به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان امروز، ششم خردادماه در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمدحسین ایمانیخوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ تهران طی سخنانی بیان کرد: مقدم همه عزیزان را در این محفل فرهنگی و در سالروز شهادت امام جواد(ع) گرامی میدارم. خوشحالیم که دوره جدید جهاددانشگاهی را با حضور دکتر علی منتظری آغاز میکنیم و یقیناً در این دوره همان فضای فرهنگی دهه ۶۰ که جهاددانشگاهی در دانشگاهها جزو فعالترین نهادها بود، مجدداً در سطح دانشگاهی کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: دولت نیز همانگونه که مشخص است، در دانشگاهها به امر فرهنگ اهتمام داشته و دارد. کار فرهنگی است که دانشجو را میسازد. باید بدانیم که دانشجویان در کنار تحصیل علم باید از فرهنگ غنی نیز برخوردار باشند. امروز ۳۱ سال از عمر دانشگاه علم و فرهنگ میگذرد و این دانشگاه جزو دانشگاههای مطرح کشور است.
ایمانیخوشخو تصریح کرد: دانشگاه علم و فرهنگ نزدیک به ۱۰ هزار دانشجو در شهر تهران دارد و امیدواریم همگی تلاش کنیم تا دانشجویان در حوزه فرهنگی نیز توانمند شوند که در این صورت دانشجویان بیکار کمتری خواهیم داشت.
در ادامه، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی طی سخنانی بیان کرد: امروز در واپسین دقایق این گردهمایی علمی و فرهنگی با افتخار و به نمایندگی از تیم برگزاری چند کلامی با شما عزیزان سخن میگویم. چند روز گذشته صحنه این رقابتها شاهد رویارویی اندیشهها، برخورد آرا و تلاقی دیدگاههایی بود که هر کدام از عمق مطالعه، تحلیل و دغدغهمندی جوانان این سرزمین سرچشمه میگرفت.
تمرین شنیدن، اندیشیدن و محترمانه سخن گفتن
وی افزود: مناظره صرفاً یک رقابت نیست، بلکه تمرینی است برای شنیدن، اندیشیدن و محترمانه سخن گفتن در دل اختلاف و چه خوشبختیم که نسل جوان امروز این مهارت گرانبها را با چنین شور و شعوری تمرین میکند. در طول این برنامه نه تنها شاهد رقابت بودیم بلکه در واقع ناظر پرورش شخصیتی بودیم که در کنار دانش و مهارت، از فرهنگ، گفتوگو و تعامل برخوردار است. مناظره به ما میآموزد که حتی در شدیدترین اختلاف نظرها نیز صداقت، ادب و شنیدن همچنان ممکن و بلکه ضروری است.
رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بیان کرد: این رویکرد زیربنای توسعه پایدار و فرهنگساز جامعهای است که در آن تفاوتها، فرصت رشد و نه تهدیدی برای انسجام محسوب میشوند. این رویداد فرصتی بود برای تجربهگری، تجربه جسارت در سخن گفتن، تمرین استدلال در فضای چالشبرانگیز و البته شنیدن نقد و از دل همین تجربههاست که گفتمانهای نو زاده میشوند؛ گفتمانهایی که شاید در آیندهای نه چندان دور بستر اصلاحات فرهنگی، اجتماعی کشور ما را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم، استمرار این حرکتهاست. نباید اجازه دهیم شور و دستاورد این برنامهها محدود به چند روز و در چند سالن خاص بماند. هر دانشگاه، هر انجمن علمی و هر جمع دانشجویی میتواند و باید بستری برای تکرار این تمرین ارزشمند باشد. باید مناظره را از رویداد به «فرهنگ» تبدیل کنیم.
وی بیان کرد: در این دوره از مسابقات، هزار گروه دانشجویی از سراسر کشور در مرحله استانی دانشگاهی به رقابت با یکدیگر پرداختند و سپس، ۹۴ گروه برگزیده دانشجویی مرحله استانی در چهار منطقه ایلام، خراسان رضوی، تهران و اصفهان در اردیبهشتماه سال جاری با هم رقابت کردند و در نهایت ۱۶ گروه به مرحله کشوری مسابقات که اکنون در حال برگزاری مراسم اختتامیه آن هستیم راه یافتند.
فریدزاده در پایان اظهار کرد: از هیئت داوران گرامی، اساتید مشاور و از همه مهمتر دانشجویان پرتلاش و دغدغهمند که با صبوری و دقت مسیر این رقابتها را طی کردند، سپاسگزاری میکنم. همچنین، از تیم اجرایی پرتلاش که با دل و جان این برنامه را به ثمر رساندند، قدردانی میکنم. این رقابت به پایان رسید، اما گفتوگو همچنان ادامه دارد. امید دارم هر کدام از شما سفیران فرهنگ مناظره در دانشگاهها و شهرهای خود باشید و با ترویج روحیه پرسشگری تحمل و احترام به غنای فرهنگی و فکری جامعهمان بیفزایید.
انتهای پیام