کد خبر: 4281034
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۴
معاون فرهنگی وزیر بهداشت تأکید کرد:

لزوم توجه به نقش رسانه در فرهنگ‌سازی

نشست صمیمی معاون فرهنگی وزیر بهداشت با جمعی از خبرنگاران، برگزار و طی آن بر نقش رسانه در فرهنگ‌سازی، تقویت سرمایه اجتماعی دانشجویان و نیز تحقق مطالبات قشر دانشگاهی تأکید شد.

تأکید بر نقش رسانه در فرهنگ‌سازی و تقویت سرمایه اجتماعی دانشجویان

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست هم‌اندیشی جمعی از خبرنگاران با مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بعدازظهر امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه در سالن شهید احدی برگزار شد.

در بخشی از این نشست مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت به نقش و جایگاه رسانه و اثربخشی آن در جامعه اشاره کرد و اظهار کرد: نقش رسانه در انتقال تجربیات و افکار و نیز فرهنگ‌سازی بر کسی پوشیده نیست.

وی با تأکید بر اینکه خبرنگاران افراد آگاه و با دانش جامعه هستند، افزود: خبرنگار با قلم خود می‌تواند نقش مؤثری در شکل‌گیری اندیشه‌ها و افکار عمومی داشته باشد. در کنار این، نقش نظارتی رسانه در جامعه از مهم‌ترین ظرفیت‌های اصلاح امور و تعالی و پیشرفت جامعه است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در ادامه به بخشی از فعالیت‌های این معاونت اشاره و اظهار کرد: ما به کمک و دانش شما خبرنگاران نیازمندیم و انتظار داریم شما عزیزان هم در بازتاب اخبار فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی و حوزه‌های صنفی یار و همراه ما باشید.

تأکید بر نقش رسانه در فرهنگ‌سازی و تقویت سرمایه اجتماعی دانشجویان

حبیبی بیان با اشاره به وجود ۲۸ هزار تختِ خوابگاهی نیمه‌ساز، گفت: برخی از آن‌ها بیش از پنج سال است که نیمه کاره رها شده است. مهم‌ترین علت این تعطیلی هم کمبود اعتبارات است. برای رفع این کمبود‌ها به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. در تلاش هستیم تا به روش‌های مختلف مانند سازمان برنامه و بودجه، اخذ اوراق بهادار و همچنین از طریق خیرین یا دریافت وام، این کمبود را جبران کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست هم‌اندیشی، بر گسترش تعاملات بین خبرنگاران و معاونت فرهنگی وزارت بهداشت تأکید کرد و گفت: در سایه این تعامل می‌توان به انتشار اخبار خوب بسیار بیشتر از گذشته امیدوار بود.

بر اساس این گزارش در ابتدای این نشست ابوالفضل امینی، مشاور رسانه‌ای معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت نیز طی سخنانی، رسانه را بازوی ارتباطی مؤثر در حوزه فرهنگی، دانشجویی و سلامت، بر شمرد و گفت: تقویت همکاری میان رسانه‌های جمعی و پایگاه خبری مفدا یک ضرورت است.

امینی با اشاره به اینکه مفدا (پایگاه اطلاع رسانی معاون فرهنگی وزارت بهداشت) دارای شبکه منسجمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است، گفت: این شبکه یک پشتوانه است که ظرفیت بی‌بدیلی در حوزه اطلاع‌رسانی تخصصی در حوزه دانشجویی و فرهنگی به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: در دوره جدید، این رسانه در حال بازسازی و تقویت حوزه دانشگاهی خود است و انتظار می‌رود رسانه‌های فعال در حوزه دانشجویی، در تعامل با مفدا رویکردی دو سویه، حرفه‌ای و سازنده در پیش بگیرند.

تأکید بر نقش رسانه در فرهنگ‌سازی و تقویت سرمایه اجتماعی دانشجویان

مشاور رسانه‌ای معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت بیان کرد: ارتباط مستمر و مؤثر دفاتر استانی خبرگزاری‌ها با شعب دانشگاهی مفدا می‌تواند به هم‌افزایی رسانه‌ای در سطح استان‌ها و دانشگاه‌ها منجر شود. اگر این ارتباط برقرار شود، تقویت صدای دانشجویان، انعکاس دقیق مطالبات آن‌ها و ارتقای سرمایه اجتماعی در جامعه دانشگاهی را به دنبال خواهد داشت.

امینی در پایان به بحث مطالبات دانشجویی اشاره و اظهار کرد: رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌های دانشگاهی، می‌توانند بستری برای بیان و پیگیری این مطالبات را فراهم کنند.

بر اساس این گزارش در بخشی دیگری از این نشست صمیمانه، مهدی صالحی، مشاور اجرایی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت نیز به بیان نکاتی پرداخت و گفت: برگزاری این نشست در آستانه روز روابط عمومی اقدامی شایسته بود.

وی با اشاره به اینکه ابزار اطلاع‌رسانی و تکنیک‌های انتشار اخبار متنوع‌تر از قبل شده است، گفت: در جامعه کنونی هر فردی که بتواند در پوشش اخبار و اطلاع‌رسانی، روایتگری مناسب‌تری داشته باشد و مخاطبان بیشتری را جذب کند، موفق‌تر خواهد بود.

تأکید بر نقش رسانه در فرهنگ‌سازی و تقویت سرمایه اجتماعی دانشجویان

صالحی در ادامه به سختی کار خبرنگاری و قرار گرفتن آن در بین مشاغل سخت اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه رسالت بزرگی در راستای امیدبخشی به جامعه دارید، در یک موقعیت سخت و اضطراب‌آور قرار دارید. جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به این امیدبخشی و امیدآفرینی نیاز دارد و هرچقدر در این راه قدم بردارید، بیشتر به رسالت حرفه‌ای خود عمل کرده‌اید.

بر اساس این گزارش در بخش دیگری از این نشست هر کدام از نمایندگان رسانه‌های حاضر در این جلسه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر است.

  • وزارت بهداشت می‌تواند از طریق ارتباط و اعتماد به رسانه‌های داخلی، از روایتگری رسانه‌های معاند جلوگیری کند.
  • گاهی پاسخگو نبودن مدیران باعث می‌شود، روایت رسانه‌های معاند به روایت برتر تبدیل شود.
  • در شرایطی بحرانی ارتباط‌گیری خبرنگاران با برخی مدیران، دشوار می‌شود که امیدواریم در دوره جدید این موضوع تسهیل شود.
  • برای مقابله با اخبار بد و منفی، باید تولید اخبار خوب به عنوان خنثی کننده و پادزهر اخبار بد، افزایش پیدا کند.
  • معاونت فرهنگی وزارت بهداشت، می‌تواند محل انتشار اخبار خوب وزارتخانه باشد. جشنواره قرآن و عترت به عنوان یکی از اقدامات اثربخش فرهنگی می‌تواند بخشی از بار تولید اخبار خوب را بر دوش بکشد.
 
 
انتهای پیام
captcha