به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز، چهارشنبه 17 اردیبهشت، با حضور محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی، سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ سرپرست معاونت فرهنگی و رئیس نمایشگاه کتاب؛ ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و قائممقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب، ابراهیم کریمی؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و تنی چند از میهمانان خارجی این رویداد از جمله رئیس اتحادیه ناشران کشور عراق و وزیر فرهنگ این کشور بهعنوان کشور مهمان ویژه نمایشگاه کتاب در مصلی امامخمینی(ره) برگزار شد.
محمدباقر قالیباف در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک فرارسیدن میلاد امام رضا(ع) و گرامیداشت یاد رئیسجمهور شهید و همراهان ایشان در سانحه سقوط هلیکوپتر گفت: مقوله تربیت فرهنگی، خاصه در حوزه فرهنگ اسلامی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به فرموده بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی اساس دنیا و عالم مسئله تربیت است و اگر تربیت انسان به درستی انجام نشود او میتواند از هر شیطانی مضرتر باشد و اگر تربیت صحیح و مفید باشد آن انسان برای جامعه از هر چیزی منفعت بیشتری خواهد داشت. پس بدون شک مقوله کتاب و کتابخوانی با مسئله تربیت ارتباطی مستقیم دارد.
وی با تأکید بر آنکه کتاب و کتابخوانی نظام اسلامی ما را در نقطهای قرار میدهد که بهترین انتخاب را برای مسیر زندگی خود انجام دهیم و در این راه بیشترین خلاقیت و نوآوری را داشته باشیم، گفت: برای ایران، ایرانی و تمدن کهن آن و نیز برای تمامی مسلمانان در تمدن اسلامی هیچچیز بالاتر از معجزه پیامبر و نبی مکرم اسلام(ص) یعنی قرآن کریم نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بهتحقیق کتاب دارای ژرفترین عمق راهبردی در فرهنگ اسلامی ـ ایرانی به شمار میرود و باید آن را گرامی بداریم به نامگذاری شعار سال طی 17 سال اخیر توسط مقام معظم رهبری که بر مقوله اقتصاد متمرکز بوده اشاره کرد و گفت: نگاه معظمله بر مقوله اقتصاد نگاهی درست است اما یادمان نرود که رهبر فرزانه انقلاب طی همین ایام بارها و بارها ضمن تأکید بر مقوله اقتصاد بر توجه به اصل فرهنگ نیز اشاره کردهاند و مهمترین شاخص رشد را فرهنگ دانستهاند.
قالیباف با اشاره به اینکه حتی مهمترین شاخصه اصلی پیشرفت کشور در مقوله اقتصاد نیز مؤلفه فرهنگی است یادآور شد: همه میدانیم که اقتصاد ما از نا ترازیهایی در بخشهای مختلف انرژی و آب رنج میبرد و از همینجا در نمایشگاه کتاب همگی باید برای رفع مشکلات اقتصادی از بازوی فرهنگ بهویژه فرهنگ تولید، کار و مصرف صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از اصلیترین شاخصههای رشد نظام فرهنگی کشور ارتباط مستقیم با مقوله کتاب و کتابخوانی است، تصریح کرد: مهمترین توجه و اولویت مجلس در مسئله تقنین مقوله خانواده است و در این میان باید فرهنگ کتابخوانی در خانواده بهویژه برای زنان و مادران در اولویت نگاه تقنینی قرار گیرد. چرا که آنها بیشترین تأثیر را در تربیت فرزندان دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اصل و اساس حکومت اسلامی مقوله تفکر، اندیشهورزی و توسعه دانایی است بیان کرد: طی سال جاری مقام معظم رهبری تأکید ویژهای بر مقوله کتاب و نهجالبلاغه داشتند که باید تمامی آن موارد را در تصمیمات خود به کار ببندیم. نهجالبلاغه دارای معارف بلندی است و نیاز همیشگی ما به شمار میرود و از همین روست که عقلانیت انقلابی، عدالت اسلامی و معارف و مبانی اسلامی همگی در نهجالبلاغه جمع شدهاند؛ پس ما نیز در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باید از نهجالبلاغه بیاموزیم و از همین مسیر است که در حوزه توفیق خدمت از سیاستزدگی و دنیازدگی فاصله خواهیم گرفت.
قالیباف با اشاره به چالشهایی چون شمارگان پایین چاپ کتاب به دلایل مختلف ازجمله مباحث اقتصادی گفت: برای رفع مسائل و چالشهای کتاب باید مسئله اقتصادی را برطرف کنیم. البته که بر این مهم تأکید دارم که ممیزیها در بعضی از موارد غیرشفاف و روند صدور مجوز کتاب نیز طولانی است. این نیز در پایین آمدن شمارگان کتاب تأثیر داشته است. همچنین عدم رعایت حق مؤلف و ناشر نیز از دیگر مشکلاتی است که میتواند با نگاه قانونی برای رفع آن تلاش کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به کاهش سرانه مطالعه و اهمیت رفع این مشکل اظهار کرد: معضل دیگر ما در مسئله توزیع کتاب است. نباید تردید کنیم که کتاب و کتابخوانی در شرایط فعلی و مشکلات اقتصادی که با آن دست به گریبان هستیم مهمترین مسئله است و باید آن را در سبد فرهنگی خانواده، معیشت و خوراک سلامت جامعه قرار دهیم.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. همچنین این رویداد بهصورت مجازی نیز در book.icfi.ir برگزار میشود.
انتهای پیام