کد خبر: 4282236
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷
حجت‌الاسلام نوروزپور تبیین‌کرد

ارادت ایرانیان به اهل بیت(ع) و میزبانی تاریخی از مبلغان دین

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه ایرانیان در طول تاریخ همواره دوستدار اهل بیت(ع) بودند، اظهار کرد: بسیاری از امامزادگانی که در ایران مدفون هستند، مبلغان دین بودند. برخی دیگر نیز به دلیل ظلم و جور دستگاه سیاسی حاکم و به توصیه اهل بیت(ع) به سمت ایران حرکت می‌کردند و مردم ایران نیز با آغوش باز ایشان را گرامی می‌داشتند.

حجت الاسلام محمد نوروزپورحجت‌الاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌و‌گو با ایکنا، به شبهات مطرح شده در رابطه با افزایش تعداد امامزادگان پس از انقلاب اسلامی پاسخ داد و بیان کرد: مدتی است که برخی از روی غرض‌ورزی و یا عدم آگاهی شبهاتی را درباره امامزادگان واجب‌التعظیم کشور مطرح می‌کنند که بی‌انصافانه و دور از حقیقت است. یکی از افتخارات مردم ایران اسلامی این است که از بدو اسلام تاکنون میزبان فرزندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده‌اند.

وی افزود: دین اسلام، دین نوظهوری بود و مردم ایران‌زمین نیز یکتاپرست بودند، پس از ورود این دین الهی به سرزمین ایران، به دین اسلام علاقه‌مند شده و آن را با میل و رغبت پذیرفتند. برخی امروز این شبهه را مطرح می‌کنند که مردم ایران به زور شمشیر مسلمان شدند که این طرز فکر اصلا صحیح نیست و این خود مردم ایران بودند که با آغوش باز اسلام را پذیرفته و به آخرین دین الهی گرویدند. 

نوروزپور تصریح کرد: اینکه می‌گویند ایرانیان به زور شمشیر اعراب مسلمان شدند، اصلا صحیح نیست؛ چراکه اقوام مختلف دیگری مانند مغولان و ... نیز به ایران حمله کردند، اما مردم ایران‌زمین به هیچ وجه به دین ایشان متمایل نشدند. ایرانیان از همان ابتدای امر متوجه شدند که دین اسلام، کامل و جامع بوده و برای تمامی شئونات بشر برنامه دارد. به همین دلیل بود که ایرانیان به زودی با اسلام آشنا شده و آن را پذیرفتند. 

امامزادگان؛ مبلغ دین

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف ادامه داد: مردم ایران پس از اینکه با اسلام آشنا شده و این دین نوظهور را پذیرفتند، برای اینکه با دین اسلام آشنا شده و در جریان احکام و قوانین آن باشند، خدمت ائمه اطهار(ع) رفته و از ایشان درخواست اعزام مبلّغ دین به منطقه محل سکونت خود می‌کردند که ائمه(ع) نیز معمولا فرزندان خود و یا فرزندان دیگر ائمه(ع) را به عنوان مبلغان دین به ایران می‌فرستادند تا مردم را با معارف قرآن و اهل بیت(ع) آشنا کنند. 

وی افزود: بنابراین، بسیاری از امامزادگانی که در ایران اسلامی مدفون هستند، مبلّغان دین بودند. برخی دیگر از امامزادگان نیز به دلیل ظلم و جور دستگاه سیاسی حاکم یعنی خلفای ظالم اموی و عباسی و به توصیه اهل بیت(ع) به سمت ایران حرکت می‌کردند و مردم ایران اسلامی نیز با آغوش باز ایشان را گرامی می‌داشتند. لذا امامزادگان واجب‌التعظیم زمانی که عرصه بر ایشان تنگ می‌شد، به دلیل اینکه مردم ایران دوستدار اهل بیت(ع) بودند، راهی این سرزمین می‌شدند. 

