کد خبر: 4281713
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
شاهید مظفری خبر داد

ارسال ۵ هزار اثر دانش‌آموزی به همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»

رئیس ستاد اجرایی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه از ارسال بیش از پنج‌ هزار اثر دانش‌آموزی به دبیرخانه این همایش ملی خبر داد.

ارسال ۵ هزار اثر دانش‌آموزی به همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری و آئین رونمایی از پوستر همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه امروز، ۲۱ اردیبهشت‌ماه در محل دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری، شاهید مظفری، رئیس ستاد اجرایی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه طی سخنانی بیان کرد: این همایش ملی پیشینه شش تا هفت ماهه دارد، یعنی از شهریور سال گذشته طراحی شد تا همایشی پیش‌بینی شود که ابعاد مختلف هوش مصنوعی و رسانه را بررسی کرده و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این فناوری برای سرعت گرفتن رسانه در مسیر تحولات خود را احصا کند.

وی افزود: پیش‌نشست‌های این همایش از شهریور‌ سال گذشته آغاز شده و تاکنون نیز ادامه داشته است. این همایش در سرفصل‌های مختلف مانند فضای مجازی و کاربرد‌های آن در هوش رسانه و انواع پلتفرم‌های رسانه‌ای برای تولید پیام و ... برگزار می‌شود و اساتید خبره این زمینه در همایش حضور داشته‌اند.

مظفری با بیان اینکه مسائل حکمرانی هوش مصنوعی، رسانه و فرهنگ، اقتصاد فرهنگ و هوش مصنوعی و مسائل هنری و فنی این عرصه از جمله محتوای این همایش است، گفت: امنیت و فناوری‌های در تضارب با هوش مصنوعی نیز از بخش‌های مختلف این همایش بوده است. در عرصه بیرونی نیز نهاد‌های فرهنگی کشور مشارکت خوبی با صدا و سیما در این زمینه داشته‌اند. همچنین، همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه طی روز‌های 28 و 29 اردیبهشت‌ماه در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: بخش‌های جانبی نیز همچون جشنواره مردمی و بخش دانش‌آموزی برای همایش پیش‌بینی شده است که در بخش دانش‌آموزی بیش از پنج هزار اثر از دانش‌آموزان دریافت شد. در بخش مردمی نیز ۱۳۹۶ اثر به دبیرخانه همایش ارسال شده است. چهار شاخص اصلی خلاقیت و نوآوری در هوش مصنوعی، مسائل فنی، محتوا و پیام و کیفیت هنری برای دریافت جایزه بخش مردمی درنظر گرفته شده است.

مظفری با اشاره به برپایی نمایشگاه تخصصی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه در این همایش، اظهار کرد: در این زمینه استقبال خوبی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان شده و ۷۰ غرفه نیز برای نمایشگاه درنظر گرفته شده است. تولید آثار کوتاه درباره نهج‌البلاغه و روایات داستانی زندگی اهل بیت(ع)، تولید آثار کوتاه ویدیویی از زندگی شهدا، تولید انواع اینفوگرافی ویژه مسائل روز جامعه، تدوین آر‌ اف‌ پی‌های مختلف برای برنامه‌سازان، تولید بازی‌های ساده و مسائل و چالش‌های عرصه هوش مصنوعی به ویژه مالکیت معنوی در این همایش مدنظر قرار دارد.

تقدیر از فعالان حوزه هوش‌مصنوعی

وی بیان کرد: در این همایش شاهد انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف بین نهاد‌های مختلف خواهیم بود. در حوزه نشست‌ها نیز تعداد ۳۶ نشست در شش سالن اصلی همایش پیش‌بینی شده تا مقالات برتر دستاورد‌های شرکت‌های مختلف به نمایش گذاشته شود. در نهایت برنامه‌های ویژه‌ای برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه همایش درنظر گرفته شده است که در کنار آن مراسم تقدیر از فعالان حوزه هوش‌مصنوعی نیز برگزار خواهد شد.

مظفری اظهار کرد: تقدیر از پژوهشگر برتر، رونمایی از پوستر دومین دوره همایش و راه‌اندازی مرکز رشد رسانه و هوش مصنوعی ذیل دانشگاه صدا و سیما از برنامه‌های ویژه همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه خواهد بود. همچنین، افرادی که اعضای باشگاه هوش مصنوعی و رسانه همایش شوند، حتما با صدا و سیما همکاری خواهند داشت.

وی در ادامه تصریح کرد: بخش جشنواره این همایش شامل ۱۷ محور اصلی است که بخش مهم آن محور اصلی هوش مصنوعی و رسانه است. همچنین، غرفه‌های ویژه برای رسانه‌های مختلف در جشنواره ویژه همایش درنظر گرفته شده است تا به راحتی به فعالیت رسانه‌ای بپردازند.

ارتباط هوش مصنوعی با آینده‌پژوهی

مظفری با اشاره به ارتباط موضوع هوش مصنوعی با مقوله‌های آینده‌پژوهی و جنگ‌های ترکیب‌های، گفت: برای درک هوش مصنوعی باید به سه مؤلفه حکمرانی، علوم شناختی و کوانتوم در این حوزه بپردازیم تا بتوانیم لایه‌های اصلی آن را دریابیم. سیاستگذاری و برنامه‌ریزی محتوایی در حوزه هوش مصنوعی نیز از جمله مواردی است که در این همایش بدان پرداخته خواهد شد. هوش مصنوعی تحلیل‌های عمیق را برای مسئولان رسانه‌ای آسان کرده و تأثیرات زیادی در این حوزه دارد.

وی اظهار کرد: نقشه راه سازمان‌های رسانه‌ای در بهره‌برداری از هوش مصنوعی، کاربرد هوش مصنوعی در پایش و نظارت و سنجش محتوای رسانه نیز از جمله مواردی است که در این همایش پیگیری شده است. امروز هوش مصنوعی در عرصه تنظیم‌گری بسیار تأثیرگذار است که این موضوع نیز از جمله موارد مدنظر در همایش است.

مظفری با اشاره به جوایز همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه گفت: در پایان این همایش به پنج مقاله برتر، لوح تقدیر و تندیس به همراه جایزه نقدی تقدیم خواهد شد. همچنین، در حوزه مردمی نیز ۳۰ جایزه (۵ جایزه به آثار برتر و ۲۵ جایزه برای آثار قابل تقدیر) و در حوزه دانش‌آموزی نیز ۳۰ نفر برتر (۵جایزه به آثار برتر و ۲۵ جایزه برای آثار قابل تقدیر) اهدا می‌شود. در حوزه پلتفرم‌ها نیز پنج پلتفرم ویژه همایش تقدیر می‌شوند. همچنین، پنج کانون تبلیغاتی فعال در حوزه رسانه‌ای، هشت پیش‌نشست برتر همایش، دو غرفه برتر جشنواره ویژه همایش، سه نشست برتر برگزار شده طی دو روز برگزاری همایش و یک نفر پژوهشگر برتر نیز با اعطای تندیس و جایزه ویژه تجلیل خواهند شد.

در ادامه، اسفندیاری رئیس ستاد علمی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه نیز در سخنانی بیان کرد: کمیته علمی همایش هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه با حضور اساتید و چهره‌های صاحب نام این حوزه فراخوان همایش را در آذرماه سال گذشته منتشر کرده و چکیده مقالات نیز طی اسفندماه سال گذشته داوری شده و در نهایت نیز ۶۸ مقاله مورد تأیید واقع شد که در نهایت تعداد ۲۸ مقاله در همایش ارائه خواهد شد. همچنین، در این همایش تعداد ۱۰ کتاب در حوزه هوش مصنوعی رونمایی خواهد شد.

اسفندیاری اظهار کرد: منشور سیاستگذاری و راهبردی برای موضوع هوش مصنوعی در رسانه نیز که چکیده یافته‌های همایش است، در این همایش ارائه خواهد شد. تعداد پنج اثر از میان مقالات رسیده به همایش به عنوان رتبه‌های برتر معرفی و تجلیل خواهد شد. همچنین، عناوین نشست‌های این همایش نیز شامل هوش مصنوعی و مخاطب، هوش مصنوعی و سرگرمی، هوش مصنوعی و علوم شناختی، هوش مصنوعی و تلویزیون، هوش مصنوعی و آرشیو، هوش مصنوعی و حکمرانی هوش مصنوعی و روایت‌هاست.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این نشست خبری و با حضور مسئولان حاضر از پوستر همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha