به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری اولین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه با حضور جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیران این همایش برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری رحیمیان، اظهار کرد: موضوع برگزاری «اولین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» از دل گروه جامعهشناسی پژوهشکده مطالعات توسعه و از دغدغههای اساتید این دانشکده نشئت گرفت و با اعلام فراخوان این رویداد دبیرخانه آن در پژوهشکده مطالعات توسعه مستقر شد.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران برای خود رسالتهای ملی و بینالمللی قائل است، جهاددانشگاهی دانشگاه تهران نیز سعی کرده با همین رویکرد به رسالت ملی و بینالمللی خود عمل کند و در حوزههای مختلف به ویژه مباحث فرهنگی ورود و برنامههای متعددی برگزار کند.
رحیمیان با اشاره به اعطای تندیس فداکاری توسط سازمان جهاددانشگاهی تهران، گفت: جهاددانشگاهی همانطور که تلاش کرده پل میان دانشگاه، صنعت و مردم باشد، اکنون نیز به حوزه مسئولیت اجتماعی به عنوان یک سرمایه برای کشور پرداخته است چراکه معتقد است پرداختن به مبحث مهم مسئولیت اجتماعی زمینهساز تحقق عدالت و توسعه اجتماعی است.
رحیمیان در ادامه در خصوص زمان افتتاحیه و برپایی نمایشگاه، گفت: «اولین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» صبح روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه آغاز به کار کرده و تا ظهر روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت و تلاش میشود این همایش زمینهساز ارتباط بین تئوری، نظر و عمل در زمینه مسئولیت اجتماعی باشد. همایش با قرائت پیام یکی از سران قوا آغاز و در ادامه اساتید برتر این حوزه سخنرانی خواهند کرد.
علی میرزایی، دبیر اجرایی همایش نیز جزئیات بیشتری از همایش را اعلام کرد و گفت: پس از اعلام فراخوان همایش در اواخر آبان ماه سال گذشته ۷۹ چکیده مقاله به دبیرخانه رسید که پس از بررسی و داوری ۳۸ مقاله برای چاپ و ارائه در همایش مورد تأیید قرار گرفت. داوریهای این همایش علمی و سختگیرانه بود و در نهایت مقرر شد ۲۵ مقاله در صحن همایش قرائت و بقیه به صورت پوستر ارائه شود.
وی اعلام کرد: مراسم افتتاحیه در تالار علامه امینی کتابخانه دانشگاه تهران برگزار میشود و در نوبت صبح چهار استاد جامعهشناسی سخنرانی خواهند کرد. از نوبت بعدازظهر تا پایان همایش نیز 12 نشست و پنل تخصصی برگزار میشود.
میرزایی عناوین نشستها را شامل؛ «بازاندیشی و ایضاح مفهومی ـ نظری مسئولیت اجتماعی»، «دانشگاه و مسئولیت اجتماعی»، «محیط زیست و مسئولیت اجتماعی» و «مسئولیت اجتماعی و مسئله پایداری» اعلام کرد و گفت: روز سهشنبه نیز نشستهای «صنعت و مسئولیت اجتماعی»، «صنعت نفت و مسئولیت اجتماعی»، «فناوریهای نو و مسئولیت اجتماعی»، «صنعت و معدن و مسئولیت اجتماعی»، «گزارش دهی پایداری»، «روایتهایی از مسئولیت اجتماعی»، «حوزه آب و مسئولیت اجتماعی » و «فرهنگ، آموزش و ترویج مسئولیت اجتماعی» برگزار میشود.
وی افزود: در کنار ارائهها، سخنرانی جمعی از اساتید و 12 ارائه تجربههای موفق در حوزه مسئولیت اجتماعی را نیز خواهیم داشت؛ تمایز این همایش با همایشهای دیگر نیز همین است که ترکیب سخنرانی، پنل و ارائه تجربه را داریم.