نوروزپور با اشاره به وجود امامزادگان فراوان در ایران اسلامی که تعداد ایشان به بیش از هشت هزار نفر می‌رسد، گفت: وجود چنین امامزادگانی نشان می‌دهد که مردم ایران چه شیعه و چه اهل سنت، احترام فراوانی برای پیامبر(ص) و فرزندان پیامبر و اهل بیت ایشان قائل بودند و آن‌ها را با آغوش باز می‌پذیرفتند. البته این بدان معنا نیست که مردم ایران فقط برای امامزادگان حرم و بارگاه احداث کنند، بلکه ایرانیان حتی برای افرادی که شخصیت‌های ممتازی بوده و در دوران حیات خود منشأ برکات و خیرات برای مردم بودند نیز گنبد و بارگاه ساخته‌اند.

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف با بیان اینکه پراکندگی امامزادگان در تمامی نقاط ایران وجود دارد، تصریح کرد: برخی نیز امروز مدعی این هستند که تعداد امامزادگان پس از انقلاب اسلامی افزایش چشمگیری داشته است که این مطلب نیز صحت ندارد؛ چراکه تمامی این امامزادگان دارای شجره‌نامه بوده و نسب‌نامه ایشان در میراث فرهنگی ثبت و ضبط شده است. مقبره این امامزادگان نورانی از صدها سال گذشته وجود داشته است و نکته مهم این است که پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، مردم خود پای کار دفاع متبرکه آمده و نسبت به احداث گنبد و بارگاه برای ایشان اقدام کردند. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم ایران اسلامی در حال تعمیر و بازسازی حدود ۶۵۰ بقعه متبرکه در کشور هستند، افزود: مردم نقاط مختلف کشور با نذورات و خیرات خود نسبت به انجام این امر خیر اقدام می‌کنند. کار به جایی رسیده است که امروز صحن و شبستان امامزادگان به محلی برای برپایی کلاس‌های قرآنی و طرح‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است. 

فعالیت 500 کارگاه شمیم خدمت در امامزادگان

نوروزپور با بیان اینکه هم‌اکنون تعداد ۵۰۰ کارگاه شمیم خدمت در بقاع متبرکه ایجاد شده و مشغول توانمندسازی نیازمندان و آموزش مشاغل مختلف به ایشان هستند، گفت: زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست فراوانی در این کارگاه‌ها حضور یافته و با آموزش‌هایی که به ایشان ارائه شده توانسته‌اند برای خود شغل مناسبی ایجاد کرده و از نیازمندی خارج شوند. همچنین، صندوق‌های قرض‌الحسنه وقف نیز به این افراد توانمند وام اعطا می‌کند تا ایشان بتوانند نسبت به راه‌اندازی کسب و کار برای خود اقدام کنند. 

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف اظهار کرد: بنابراین، اینکه گفته می‌شود تعداد امامزادگان پس از انقلاب اسلامی در ایران افزایش یافته است، صحت ندارد. البته تعداد محدودی به بقاع کشور افزوده شده و دلیل آن نیز این است که مردم برای برخی شهدا و شخصیت‌های تأثیرگذار جامعه  اقدام به احداث گنبد و بارگاه کرده‌اند. 

وی افزود: درباره اینکه گفته می‌شود امامزادگان همگی از اعراب بوده‌اند و چرا تعداد ایشان در خود عربستان مانند ایران نیست، باید گفت که حتی امروز خود ائمه(ع) نیز در عربستان دارای گنبد و بارگاه نیستند و حتما امامزادگان فراوانی نیز در عربستان و دیگر بلاد اسلامی وجود دارد که گمنام بوده و از بقعه و بارگاهی برخوردار نیستند. 

نوروزپور با بیان اینکه انقلاب اسلامی فضا را برای حضور بیشتر مردم در بقاع متبرکه به ویژه در عرصه مدیریت و حفظ بقاع فراهم کرد، تصریح کرد: امروز نزدیک به ۷۰ هزار نفر از مردم ایران اسلامی بقاع متبرکه سراسر کشور را مدیریت می‌کنند. از این میزان تعداد ۲۰ هزار نفر در قالب هیئت‌های امنا و ۵۰ هزار نفر نیز در قالب خدام افتخاری و ثابت در حال خدمت به امامزادگان و بقاع متبرکه هستند. 

انتهای پیام
captcha