به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه امروز، ۲۸ اردیبهشتماه در محل مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.
سعیدرضا عاملی، دبیر پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی و از کارشناسان حوزه هوش مصنوعی طی سخنانی در این همایش بیان کرد: برای درک قابلیتهای هوش مصنوعی ابتدا باید به قابلیتهای مغز انسان پی برد. تفاوتی که وجود دارد این است که هوش مصنوعی تراکم بخش وسیعی از هوش انسانی در کل جهان است و لذا توانایی بسیار بیشتری از یک انسان دارد.
وی افزود: امروز قدرت رسانه جدید به قدرت ظرفیتهای ریاضی این عرصه بستگی دارد و برونرفتهای خیرهکنندهای از سوی هوش مصنوعی در حد چندین برابر ظرفیتهای سنتی وجود دارد. هوش مصنوعی باعث ایجاد تکثر وجودی در انسان میشود. ظرفیتهای بشریت همیشه تکنگارانه بوده است، اما هوش مصنوعی به صورت شبکهای و خوشهای ابعاد مختلف جامعه را در هم تنیده میکند و چنانچه به خوبی از آن بهرهگیری نشود، باعث ایجاد آشفتگی خواهد شد.
عاملی با بیان اینکه هوش مصنوعی عمومی برترین هوش موجود در جهان است، گفت: امروز حدود ۱۰۰ تریلیون سیناپس بین متغیرهای مغز انسان است که هوش مصنوعی به دنبال تحلیل و ارائه اینهاست. موضوع مهم سیالیت رویاپردازانه هوش مصنوعی است. همچنین، هوش مصنوعی تابع قانون زمان مجازی است یعنی هم میتواند به گذشته رفته و هم میتواند به آینده برود و نسبت به تجزیه و تحلیل آن اقدام کند.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی میتواند فضای آرمانی مهدوی را ایجاد کند، تصریح کرد: هوش مصنوعی دارای سه قابلیت مهم است که اولین آنها، تبدیل و بازنمایی آرمانهای الهی به واقعیت رسانه است. هوش مصنوعی مسیر زندگی را به خوبی بازنمایی و ترسیم میکند. قابلیت تبدیل رسانه تبعیضآمیز به رسانه عدالتگرا از دیگر قابلیتهای مهم هوش مصنوعی است؛ لذا هوش مصنوعی در این زمینه میتواند به خوبی ورود کرده و زمینه را برای ایجاد رسانههای عدالتگرا فراهم میکند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: قابلیت بعدی هوش مصنوعی، خلق رسانه هوشمند نسبت به کدها و الگوریتمهای دارای اولویت است. همچنین، چالشهای مختلفی نیز در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد که یکی از آنها استفاده نابجا و نادرست از آن است که میتواند مشکلآفرین باشد.
این فعال و کارشناس حوزه هوش مصنوعی بیان کرد: چالش بعدی در استفاده از هوش مصنوعی، منفعل شدن انسان است. انسان در این دنیای جدید ضعیف میشود و توانمندی کمتری خواهد داشت. چالش بعدی این حوزه تضعیف نیت در انسانهاست. انسان باید در استفاده از هوش مصنوعی هوشمند باشد و زمینهای فراهم کند تا با استفاده نابجا از هوش مصنوعی دچار مشکل نشود.
عاملی با بیان اینکه طبیعتزدایی از فرهنگ و زیست انسانی نیز از دیگر مشکلات و چالشهای مهم حوزه هوش مصنوعی است، تصریح کرد: هوش مصنوعی امتداد خلقت الهی است و باید به خوبی به منطق الهی در این امتداد ایجاد شده، توجه کرد.
انتهای پیام