میرزایی با اشاره به اینکه تاکنون هفت پیش نشست در همین خصوص برگزار شده که مورد اقبال قرار گرفته است، گفت: یکی از نکاتی که رخ داده و قابل توجه است، فعال شدن پژوشگران و گفتوگوی مشارکتی بین اندیشمندان است. همچنین ارتباط خوبی بین مسئولان دولتی، مرکز پژوهشها و اساتید برقرار شده و یافتههای علمی همایش نیز به مدیران دولتی ارائه خواهد شد.
غلامرضا غفاری، دبیر علمی همایش نیز گفت: این همایش به عنوان اولین همایش ملی آغار و شروع کار است ولی حتی تجاربی که تاکنون کسب شده نیز راهگشا و مفید هستند.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه مسئولیت اجتماعی همه واحدها به هر نحو که میتوانند باید پای کار بیایند و به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند، گفت: امروزه در جهان با گفتمان و صنعت مسئولیت اجتماعی مواجه هستیم.
غفاری اضافه کرد: در کشورمان مصادیق موفق مسئولیت اجتماعی مثل وقف و خیریهها را داریم که بنمایه همه این نوع اقدامات و نگاهها این است که همه ما به اجتماع بدهکار هستیم. اگر در هنر، صنعت، پزشکی و ... بپذیریم که صرفا خودمان نیستیم بلکه روی شانههای نسلهای قبل از خودمان ایستادهایم پس به همه آنهایی که قبل از ما فداکاری کردند تا مسیر هموار شود، بدهکاریم؛ اینجاست که برای پاسخ به بدهیمان، موضوع مسئولیت اجتماعی مطرح میشود و اینجاست که باید همه نهادها، سازمانها و شرکتها پیوست مسئولیت اجتماعی داشته باشند.
وی تصریح کرد: این امر فراگیری است و همه باید خود را مسئول بدانند و فعالیت کنند البته انجام مسئولیت اجتماعی به عنوان یک کنشگری آسیبهای خود را دارد و ممکن است دچار انحراف هم شود که بخشی از مباحث در این همایش به آسیبهای این امر مهم پرداخته است.
حسین وفاپور، عضو کمیته علمی همایش نیز گفت: با ۲۰ سال تجربه در پژوهشکده مطالعات توسعه و سالها فعالیت در حوزه توسعه به سراغ برگزاری مبحث مسئولیت اجتماعی رفتهایم و تلاش داریم به وظیفه جهاددانشگاهی که برقراری ارتباط بین جامعه دانشگاه و صنعت است، عمل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از اهداف این بود که با برگزاری این همایش گروههای جامعهشناسی اکثر دانشگاهها را درگیر کنیم و جهتدهی علمی بهتری به رسالهها، مقالات و مباحث اجرایی و مدیریتی در کشور به سمت مسئولیت اجتماعی بدهیم و بحثهای علمی را با مباحث اجرایی ترکیب کنیم.
وفاپور اعلام کرد: در این همایش شرکتهای بزرگی که در حوزه مسئولیتهای اجتماعی کارهای بزرگی کردهاند معرفی میشوند تا دانشگاهیان نیز با این فعالیتها آشنا شوند. البته این تلاشها آغاز راه است و تصمیم داریم دوشنبههای آخر هر ماه نشستهایی برگزار و یک تجربه مهم مسئولیت اجتماعی را بررسی و ارزیابی میکنیم.
وی همچنین گفت: چند جلد کتاب حاوی مقالات ترجمه شده در خصوص تجارب مسئولیتهای اجتماعی در دنیا نیز در دست تهیه است که یک جلد آن در همایش رونمایی خواهد شد. چند شماره مجله پژوهشکده مطالعات توسعه نیز به موضوع مسئولیت اجتماعی اختصاص داده میشود.
در پایان نیز رحیمیان از حضور ۲۰ شرکت و بنگاه اقتصادی در نمایشگاه این همایش که در دانشگاه تهران برپاخواهد شد خبر داد و از حامیان مالی همایش نیز تشکر کرد.
انتهای پیام