دیابت میلیونها نفر را در ایالات متحده آمریکا و در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. درمان ارتودنسی یکی از نگرانیهای افراد مبتلا به دیابت است. در ادامه مطلب درباره اینکه آیا امکان ارتودنسی دندان افراد دیابتی وجود دارد یا خیر صحبت خواهیم کرد.
دیابت میتواند باعث بیماری لثه شو؛ زیرا افراد دیابتی ممکن است سطوح بالاتری از باکتری در بدن داشته باشند و این بیماران اغلب در طول درمان ارتودنسی خود دچار مشکلاتی میشوند.
هنگامی که بیماری پریودنتیت باعث تحلیل استخوان یا التهاب میشود، دندان ها ممکن است در طول درمان به موقعیتهای اشتباهی حرکت کنند.
به طور کلی افراد دیابتی هم میتوانند ارتودنسی دندان انجام دهند، اما درمان ارتودنسی برای افراد دیابتی نیاز به برنامه ریزی دقیق و رعایت شرایط بیماران دیابتی دارد. اما کنترل قند خون و همکاری با متخصص ارتودنسی ضروری است.
دیابت نوع یک به عنوان دیابت جوانی نیز شناخته میشود. همانطور که از نام مستعار نشان میدهد، این بیماری در افراد جوانتر معمولا کمتر از 20 سال رایج است. دیابت نوع 1 منجر به نارسایی اتوزومال سلولهای بتا پانکراتین میشود که منجر به عدم تولید انسولین میشود.
از طرف دیگر دیابت نوع 2 به طور موذی پس از افزایش سن شروع میشود و در دهه گذشته افزایش یافته است.
دیابت تناقضی برای درمان ارتودنسی ایجاد نمیکند. با این حال، دیابت کنترل نشده به طور بالقوه برای نتایج جراحی مضر است.
دندانپزشکان و ارتودنتیستها در وهله اول باید اهمیت کنترل دیابت را درک کنند. آنها همچنین میتوانند بیماریهای پریودنتال را حذف کنند.
بنابراین اگر دیابتی هستید و قصد درمان ارتودنسی را دارند حتما به دنبال یک متخصص ارتودنسی متبحر باشید و قبل از اینکه هزینه ارتودنسی برایتان اولویت باشد، تبحر و تخصص ارتودنتیست باید برایتان اولویت داشته باشد.
بیماران مبتلا به دیابت به دلیل شرایط خاص بدنشان، چالشهای زیادی در طول درمان ارتودنسی خواهند شد. یکی از تفاوتهای اصلی این افراد با افراد غیردیابتی، سرعت ترمیم زخمها و بافتهای آسیب دیده است. ارتودنسی دندان در افراد دیابتی معمولا با سرعت کندتری انجام میشود و نیاز به مراقبتهای بیشتری دارد.
از طرفی خطر ابتلا به عفونتهای لثه و خشکی دهان در افراد دیابتی بیشتر است، بنابراین در صورت انجام ارتودنسی دندان نیاز به نظارت دقیق و رعایت بهداشت دهان و دندان است.
بهدلیل شرایط بدنی خاص بیماران دیابتی، ارتودنسی نامرئی(الاینرهای شفاف) گزینه مناسب تری برای این افراد است؛ زیرا الاینرها از نوع ارتودنسی متحرک هستند و قابلیت جابجایی دارند، این ویژگی باعث میشود که بیماران دیابتی راحتتر میتوانند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند.
همچنین از آنجا که الاینرها از جنس پلاستیک هستند، فشار کمتری به لثه ها و بافتهای نرم دهان وارد میکنند، که این ویژگی باعث میشود که افراد مستعد التهاب لثه راحتتر بتوانند تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند.
درمان ارتودنسی برای افراد دیابتی نیاز به توجه و مراقبت ویژهای دارد تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کند. در اینجا به نکات مهمی که افراد دیابتی باید در طول درمان ارتودنسی رعایت کنند پرداختهایم:
کنترل منظم قند خون یکی مهمترین و اصلیترین عوامل موفقیت درمان ارتودنسی در افراد دیابتی است. بالا رفتن سطح قند خون روند بهبودی زخمها و بافتهای نرم دهان را مختل میکند و ریسک ابتلا به عفونت را هم افزایش میدهد.
در طول درمان ارتودنسی، فشار جزئی به دندانها و لثهها وارد میشود که در افراد غیر دیابتی به سرعت بهبود پیدا میکند. اما در بیماران دیابتی، در صورت عدم کنترل قند خون، روند ترمیم بافتها کند میشود و احتمال بروز عفونت و التهاب لثه افزایش پیدا میکند.
بنابراین پیشنهاد میشود افراد دیابتی نکات زیر را رعایت کنند:
رعایت بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی به همه افراد پیشنهاد میشود، اما این موضوع برای افراد دیابتی از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا بدن افراد دیابتی بیشتر مستعد عفونتهای لثه و خشکی دهان است.
با اینکه مراقبت از دهان و دندان در صورت استفاده از ارتودنسی نامرئی راحتتر است، اما همچنان نیاز به مراقبتهای بهداشتی دقیقتری است. در صورت باقی ماندن ذرات غذا در بین دندانها و اطراف الاینرها احتمال ایجاد پلاکهای دندانی زیاد است که این موضوع برای افراد دیابتی بسیار خطرناک است.
ازجمله راهکارهای پیشنهادی ما برای افراد دیابتی عبارتنداز:
یکی از موارد بسیار مهمی که در مراقبتهای حین ارتودنسی باید به آن توجه داشته باشید، مراجعه به موقع به مطب متخصص ارتودنسی است.
مراجعات منظم به ارتودنستیت به شما این امکان را میدهد که روند درمان را بررسی کند و در صورت بروز مشکلی، پیشگیریهای لازم را انجام دهد.
*انتهای رپورتاژ آگهی