به گزارش ایکنا به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یازدهمین نشست وزرای ارتباطات کشورهای عضو بریکس که با حضور وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو، به ریاست برزیل برگزار شد، اولویتهای همکاری میان کشورهای عضو بررسی و سند پایانی اجلاس با اجماع به تصویب رسید.
ارتباطات جهانی، توسعه فضایی، محیط زیست پایدار و همکاری بین اکوسیستمهای دیجیتال، به عنوان چهار محور اصلی سند پایانی از سوی حاضران به عنوان اولویتهای همکاری بریکس برای سال ۲۰۲۵ تصویب شد.
میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که به نمایندگی از سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این اجلاس شرکت کرده بود، با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری اطلاعات، بر اهمیت همکاریهای چندجانبه و ظرفیتهای بریکس برای توسعه زیرساختهای فناورانه مشترک تأکید کرد.
عابدی در سخنرانی اجلاس وزرا تأکید کرد: کشورهای عضو با استفاده از سازوکارهای تعریفشده در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات این مجمع فراقارهای و سرمایهگذاری مشترک در پروژههای توسعهای، میتوانند همکاریها را ارتقا داده و به سمت پیشرفت و توسعه بیشتر حرکت کنند.
وی همچنین بریکس را سازوکاری مؤثر برای ایجاد موازنه قدرت در نظم جهانی توصیف کرد و افزود: سازوکاری که برخلاف دیگر ساختارهای بینالمللی، از حضور قدرتهای غربی، چون ایالات متحده و اروپا مستقل است.
در این اجلاس همچنین، معاون فناوری، نوآوری و امور بینالملل وزارت ارتباطات با رؤسای هیئتها و مقامات کشورهای شرکتکننده از جمله برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، اندونزی و اتیوپی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدارها، راهکارهای توسعه همکاریهای فناورانه دوجانبه در حوزههای مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در ملاقات با سرپرست وزارت ارتباطات برزیل، که با حضور مدیران چند شرکت بزرگ و اپراتورهای این کشور برگزار شد، درباره آغاز همکاریها در حوزههایی، چون توسعه شبکه فیبر نوری و مشارکت با شرکتهای فناوری برزیلی توافقات اولیه حاصل شد.
این حضور و رایزنیهای چندجانبه و دوجانبه، بخشی از راهبرد فعال «دیپلماسی فناوری» وزارت ارتباطات به شمار میرود؛ رویکردی که بهدنبال بهرهگیری هدفمند از ظرفیتهای بینالمللی برای تقویت توان ملی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و تثبیت نقش جمهوری اسلامی ایران در مناسبات فناورانه جهان طراحی شده و در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام