حفظ قطرهای قرآن، عنوان طرحی است که وحید قیاسی از قاریان قرآن به شکل خودجوش اقدام به طراحی و اجرای آن کرده است؛ طرحی که در آن طیفی از مردم از سنین کم تا بزرگسال با هر میزان معلومات و تحصیل میتوانند شرکت کرده و با فرض حفظ یک آیه در روز با آن همراه شوند.
وحید قیاسی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: با ایجاد یک گروه در پیامرسان ایتا اقدام به اجرای این طرح کردم. با توجه به استقبال خوبی که از آن صورت گرفت، این طرح در گروههای بیشتری تبلیغ شده است تا آنجا که در حال حاضر داوطلبان از 17 استان اعلام آمادگی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه طیفهای گوناگون از مقطع پیشدبستانی تا دکترا در این طرح شرکت دارند، گفت: در اجرای این طرح علاقهمندان به حفظ قرآن مد نظر هستند به ویژه آنهایی که به دلایلی تاکنون در مسیر حفظ قرآن قرار نگرفتهاند.
قیاسی تصریح کرد: در کنار فرایند حفظی که در این طرح پیشبینی شده است، شرکتکنندگان با مواردی همچون ترجمه کلمهای قرآن نیز آشنا میشوند. نکات مهم تفسیری نیز بیان میشود تا مقوله حفظ برای آنها تنها به حفظ واژگان و الفاظ محدود نشود و نوعی تدبر، مفاهمه و تسلط بر شأن نزول آیات پیدا کنند.
این قاری قرآن گفت: فرض در اجرای این طرح آن است که هر یک از شرکتکنندگان براساس ارتباطی که پس از اعلام آمادگی آنها، صورت میگیرد، حول محور برنامهای مشخص به حفظ تنها یک آیه از قرآن در روز مبادرت ورزند و به این دلیل نام این طرح را «حفظ قطرهای قرآن» انتخاب کردهایم. در نخستین نگاه به این نکته توجه داشتهایم که ممکن است فرد یا افرادی امکان حفظ اجزای گوناگون یا کل قرآن را نداشته باشند، اما حداقل با شرکت در این طرح 100 تا 200 آیه را حفظ کنند.
وی افزود: حضور در این طرح محدودیتی برای افراد شرکتکننده ایجاد نمیکند، بلکه صرفاً یک اقدام انگیزشی است و ممکن است، برخی به محض قرار گرفتن در این مسیر، علاقهمندی بیشتری پیدا کرده و داوطلبانه وارد مرحله حفظ اجزا یا کل قرآن شوند که در این صورت برای آنها نیز برنامه داریم.
قیاسی تأکید کرد: متقاضیان از طریق همان گروه در پیامرسان ایتا میتوانند با رجوع به نشانی vahid ghiasi برای عضویت درخواست دهند. در ابتدا باید نسبت به میزان توانایی آنها اطمینان حاصل شود، چرا که با توجه به تنوع مخاطبان ممکن است گروهی در مراحل مقدماتی باشند و برخی دیگر حتی در زمینه قرائت قرآن توفیقاتی داشته باشند.
این قاری قرآن گفت: در جریان اجرای این طرح، قرائت صحیح آیه تعیین شده هر روز در گروه به اشتراک گذاشته میشود و هر یک از افراد پس از چند بار تکرار آن به تقلید از فایل صوتی، اقدام به ضبط و ارسال صدای خود میکنند و از سوی من و دو نفر از بانوان کارشناس موارد و ایرادات احتمالی گوشزد میشود.
وی گفت: برای هر یک از فازهای اجرای این طرح، تعداد مشخصی آیه در نظر گرفته شده است که در پایان، شرکتکنندگان در یک آزمون تصویری شرکت کرده و به پرسشهای کارشناسان از طریق مجازی پاسخ خواهند داد که مقدمهای خواهد شد تا در صورت رضایتمندی وارد مرحله بعدی حفظ قطرهای قرآن شوند.
قیاسی در پایان با اشاره به اینکه در صورت حمایت قصد دارد که در آینده نزدیک دورههایی را با ساختاری مشابه حفظ قطرهای قرآن در زمینههای دیگری همچون تربیت ثقلینی(مبتنی بر حدیث ثقلین) برگزار کند، ادامه داد: در حال حاضر مرحله نخست این طرح در حال اجراست و داوطلبان جدید باید پس از ثبت درخواست، منتظر بمانند تا با آنها ارتباط گرفته شده و در جریان مقدمات ورود به طرح در مرحله جدید قرار گیرند.
انتهای پیام