به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بنیاد بینالمللی غدیر، بنیاد بینالمللی غدیر به مناسبت سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نخستین سمینار بررسی ابعاد نظری امام خمینی (ره) پیرامون مسئله غدیر، ولایت، ولایت فقیه و امیؤالمومنین (ع) را با حضور جمعی از اندیشمندان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه برگزار کرد.
در ابتدای این نشست علمی، حسین ظریفمنش، قائممقام دبیرکل بنیاد ضمن گرامیداشت ایام سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی و نیز تقارن قیام تاریخساز مردم در پانزده خرداد و تقارن آن با ایامالله ذیالحجه و روز عرفه و نیز آغاز دهه امامت و ولایت، هدف از برگزاری این نشست را بررسی علمی ابعاد شخصیت جامع امام راحل (ره) و دیدگاههای آن بزرگوار درباره مباحث مربوط به غدیر، ولایت، امامت و ولایت فقیه و نقش آن در سعادت مردم و تمهید مقدمات کنگره بینالمللی غدیر و ولایت از منظر امام خمینی (ره) و نهایتاً تولید ادبیات علمی کاربردی پیرامون آن خصوصاً در بعد حکمرانی عنوان کرد.
ظریفمنش در ادامه افزود: ما واقعاً مدیون امام راحل (ره) و بزرگوارمان هستیم، امروزه شیعه و انقلاب اسلامی که در اقصینقاط جهان به عنوان یک مکتب نجاتبخش و جامعه ساز و به عنوان تفکری که در مقابل استکبار، استثمار و ظلم و ستمگری ایستاده است، شناخته میشود، امیرالمؤمنین (ع) به عنوان بالا بلندترین قله همه فضایل یعنی پرچمدار عدالت، مردمداری، عبودیت، بندگی و شجاعت مطرح میشود و نام مقدس اباعبدالله الحسین (ع) به عنوان اسوه جهاد و ایثار و مقاومت در دنیا موج آفرینی میکند، نیاز به مسئله مهدویت و موعود مبارکی که همه دنیا و ستمدیدگان چشم به راه و به دنبال ظهور آن حضرت هستند، هر روز بیش از پیش احساس میشود و همه اینها از برکات انقلاب اسلامی است و انقلاب اسلامی از برکات وجود مبارک امام راحل (ره) است. ما انشاءالله افقهای فوقالعاده روشنی را در پیش رو خواهیم داشت و هر چند که مسیر سخت است، اما با ایثار و مقاومت و از آن طرف با تدبیر و حضور در صحنه، این انقلاب و حرکت عظیم آن پیش خواهد رفت.
مدیرعامل بنیاد با اشاره به سالگرد رحلت امام (ره) و به دنبال آن دهه امامت و ولایت اظهار کرد: بنیاد بینالمللی غدیر در حوزههای مختلف، مجموعه برنامههایی را برای دهه امامت و ولایت پیشبینی کرده است بخشی در حوزههای جشن و سرور و بحثهای میدانی که اوج آن در راهپیمایی کیلومتری عید غدیر سراسر کشور است و بخشی در حوزههای علمی، آموزشی، پژوهشی، هنری، فرهنگی، تبلیغی که این نشست علمی از جمله آنها است.
وی افزود: با توجه به نقش امام (ره) در زنده نگهداشتن غدیر و مجاهدت آن بزرگوار در تحقق فلسفه غدیر در عصر حاضر بر آن هستیم تا همایشی را با عنوان «غدیر و امیرالمؤمنین (ع) از منظر امام خمینی (ره)» در پایان سال برگزار کنیم و این نشست تخصصی و علمی به عنوان پیشهمایش از سوی این بنیاد برگزار شده است.
ظریفمنش، اهمیت برگزاری این همایش را ضرورت شناخت بیشتر نسبت به نگاه امام به مفهوم و حقیقت غدیر یعنی سیاست، حکومت و مدیریت جامعه دانست و از دانشگاهها و حوزههای علمیه خواست که با مشارکت در برگزاری این همایش زمینه معرفت بیشتر جامعه نسبت به پیام غدیر را امکانپذیر سازند.
در ادامه، حجتالاسلام صدیقی، دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر نیز اظهار کرد: امام (ره) پدیده استثنایی است که در تاریخ بشر منهای معصومین (ع) نمونه او را نمیتوان یافت. طبق نظر قرآن، انبیاء فقط آموزگار و تربیتکننده نبودند، آن بزرگواران به دنبال پیادهسازی احکام الهی بودند. یعنی مسئلهگو نبودند، حضرت امام (ره) روی این حساسیت داشتند که شأن انبیاء و به تبع آن روحانیت فقط مسئلهگویی نیست، انبیاء از جانب خدا برای بشر طرح زندگی را آورده بودند و سبک زندگی را ارائه کردند و برای پیاده کردن آن طرح که سعادت بشر در اجرای آن است، مبارزه کردند.
وی افزود: خداوند بنده خودش را بهتر از همه میشناسد و بر همین اساس نحوه زندگی انسان را خودش پیشبینی کرده و از طریق انبیاء به بشر القا کرده، اما وظیفه انبیاء تنها ابلاغ نبوده بلکه همه مأمور بودند جامعه را تحت رعایت دین قرار بدهند و پرچم دین برافراشته باشد و زندگی را زیر پرچم دین قرار دهند.
صدیقی گفت: در سلسله جلیله انبیاء تنها به تعدادی به اندازه عدد انگشتان دست موفق به تشکیل حکومت شدند از جمله حضرت سلیمان (ع)، حضرت داود (ع)، حضرت ابراهیم (ع) در یک مقطعی، حضرت موسی (ع) در یک مقطعی بودند و هیچکدام از اینها هم حاکمیت مطلق جهانی پیدا نکردند و هر کدام در یک بخشی حکومت تشکیل دادند تا رسید به خاتم انبیاء محمد مصطفی (ص) که پروردگار متعال درباره نبی مکرم اسلام حکومت ظاهری را کافی ندانست. ولایت مطلقهای که ما میگوییم ریشه قرآنی دارد؛ فَلَا وَ رَبِّکَ لَا یُؤْمِنُونَ حَتَّى یُحَکِّمُوکَ فِیمَا شَجَرَ بَیْنَهُمْ؛ ولایت فقیه عقیده میخواهد، باور میخواهد و اینها ایمان میخواهد و پیغمبر خدا حکومت تشکیل داد و همه اینها زیر پرچم پیغمبر (ص) آمدند.
دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر در ادامه افزود: امامت عهدالله است، عهدی که از جانب خداست، امامت شأن ربوبیت خدا و مظهر ربوبیت ربالعالمین است، مدیریت عرشی است و چون مدیریت عرشی باید رنگ خدا داشته باشد لذا نصب امام به عهده کسی جز خدا نیست، چون امام، هادی است و حکومتش هم مبنایش بر هدایت است فقط به قدرت رسیدن نیست و آمده که دلها ر ا به خدا وصل کند.
حجتالاسلام صدیقی افزود: امام (ره) در نجف مسئله حکومت اسلامی را مطرح کردند و بحث ولایت فقیه را که بحث نویی بود و در کتابها مانده بود و کسی جرأت نمیکرد با وجود حکومتهای باطل و ظالمان حاکم اصلاً این بحثها را مطرح کند، درس خارج ولایت فقیه را در حوزه نجف مطرح فرمودند و به صورت کتاب درآمد و نوارهایش آمد و این طرح را به افکار عمومی عرضه کرد که از یک طرف جنبه ایجابی طرح حکومتی اسلام و از طرفی هم افشاء علیه حکومت باطل بود، حضرت امام (ره) هم در افشاگری مؤید من عندالله بود و هم در طرح ولایت فقیه. نکته بعدی اینکه امام (ره) تکلیفمدار بود و ایشان معتقد بودند که عمل به تکلیف پیروزی است.
وی بیان کرد: از مهمترین شاخصههای عمر مبارک ایشان این بود که در عمرش خودسر نبود، در همه عمر بنده بود و عبدالله بود و در تمام شئون زندگیش اینگونه بود و اینکه این نهاد مردمی بنیاد غدیر مبادرت به تبیین اندیشههای امام خمینی (ره) کرده، اقدامی مبارک است که وظیفه همگان است و امیدواریم خداوند متعال شما را در این مسیر ثابتقدم بدارد.
در ادامه، حجج اسلام سیدمصطفی میرلوحی، سیدناصرالدین نوریزاده، حسینزاده، غلامعلی افروز، علیرضا امینی، محسن رفیقدوست و تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه با بیان ویژگیهای غدیر از منظر امام خمینی (ره) به ایراد سخنرانی پرداختند و در پایان نیز موشنگرافی تولید شده بنیاد بینالمللی غدیر با محتوای فرمایشات احیاگر غدیر در عصر معاصر حضرت امام خمینی (ره) درباره غدیر و حکومت اسلامی و ضرورت تبعیت از ولایت به عنوان تنها راه رستگاری و سعادت به نمایش درآمد.
انتهای پیام