به گزارش ایکنا به نقل از رأی الیوم، از زمانهای قدیم، سوزاندن کتب به دلایل مذهبی، سیاسی یا اخلاقی بارها اتفاق افتاده است. تخریب(منازل) یا سوزاندن کتابهای مقدس یک اقدام افراطگرایانه است.
کتابسوزیهای جدید، به دلیل درگیریهای بین جهان غرب و اسلام و ظهور راست افراطی در اروپا رخ داده است.
فردی که در ملأ عام قرآن را میسوزاند، بیشترین توجه رسانهها و شبکههای اجتماعی را به خود جلب میکند و از طریق تحریک احساسات مسلمانان، تأثیر زیادی در جهان میگذارد و رسانهها به افشای اقدامات او میپردازند.
در حال حاضر به دلیل سه بار قرآنسوزی در سوئد، موجی از نارضایتی از این کشور در میان کشورهای اسلامی حاکم شده است؛ در ماه ژانویه یک راستگرای افراطی در سوئد نسخهای از قرآن را سوزاند و پس از آن یک شهروند عراقیالاصل(سلوان مومیکا) در مقابل مسجد بزرگ استکهلم تعدادی از صفحات قرآن را سوزاند.
فیلم «هیستریا»(HYSTERIA) که برای نخستینبار در جشنواره فیلم امسال برلین در بخش پانوراما به نمایش درآمد، توسط «محمد عاکف بویوکاتالای»، کارگردان ترکتبار متولد آلمان کارگردانی شده و به قرآنسوزی پرداخته است.
این فیلم ضمن پرداختن به قرآنسوزی، داستان واقعی یک جنایت ناشی از نفرت آلمانی علیه مهاجران مسلمان را روایت میکند؛ جنایتی نژادپرستانه که در سال 1993 در «زولینگن»(سولینگن) آلمان روی داد و به کشتهشدن پنج نفر از ترکها از جمله سه کودک منجر شد.
در این فیلم کارگردان آلمانی نحوه برخورد جوامع غربی با اسلام و مسلمانان را به تصویر کشیده است؛ کارگردانی که به خاطر فیلم داستانی بلند خود در سال 2019، جایزه بهترین فیلم داستانی بلند را در جشنواره فیلم برلین در سال 2019 از آن خود کرد.
فیلم هیستریا 2025 به نوعی بیانگر همبستگی کارگردان فیلم با مسلمانان قربانی تبعیض در جامعه آلمان است که منازل آنان در حوادث نژادپرستانه به آتش کشیده شد، کارگردان در این فیلم، حمله عمدی به زولینگن در سال 1993 را به تصویر کشیده است که گروهی از نئونازیها، یک منزل را به آتش کشیدند و 5 زن به قتل رساندند و در داخل خانه رها کردند.
انتهای پیام