
به گزارش ایکنا به نقل از عرب نیوز، کمیسیون مستقل دائمی حقوق بشر سازمان همکاری اسلامی (IPHRC) در مورد گزارشهای افزایش اسلامهراسی و خشونتهای تلافیجویانه علیه مسلمانان در بخشهایی از هند پس از حمله مرگبار ماه گذشته در کشمیر تحت کنترل هند، ابراز نگرانی کرد.
در ۲۲ آوریل، حمله گروهی ناشناس در شهر پالگام منجر به کشته شدن ۲۶ گردشگر شد. به گفته بازماندگان و گزارشهای رسانهها، به نظر میرسد مهاجمان مردان هندو را هدف قرار دادند که باعث خشم عمومی و تجدید تنشهای فرقهای شده است. مقامات هند، پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کردهاند، ادعایی که اسلامآباد به شدت آن را رد میکند. پاکستان همواره ادعاهای حمایت از فعالیتهای شبهنظامی در کشمیر را رد و در عوض حمایت سیاسی خود را از جمعیت مسلمان منطقه اعلام کرده است.
کمیسیون مستقل دائمی حقوق بشر سازمان همکاری اسلامی (IPHRC) در بیانیهای به گزارشهای رسانههای بینالمللی که گزارش میدهند دانشجویان و فروشندگان مسلمان کشمیری از زمان حمله در چندین شهر هند با آزار، اذیت و تهدید مواجه شدهاند اشاره کرد. این کمیسیون وضعیت را «نگرانکننده» توصیف و اعلام کرد که حوادث خشونتآمیز و نفرتپراکنی علیه مسلمانان چه به صورت آنلاین و چه در زندگی روزمره افزایش یافته است.
این بیانیه میگوید گروههای ملیگرای راست افراطی هندو جامعه مسلمانان را به خاطر این حمله سرزنش کردهاند که منجر به حملات تلافیجویانه هدفمند علیه مسلمانان شده است. این کمیسیون ضمن ابراز تسلیت به خاطر از دست رفتن جان غیرنظامیان در حادثه پالگام اظهار کرد که خشونت تلافیجویانه علیه غیرنظامیان بیگناه با قوانین بینالمللی حقوق بشر مغایرت دارد.
IPHRC از مقامات هندی خواست تا تحقیقات بیطرفانهای در مورد این حمله انجام دهند و از حفاظت از همه غیرنظامیان، بهویژه جوامع آسیبپذیر، اطمینان حاصل کنند. این کمیسیون از هند خواست تا اقدامات مشخصی را برای رعایت تعهدات حقوق بشری خود و حفاظت از حقوق مسلمانان انجام دهد.
این کمیسیون همچنین از بازیگران بینالمللی، از جمله کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد درخواست کرد تا وضعیت را رصد و برای حفاظت از کرامت و امنیت مسلمانان در هند اقدام کنند. IPHRC با تکرار مواضع دیرینه سازمان همکاری اسلامی از سفر گروه حقیقتیاب به رهبری سازمان ملل در کشمیر برای ارزیابی چشمانداز حقوق بشر حمایت کرد.
تنشها بین هند و پاکستان پس از حمله پالگام افزایش یافته است. نارندرا مودی، نخستوزیر هند، متعهد شده است که عاملان را هرجا که باشند تعقیب کند. در همین حال، دولت پاکستان ادعا کرده است که اطلاعاتی در مورد حمله احتمالی هند دارد و در صورت اقدام نظامی هند، پاسخ شدید خواهد داد.
منطقه هیمالیایی کشمیر همچنان نقطه درگیر بین این دو کشور مسلح به سلاح هستهای است که هر دو ادعای مالکیت این سرزمین را داشته اما بخشهای مختلفی از آن را تحت کنترل خود دارند.
انتهای پیام