالی رسیده‌اند اما از تمامی آنها مصاحبه‌های علمی و عملی گرفته شده و توانمندی آنها در استفاده از نرم‌افزارهای موجود و تکنولوژی‌های جدید مورد بررسی قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام رکن‌الدینی اضافه کرد: همچنین روحانیان عمره آموزش‌های ضمن خدمت دریافت کرده‌اند تا بتوانند با زبان روز در خدمت عمره‌گزاران باشند.

وی اعلام کرد: در این دوره از آزمون روحانیان عمره، شرط سنی 27 تا 42 سال در نظر گرفته شده است. دلیل اینکه شرط سنی تا 42 سال در نظر گرفته شده این است که 10 سال آزمون برگزار نشده بود و افراد زیادی متقاضی و داوطلب فعالیت به عنوان روحانی کاروان عمره بودند و اگر قرار بود مانند قبل محدوده سنی تا 37 سال باشد(استاندارد و ملاک بعثه انتخاب روحانیان در محدوده سنی 27 تا 37 سال است) ، تعدادی از طلاب و روحانیان نمی‌توانستند در این حوزه وارد شوند به همین دلیل امسال به صورت استثناء شرط سنی را تا 42 سال افزایش دادیم ولی افرادی که در این آزمون قبول شوند باید دوره آموزشی آن را نیز در ادامه به موفقیت سپری کنند.

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در خصوص دوره‌های آموزشی و آزمون‌هایی که برای روحانیان منتخب در نظر گرفته خواهدشد، گفت: این دوره‌ها شامل آموزش‌های مربوط به احکام، مناسک، اسرار حج، اخلاق، تاریخ اسلام، تاریخ مکه و مدینه و ... است. روحانیان منتخب در کلاس‌های آموزشی آنلاین، آفلاین، خودخوان و غیر حضوری شرکت می‌کنند و در ادامه باید حد نصاب نمره لازم را در آزمون این کلاس‌ها کسب کنند.

حجت‌الاسلام رکن‌الدینی در خصوص نحوه انتخاب روحانیان حج تمتع نیز گفت: ما برای انتخاب روحانی حج تمتع آزمون جدایی برگزار نمی‌کنیم و افرادی که در همین آزمون قبول شدند پس از حضور در چند سفر عمره و کسب تجارب لازم، آزمون ارتقا می‌دهند. البته در آزمون ارتقا از روحانی عمره به روحانی حج، در کنار آزمون‌های علمی، توانمندی آنها در استفاده از سخت افزارها، نرم‌افزارها و ابزارهای هوشمند و نیز توان مدیریتی آنها بررسی می‌شود تا مشخص شود آیا می‌توانند یک کاروان 160 نفره را مدیریت کنند و در صورتی که توانمندی آنها احراز شد به عنوان روحانی کاروان‌های حج مشغول خدمت به زائران می‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای حضور در این آزمون، در کنار شرط سنی، شرط علمی قبولی کتبی و شفاهی پایه 10 حوزه علمیه نیز در نظر گرفته شده بود؛ لذا افرادی که شرط سنی را داشتند اما شرط علمی را نداشتند، نتوانستند در این آزمون ثبت نام کنند که امیدواریم در سال آینده این افراد نیز با کسب شرط علمی بتوانند در آزمون بعدی شرکت کنند. 

انتهای پیام
captcha