تشییع با شکوه شهدای اقتدار ملی در هفتم تیر درحالی برگزار شد که بار دیگر در بحبوحه تجاوزگری اسرائیل و ارباب او آمریکا، وحدت، انسجام ملی، همراهی و یکدلی ملت را به رخ جهانیان کشید.
این تشییع با شکوه و حضور حماسی و آگاهانه مردم بار دیگر نشان داد که ملت بدون کوچکترین ترس از رژیم جنایتکار صهیونیستی در عرصههای مختلف همواره همراه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند و با وجود برخی از مشکلات و مسائل اقتصادی و معیشتی و اندک نارضایتیها اما هیچ گاه حاضر نیستند حتی یک وجب از خاک خود را به دست اجانب بدهند.
بیشتر بخوانید:
در این راستا با حجتالاسلام والمسلمین حسن ملکمحمدی، استاد دانشگاه فارابی و دانشکده علوم انتظامی، گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانیم:
ایکنا ـ با توجه به انسجام کمنظیر ملت ایران در تشییع شهدای اقتدار ملی و همراهی در جریان جنگ ۱۲روزه، تحلیل شما از ریشههای این وحدت ملی چیست؟
هر نوع فعالیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه نیازمند امنیت است و امنیت نیز متوقف بر وحدت است و محور وحدت نیز ولایت است.
مردم ایران در این ۱۲ روز، با پیروی از ولایت مطلقه فقیه، عزت، شجاعت و بصیرت خود را به همراه وحدت و انسجام ملی به نمایش گذاشتند. الحمدلله، این روزها مثل سالهای ۵۹، ۶۰ و ۶۱ ـ یعنی آغازین سالهای دفاع مقدس ـ روحیات مواسات، همدلی، صبر، استقامت، مهر و محبت بین مردم کاملاً بروز پیدا کرد.
ما که از نسل اول انقلاب هستیم و شاهد روزهای نخست جنگ تحمیلی بودیم، در این جنگ ۱۲روزه همان حال و هوای معنوی و اتحاد ملی برایمان تداعی شد. این وحدت، برخاسته از ایمان و اعتقاد مردم و التزام آنان به ولایت فقیه بود. باید با همین روحیه، مسیر را ادامه بدهیم و مثل کوه در برابر دشمن بایستیم.
ایکنا ـ این همدلی در دوران پساجنگ چه جایگاهی دارد و مسئولان چگونه باید برای حفظ و تقویت آن بکوشند؟
این مقاومت ۱۲روزه ملت، که در آن گلهایی از سرداران، دانشمندان هستهای و مردم مظلوم و مقاوم تقدیم اسلام شدند، مسئولیتهایی مضاعف بر دوش ما گذاشته است؛ هم بر دوش مسئولان و هم بر عهده مردم و مسئولان باید قدر این مردم را بدانند. در ادارات باید هر مراجعهکنندهای را محترم شمرد، مشکلات مردم را با مهربانی شنید و حل کرد. مردم را نباید معطل، سردرگم یا سرخورده کرد. اگر مردم احساس کنند که دولت صادقانه در خدمت آنهاست، این خود عاملی برای تقویت وحدت است.
گرچه بخش عمدهای از مسئولان چنین روحیهای دارند اما اگر کسی هم خودش را برتر از مردم بداند، باید بداند همه چیز متعلق به مردم است. امام خمینی(ره) فرمود: «من نوکر شما هستم». مقام معظم رهبری هم فرمودهاند: «من خدمتگزار مردم هستم». پس وزیر، وکیل، استاندار و... باید با عشق به مردم خدمت کنند.
ایکنا ـ وظیفه مردم در قبال این امانت بزرگ یعنی انقلاب، اسلام و ولایت چیست؟
مردم باید بدانند که اسلام، انقلاب، ولایت فقیه، قرآن و اهلبیت(ع) همه امانتاند. ما باید با چنگ و دندان، با قطرهقطره خونمان، تا آخرین نفس از این امانت الهی پاسداری کنیم. گرانی، تحریم و سختی نباید ما را از پای درآورد. وظیفه ما میان خود و خدا روشن است. من معتقدم مردم ایران بهترین عملکرد را در این زمینه داشتهاند. ملت ایران در وفاداری و فداکاری بینظیرند و در هیچ مقطعی از تاریخ بشریت نمونهای مانند آنها نیست.
ایکنا ـ با توجه به ایام محرم، خطبا و مبلغین در منبرها چه وظیفهای در قبال تبیین این مسائل دارند؟
در قرآن آمده: «مَا عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ»؛ مبلغین نیز همین وظیفه را دارند: بیان حقیقت. ما باید در این راستا، سه نکته مهم را برای مردم تبیین کنیم:
۱. صلابت و ایستادگی ملت ایران که دنیا را حیرتزده کرد.
۲. شجاعت و حکمت رهبری که بینظیر است.
۳. اقدام مقتدرانه و تحسینبرانگیز نیروهای مسلح در دفاع از کشور.
در کجای تاریخ سابقه دارد که صبح به اسرائیل حمله کنیم، شب به پایگاه آمریکا و در نیمهشب، رئیسجمهور آمریکا دست به دامان ملک سلمان، ولیعهد عربستان و امیر قطر شود تا واسطه آتشبس شوند؟! این یعنی قدرت واقعی جمهوری اسلامی.
اینها باید روی منبرها گفته شود؛ باید برای مردم تشریح شود که آمریکا، جنایتکار، مداخلهگر و کودتاچی است. در طول ۲۴۵ سال عمرش، در ۲۲۷ جنگ شرکت کرده، در بیش از ۵۰ کشور کودتا کرده و در ۵ کشور انقلاب مخملی به راه انداخته. فقط در ایران، ۱۳ جنایت بزرگ از کودتای ۲۸ مرداد تا حمله به مراکز هستهای را مرتکب شده است. آمریکا و رژیم صهیونیستی، شمر و یزید زمانه ما هستند. نتانیاهو همان شمر ذیالجوشن است و منابر حسینی باید مبین ماهیت واقعی اینها باشند.
باید قدردان نعمت رهبری، شجاعت نیروهای مسلح و صبر و استقامت تحسینبرانگیز مردم باشیم. وحدت و انسجام مردم ایران، هدیه الهی است و این روحیه باید حفظ و تقویت شود.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام