کد خبر: ۴۲۸۹۸۰۲
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۲
محمدرضا باقری:

آمریکا با تسلیح رژیم صهیونیستی وارد جنگ با ایران شده بود

معاون اسبق وزارت امور خارجه با اشاره به ورود مستقیم آمریکا به جنگ با ایران، گفت: آمریکا قبل از این نیز با تجهیز و تسلیح اسرائیل وارد جنگ با ایران شده بود. هدف امریکا در این جنگ ترکیبی تسخیر افکار عمومی ایرانیان است.

محمدرضا باقری، معاون اسبق وزیر امور خارجه و سفیر پیشین ایران در کویت

محمدرضا باقری، معاون اسبق وزیر امور خارجه و سفیر پیشین ایران در کویت، در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اهداف پشت پرده تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، گفت: رژیم صهیونیستی یک پادگان نظامی برای مستکبران و قدرت‌های غربی، به‌ویژه آمریکا، در منطقه غرب آسیاست. هر فردی تاریخ این رژیم را مطالعه کند، درمی‌یابد که با یک رژیم جعلی و تحمیلی مواجه هستیم. مجموعه‌ای از آوارگان که با وعده‌های گوناگون به سرزمین فلسطین آورده شدند تا موجودیتی ساختگی را به‌عنوان دولت برپا کنند.

وی افزود: این رژیم برای کنترل یک منطقه بسیار مهم، یعنی غرب آسیا، ایجاد شده است؛ منطقه‌ای سرشار از ثروت‌های طبیعی و منابع الهی و دارای اهمیت ژئوپلیتیکی ویژه که مسلمانان در آن ساکن‌ هستند. بنابراین، برای سلطه بر این منطقه، هم حاکمان وابسته نصب می‌شوند و هم نیاز به یک مقر دائمی احساس می‌شد که این نقش را رژیم صهیونیستی برعهده دارد.


بیشتر بخوانید: 


ایران هیچ‌گاه رژیم جعلی صهیونی را نمی‌پذیرد

باقری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۵ سال گذشته این رژیم جعلی را نپذیرفته و با آن مقابله کرده است، گفت: طبیعی است که این مقاومت، دشمن را به واکنش وادارد. رژیم صهیونیستی هنگامی که به فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها، سوری‌ها، عراقی‌ها و یمنی‌ها ظلم می‌کند، باید انتظار واکنش جمهوری اسلامی را نیز داشته باشد. آنان به خیال خود با حمله مستقیم به ایران قصد دارند محور مقاومت را در منطقه از پای درآورند اما این یک اشتباه محاسباتی بزرگ است که نتیجه‌اش تنبیه متجاوز خواهد بود.

وی با اشاره به عملیات‌های اخیر جمهوری اسلامی در قالب وعده صادق ۳، گفت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند جمهوری اسلامی ایران در حال اجرای سلسله‌ عملیاتی تنبیهی است که نشان‌دهنده دست برتر کشورمان است. به‌ویژه با سخنان اخیر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر موسوی، که تأکید کرد از این پس ایران وارد فاز تنبیهی شده است، یعنی اقدامات پیشین صرفاً بازدارنده بود اما از این مرحله، اقدامات نظامی با هدف تنبیه و ایجاد هزینه برای رژیم متجاوز انجام خواهد شد.

صهیونیست بسیار ترسو و فاقد تاب‌آوری هستند

باقری با بیان اینکه عناصر صهیونیست بسیار ترسو و فاقد تاب‌آوری هستند، تصریح کرد: آنها اگر حمایت‌های خارجی نباشد، حتی در برابر گروهی مانند حماس هم نمی‌توانند دوام بیاورند. امروز جمهوری اسلامی با قدرت، ضربه می‌زند و این فشار موجب خواهد شد که آن‌ها از طریق واسطه‌ها و اربابان خود، خواستار توقف اقدامات ایران شوند.

این دیپلمات باسابقه کشورمان در ادامه درباره جنگ روانی صهیونیست‌ها نیز هشدار داد و گفت: بسیاری از ادعاهایی که از سوی رژیم صهیونیستی و حامیانش منتشر می‌شود، بخشی از جنگ رسانه‌ای و روانی آن‌هاست که باید با هوشیاری و پیام‌های متقابل پاسخ داده شود. اینها عملیات فریب است. به طور نمونه آن‌ها می‌گویند مناطق خاصی از تهران را هدف قرار خواهند داد و آنجا را تخلیه کنید، در حالی‌که خودشان بهتر از همه می‌دانند که در برابر پاسخ ایران بسیار شکننده هستند.

هدف آمریکا، تسخیر افکار عمومی ایران است

وی با تأکید بر ضرورت تقویت تفکر مقاومت و ایستادگی در بین مردم، اظهار کرد: از سوی دیگر سخنگوی عملیات وعده صادق ۳ به حق اعلام می‌کند که ای شهرک‌نشینان که هر کدام از سرزمینی به اراضی اشغالی آمده‌اید، اگر می‌خواهید نمیرید، فرار کنید و به سرزمین‌های اجدادی خود بازگردید. اینها جنگ روانی است و خوب است که در مقابلش عین خود را بکار گرفت که گاهی نیز اینگونه عمل شد. همان‌گونه که رژیم صهیونیستی تهدید به ترور سران و مقامات ما می‌کند، جمهوری اسلامی نیز به‌حق باید اعلام کند که پیگیر قاتلان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است.

باقری درباره ورود مستقیم آمریکا به جنگ با ایران، گفت: آمریکا قبل از این حمله به سایت های هسته ای با تجهیز و تسلیح اسرائیل وارد جنگ با ایران شده بود. این جنگ ترکیبی است؛ شامل جنگ نظامی، سایبری، رسانه‌ای، اطلاعاتی و اجتماعی. هدف آمریکا، تسخیر افکار عمومی ایران است.

وی افزود: برخی از اقدامات آمریکا، مانند اعزام هواپیماهای رادارگریز یا تبلیغ فروش سلاح، بیشتر برای بازارسازی نظامی و تسلیحاتی است تا حضور جدی در میدان جنگ. ایران، با ساقط‌کردن پهپادها و هواپیماهای متجاوز، در واقع در حال مختل‌کردن بازار فروش تسلیحات آمریکاست.

نباید هرگونه پیشنهاد آتش‌بس یا صلح را پذیرفت

باقری در پاسخ به این سؤال که آیا امکان پایان این تجاوز و وساطت برخی کشورها مانند روسیه، چین و قطر وجود دارد یا خیر؟ گفت: طبیعی است که برخی کشورها از سر خیرخواهی یا با انگیزه‌ها و ملاحظات سیاسی، امنیتی و مأموریتی، برای وساطت اقدام کنند اما باید توجه داشت که جمهوری اسلامی نباید هرگونه پیشنهاد آتش‌بس یا صلح را بدون قید و شرط بپذیرد. همان‌گونه که مقامات نظامی کشور اعلام کرده‌اند، از این مرحله به بعد دیگر بازدارندگی نیست بلکه باید اقدامات تنبیهی ادامه یابد.

معاون اسبق وزیر امور خارجه و سفیر پیشین ایران در کویت با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد در مواجهه با اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: ما دیگر در مرحله «تمرین» نیستیم، بلکه باید وارد مرحله «تنبیه» شویم. در چنین شرایطی طرف مقابل و حامیانش ناچار می‌شوند برای توقف واکنش ایران، پیشنهاد مذاکره و رضایت‌مندی ارائه دهند اما ما باید برای هرگونه توقف جنگ یا مذاکره، شروط مشخص و متناسب با شرایط روز تعیین کنیم.

مردم نباید با هر اتفاقی شوکه شوند

وی در ادامه خطاب به مردم ایران تأکید کرد: ملت ما نباید با هر حادثه‌ای دچار شوک شوند. همچنین نباید اسیر شایعاتی شوند که گاه از طریق عوامل داخلی و ستون پنجم دشمن منتشر می‌شود.

باقری با اشاره به یکی از جملات معروف دکتر علی شریعتی مبنی بر اینکه «شایعه را دشمن سفارش می‌دهد، منافق می‌سازد و نادان می‌پذیرد»، گفت: هوشیاری در فضای رسانه‌ای امروز لازم و ضروری است. دشمن یعنی آمریکا و اسرائیل شایعات را تولید می‌کنند، منافقین و نفوذی‌های داخلی آن‌ها را می‌سازند و متأسفانه برخی افراد ناآگاه در داخل کشور بدون تأمل آن‌ها را می‌پذیرند و منتشر می‌کنند.

سفیر پیشین ایران در کویت با استناد به فرمایشی از امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه بیان کرد: حضرت علی(ع) می‌فرمایند: «آنچه را که می‌شنوی، بی‌تحقیق برای مردم بازگو مکن». این توصیه امروز بیش از هر زمان دیگری کاربرد دارد. افراد نباید با صرف دیدن یک پیام در شبکه‌های اجتماعی یا از سایر رسانه‌های غیررسمی، بلافاصله آن را برای دیگران بفرستند و منتشر کنند. پیش از هر چیز باید منشأ خبر، هدف از انتشار آن و سازندگان پشت صحنه‌اش را شناخت.

مساجد همیشه هسته مقاومت و مبارزه بودند

باقری در ادامه به اهمیت مساجد در نبرد ترکیبی امروز اشاره کرد و گفت: مساجد همواره در تاریخ انقلاب اسلامی پایگاه مقاومت، بیداری، شناسایی دشمن و بسیج عمومی بوده‌اند و امروز نیز باید به همان نقش اصلی خود بازگردند. برخی مساجد فعال هستند اما برخی دیگر باید با درک شرایط و مسئولیت‌هایشان به میدان بیایند. امام جماعت، هیئت امنای مساجد و مردم محله‌ها باید بدانند در این جنگ ترکیبی، نقش عملیاتی آن‌ها چیست؛ شناسایی و مقابله با نفوذی‌ها یکی از وظایف مهم مساجد در سطح محلات است.

وی در پایان تأکید کرد: برای پیروزی در این میدان، بازگشت به سنگرهای مردمی از جمله مساجد و هوشیاری رسانه‌ای، ضرورت دارد و نقش مردم در این مسیر، کلیدی و تعیین‌کننده است.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام
captcha